Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

esperado, koń pikuje w dół jak pikował, a w zimę utył.
A to może tera ja  😁

Gaucho w rekreacji  2007

Jeśli chodzi o to zdjęcie. To koń cały czs tak sie zachowywał bo bał się isc na jazde.

A teraz zdjęcia z 2010
Maj

Lipiec

grudzień

cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2010 23:28
w jaki sposób zdjęcia głowy konia mają dać obraz sylwetki?
koń się ofutrzył, nie wyglądał i nie wygląda źle jak na rekreacyjnego konia.
Wiecie co ?
Stwierdzam, że wybranie zdjęć (odpowiednich) to połowa sukcesu.
Tak sobie przeglądam moje zdjęcia i na niektórych widać tyci-tyci zmianę, a na niektórych nie, a na niektórych wydaje się, ze jest gorzej.  😵

Co do tego siodła, to mojemu też tak przez moment się robiło  🤔 Ma 160 cm w kłębie, a spadało mu na łopatki  😵 Przez kilka jazd miałam udrękę ze zsiadaniem i poprawianiem, aż wreszcie zaczęłam mu podczas siodłania dobrze zakładać. Może warto zobaczyć, gdzie jest siodło przy zakładaniu. Bo ja wql na to nie zwracałam uwagi do momentu, aż się nie zaczęło.

Dzu Dzu :*  obrósł w zimową sierść i lansuje się w Anky. taką zmianę widzę.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] edycja posta niezgodna z regulaminem
crazyfrog   Lots of laught c:
31 grudnia 2010 00:01

"obrósł w zimową sierść i lansuje się w Anky."

Hahaha Lans 😀
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
31 grudnia 2010 02:07
quantanamera zmiana genialna!  👍
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] calkowita edycja posta
matko... to jest wpływ TRENINGU na WYGLĄD... ale nie wygląd oczu!!!
w ogóle zdjęcia dobierane przez większość pretendujących do wyczarowania jakiejś zmiany przyprawia o  🙄 🙇 🤔
nawet nie ma próby ukazania dwóch ujęć w podobnych fazach, nie mówiąc o tym, że większość nawet nie pokazuje konia z boku.
Zdjęcie głowy konia to już całkiem szczyt głupoty
Ejno.... to byłby fajny wątek! Wpływ treningu na oczy. 🙂

_kate Dokładnie. Jaki jest sens wstawiania tutaj zdjęć głowy czy statecznych, melancholijnych zdjęć z przodu, typu, jak ww. obrazek "stoi koń w kantarku i siedzi na nim panna"?. To się nadaje to kąciku puchnących z dumy, gdzie można puchnąć nawet jak nam koń lewą nogę podał, gdy wcześniej nie podawał. 😉
Tu ma być widoczny wpływ treningu [albo przynajmniej dobrej, regularnej pracy], a nie wpływ pogody, ofutrzenia, jedzenia i padów anky.
a ja bym założyła jeszcze wątek wpływ ujęcia na trening konia
Kiedyś wstawiłam zdjęcia, dbając o to, aby były odpowiednie. ale jakbym wstawiła takie zestawienie, to myślę, że byłoby efektowniej
2008

i TADAAAAAM 2009

zadek jak dzwon

aż serce rośnie
i to szyisko. Normalnie koń chodzący CCCZ

tak reasumując. Z deka bzdura, nie?
Zuziasta - Masz troche racji, poszukam innych zdjęc, chociaż z wtedy mam ich mało ..
assenav - Pomyślę nad jakimś porównaniem z jazd  😉
_kate - Porównanie szyji- n i e s a m o w i t e  😉
Jeśli chodzi o konia Dzu Dzu :*, to bez przesady.
Jest widoczna zmiana w  zadzie, szyi i ogólnej postawie konia przy pracy. A to, ze są złe ujęcia to trudno. Ale proszę mi tu nie mówić ze jedyna zmiana to obrośnięcie sierścią i zmiana sprzętu ...  🙄 Jest to zarąbiście krzywdzące jeśli ktoś włożył w konia wiele pracy i poświęcił czas a potem spotyka się z takimi słowami ...
No dobra, znalazłam nowe fotki 🙂

Dzionek 5,5 roku - jesień 2008

Dzionek 6 lat i 8 miesięcy

Dzionek 7 lat i 8 miesięcy

Przy okazji demonstracja na jakich zdjęciach inni mogą cokolwiek ocenić  😎
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
31 grudnia 2010 11:05
Dzionka, Wstawiałyśmy razem.  😉
Ja jestem waszą fanką.  😅

