Haflingery

Asik955   Wegusiowo-Tanderowa
15 grudnia 2010 20:22
Haflingerka na ostatnim zdjęciu ma fajną maść  🙂

A to nasza stajenna haflingerka Loona

Witajcie🙂  A to mój Toffi z przed roku.  Zdjęcie robione przez koleżankę Martę.
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
31 grudnia 2010 00:10
Chudziutki  :}
Ja mam klacz 😉 Ma na imię Nadia i ma 7 lat.
kortina - ale podobna do Tofiego 😀 Sliczna    A mam pytanie mają wasze haflingery palenia jak tak to jakie?
Moja ma czipa 😉
Wybaczcie moją niewiedzę... Jak sprawdzić czy koń ma czipa? weterynarze mają taki sprzęt to odczytawania?
01 stycznia 2011 15:27
Niektórzy mają
kurcze, nigdy nie widziałam tej rasy na żywo  😕
kujka   new better life mode: on
01 stycznia 2011 16:13
Hipka2, ten "sprzet do odczytywania" czy kon ma czipa to rentgen najpewniej...  🙄
Mi się wydaje ze mają taki skaner jakby i jeżdżą tym po szyi a to odczytuje czipa jak w sklepie kasa 😉
kujka   new better life mode: on
01 stycznia 2011 16:46
kortina, a o takiego czipa chodzi. myslalam ze o czipa w nodze 😉
Według mnie Haflinger to cudne konisie ! Gala jest słodziakiem rozrabiakiem ;p <3
Tercet = zapraszam do mnie🙂 choc moze nie jest najpiekniejszy w swej rasie ale nie zamieniłabym na innego.
W poniedziałek zadzwonie do weta i zapytam o taki czytnik, ciekawe co powie. Mam propozycje właściciele haflingerów powklejajcie trochę zdjęć koni w czasie pracy, treningu. Chciałabym zobaczyć ładnie pozbierane(ustawione na pomoce) haflingery.
A mam do was pytanie o co chodzi z nowym i starym typem haflingera? Chodzi o jego budowę? Spotkałam się z tym pojęciem już kilka razy i nie wiem co znaczy  🤔
04 stycznia 2011 17:44
Obecnie możemy wciąż wyróżnić 7 linii hodowlanych (konsekwentna rejestracja rozpoczęla się w 1921 roku): A, B, M, N, S, ST, W. W dzisiejszych księgach stadnych możemy zobaczyć przodków do 20 pokolenia wstecz. i jak się przyjżysz tym liniom to widac ewidentna roznice w budowie jedne [rzypominaja Araby bardzoej inne typowe Pociagusy 😉

ANSELMO LINIA A
Mój haflinger jest z jakiejś cięższej lini bo ma dość dużą głowę (mało z araba oprócz dużych oczu). Nie mam na niego papierów i do końca nie byłam pewna czy to czysty haflinger dopóki podczas czyszczenia na sierści letniej nie dopatrzyłam się palenia🙂 Teraz wiem że jest rasowy i nawet wiem że z hodowli westfalskiej (choć w paszporcie niestety NN rasa mały koń  🤔mutny🙂ale to chyba nie jest zbyt istotne. W sumie jakby ktoś się orientował w tych hodowlach i znał niemiecki to proszę o kontakt.
05 stycznia 2011 10:55
a ja mam pytanie nie wiem czy mi ktoś pomoże-ze względu na temat mojej pracy potrzebuje
POGLOWIE HAFCIOW W POLSCE I NA ŚWIECIE
może ktoś ma jakieś dane odnosnie albo chociaz pomoże mi się udac do odpowiednich wyższych instytucji  🙇 🙇 🙇 🙇
A to ja mam pytanie jak moja klacz ma na imie Nadia to jest z linii N?
05 stycznia 2011 18:59
a imie ma po ojcu czy matuli?
bo te 7 dotyczy sie linii ogierow ,linii klaczy nie szukalam
Tata to Amarok  😍
06 stycznia 2011 12:12
Zaley czy matka jest z Linii N jeszcze wstecz i czy nie bylo jakis zawirowan....
Amarok-jakoś mnie nie zachwyca :P
A ja zapytam czy są w Polsce ciekawe ogiery, żeby pokryć klaczkę. Znacie, polecacie?
A ja zapytam czy są w Polsce ciekawe ogiery, żeby pokryć klaczkę. Znacie, polecacie?

Ja też szukam  😎
06 stycznia 2011 23:09
Mój był ciekawy :} ale już nie jest ogierem co nie wyklucza że jest śliczny :}

11 stycznia 2011 23:12
Ponownie
nie wiem czy mi ktoś pomoże-ze względu na temat mojej pracy potrzebuje
POGLOWIE HAFCIOW W POLSCE I NA ŚWIECIE
może ktoś ma jakieś dane odnosnie albo chociaz pomoże mi się udac do odpowiednich wyższych instytucji   

W PZHK nie wiedzą.... 🙁
Bischa   TAFC Polska :)
19 stycznia 2011 18:39
Luknij wstecz tematu, wydaje mi się, że ktoś odpowiedział.
wyszło słoneczko i można było wkońcu wsiąść🙂
Fajny misiek 🙂
To ja dodam mojego w zimowe szacie 😉

Wow. Jest świetny. Piękną ma tę odmianę na głowie. Bardzo mi się podoba wasza praca w siodle🙂 Mój w kłusie ma główkę niestety w chmurach🙁  To wałaszek?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się