Wetnę się...  😁

2008

2009

Zuziasta, piękna zmiana 🙂! Niesamowite 🙂 I dzięki za miłe słowa!
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
31 grudnia 2010 11:22
Zarówno u Dzionka, jak i Zuziastej niesamowita zmiana! A u Zuziastej na pierwszym zdjęciu jest rekreacyjna chabeta, której nawet za 1000 zł bym nie kupiła  😁 A na drugim- inny koń!
Jeśli chodzi o konia Dzu Dzu :*, to bez przesady.
Jest widoczna zmiana w  zadzie, szyi i ogólnej postawie konia przy pracy. A to, ze są złe ujęcia to trudno. Ale proszę mi tu nie mówić ze jedyna zmiana to obrośnięcie sierścią i zmiana sprzętu ...  🙄 Jest to zarąbiście krzywdzące jeśli ktoś włożył w konia wiele pracy i poświęcił czas a potem spotyka się z takimi słowami ...

Dziękuje 🙂 To że mam Anky to jest coś złego ?? Koń sie nie zmienił dużo z wyglądu ( Proszę spojrzeć na ogon jak w rekreacji wygląda a jak teraz ) Ja u koni jestem raz w tyg. a konia mam nie cały rok ( od maja do października jeździłam tylko w teren bo chciałam  żeby koni zobaczył że jazda nie polega tylko na kręceniu się w koło na ujeżdżalni ) w zachowaniu jest zamian i tak jak napisała Camy w szyi i zadzie .
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 grudnia 2010 12:07
camy, zmiana TRENINGU NA WYGLĄD KONIA. Gdzie jest ta zmiana w wyglądzie? To,m że jej nie ma, to nie nasza wina, tylko wina złego/braku treningu.

Ogon? Wytrenowałaś mu ogon? Przejrzyj sobie temat od początku, popatrz na zmiany Koniczki, Caroline, Strucelki, czy Poni. Zobacz jak zmieniło się umięśnienie i zmiana chodów. A nie ogony i oczy. Na Bór szumiący w głębokich dolinach dziewczyno.
Dobra tylko że to są zmiany w latach a nie w miesiącach
...nie no ogon zajebisty - serio  😅
sa tez takie w miesiacach wiec sory
trening to nie ogon i ladne oczete
kurde poza tym jak to jest moderatorzy ze soczewkova jest uciszona a nowa twarz pod nowym nikiem pisze na forum?
31 grudnia 2010 12:18
Dzu Dzu :*, widać nie przejrzałaś. No to wrzuć zmianę w latach. Albo jak się w ogóle ten koń zmieni...
cieciorka   kocioł bałkański
31 grudnia 2010 12:25
camy, ale my możemy docenić widoczne zmiany. innych nie mamy szansy dostrzec
w zadzie nie widzę żadnej różnicy, można wysunąć wniosek, że zaczął przyjmować wędzidło, ale ciężko, żeby nie nosił tak głowy, skoro amazonka zmusza go do tego rękoma...

Kowusiasta, dlaczego usunęłaś zdjęcia, i co ma wzrost konia do lecenia siodła na łopatkia?

Dzu Dzu :*, wpływ treningu na ogon, dobre 🤣
Dzu Dzu :*  👍 ja zawsze chciałam wpłynąć treningiem na ogon ale słabo mi szło  😁
31 grudnia 2010 12:32
Widzę, że na każdej stronie powinnam to wrzucać:

http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,49.msg768830.html#msg768830
Anderia   Całe życie gniade
31 grudnia 2010 12:36
Dzionka ale ładny mięśniak z takiego wątłego szczurka powstał!  👍  :kwiatek:
ja zawsze chciałam wpłynąć treningiem na ogon ale słabo mi szło 

oj chyba za mało trenowałaś w takim razie  😉
Musze porównać ogony moich koni  😜  😅

ja jeszcze mam takie pytanie...jak trening 1 raz w tygodniu moze wplynac na wyglad konia 😡
wezcie powiedzcie to przestane bywac czesciej😉
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
31 grudnia 2010 12:54
28 ‎stycznia ‎2007

30 ‎października ‎2010

trochę zmiany jest, niestety to i tak nie to co mogłoby być, ale cóż poradzić skoro czasu porządnie trenować nie ma...
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
31 grudnia 2010 13:08
Przepraszam i usuwam, faktycznie mój komentarz powinien iść na pw a nie na wątek... za bardzo interesuję się zmianą w psychice Gaucha, a nie w wyglądzie  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się