KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

o nie pipping gorszy od cottona  😉  polo pady sa super podobno
wątek zamknięty
To mój pierwszy z ukochanej kolekcji, z belugi flax mogłabym mieć dosłownie wszystko  😁
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
30 grudnia 2010 18:57
Kiedyś czytałam jak się Burza męczyła z doprowadzeniem swojego polopadu do bieli - więc czy takie super to nie wiem  😁
Niedopieranie to na pewno nie jest wina małej pralki, bo pralka może nie gigant ale naprawdę pakowna. Środek to vanish, w innych rzeczach końskich i innych czaprakach niż te moje Eskadrony niezawodny. No nic, może po prostu miałam 2 czapraki z jakiejś felernej partii? Tak też mogło być 😉
wątek zamknięty
kodusiowata dziwisz sie biały ? to tak jak bys ty miala biale spodnie i poplamila je na czarno , dobra z drugiej strony czaprak to nie wiecznosc i musi sie zessuc,sprac itp z latami
wątek zamknięty
Ja używam tylko ariela odplamiacza do prania owijek i czapraków. Powiem szczerze że odkąd go używam to dopiero się dosłownie wszystko i to nie które z nich są przypadkami beznadziejnymi. Ostatnio miałam owijki do prania wysmarowane w ichtiolu z opatrunków a jeszcze na dodatek owijka spadła i została dopieszczona w gnoju. Wygląda jak ganc nówka  😉
wątek zamknięty
pandora   czaprakomania...XD
30 grudnia 2010 19:04
A ja mam czaprak eskadrona brudny a boje sie go drugi raz wyprać, bo różnica miedzy pranym, a nie pranym jest ogromna. Wiem bo koleżanka ma taki sam z tym, ze ona wojego jeszcze nie prała 😵
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
30 grudnia 2010 19:06
hmmm chce jeszcze tylko zauważyć że plamy od siodła to problem z którym ja nie mam doczynienia ponieważ moje mi zafarbowało czaprak dosłownie raz. może to kwestia pasty do siodeł jakiej używacie że jednym lepiej się dopiera drugim gorzej?

ja używam środków vanisha albo producentów magicznego mydełka 😉 czy do czapraków czy do ubrań 😉
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
30 grudnia 2010 19:13
mi jeszcze żaden czaprak nie zafarbował od siodła...żaden...siodłane i w czarne i w brązowe...są ślady od popręgu,ale normalnie się spierają...bardziej denerwuje mnie przecieranie się eskadronów w miejscu popręgu,ale od kiedy jeżdżę na krótkim popręgu,problem zniknął 🙂
wątek zamknięty
oj z białymi jest problem, dlatego moje białe muszą mieć absolutnie wszystko białe, łącznie z lamówką, żeby nie miało się co odbarwić przy kąpieli w chlorowym wybielaczu 😁 I tak ciuram na wszystkie zawody Lami-cell, pikowany podobnie co cotton, tylko sporo grubszy, i za każdym razem po praniu wygląda jak nowy 🙂
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2010 19:15
z podobnych do cottonów są jeszcze mattesy i fair play
wątek zamknięty
A ja mam czaprak eskadrona brudny a boje sie go drugi raz wyprać, bo różnica miedzy pranym, a nie pranym jest ogromna. Wiem bo koleżanka ma taki sam z tym, ze ona wojego jeszcze nie prała 😵

Poczekaj jeszcze chwilę to zamiast odwieszać będziesz go stawiać na ziemi i będzie sam stał  😁
wątek zamknięty
cieciorka , jeszcze amigo zaczęło robić podobne  😉
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 19:22
z podobnych do cottonów są jeszcze mattesy i fair play

mattesy to porażka. jakość materiałów super ale spierają się z prędkością światła.
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
30 grudnia 2010 19:24
Mnie się nic nie spiera  👀 Anky się troszkę sprała, ale nie dziwie jej się, jest moim jedynym padem DL, więc jak jeżdżę uj. to cioram ją na maksa  🤔wirek:
Ani mattesy, ani eskadrony, ani skokowa anky, ESy ani cała reszta czapraków. Nic się nie spiera, jak wy to robicie, że wam się spiera, albo jak mnie się nie spierają?  🤔wirek:
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 19:24
Spranego materiału podkładki na szczęście pod siodłem nie widać 😉 a futerko genialne!
Ale czapraki, masz rację, beznadzieja i pieniądze wyrzucone w błoto 🤔wirek:
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2010 19:27
może je trzeba na sucho prać, spryskać, potem przypudrować :P
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 19:28
arivle a jak pierzesz że takie idealne ci wychodzą?  😎
wątek zamknięty
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
30 grudnia 2010 19:39
Ze względu że od wczoraj wszystkie double fleec wyprzedane  🤔wirek:

dla rudej lepiej dralon z navy/green czy choco/petrol  :kwiatek:

zdjęcia z http://pferdetrends.jimdo.com/eskadron/

prosze wstawiac linki do zdjec z niemieckich for!!!
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 19:46
arivle, a w jakich kolorach masz mattesy? ja czarny i zielony. i to naprawdę porażka. o dziwo chyba nawet moja podkładka wygląda lepiej niż czaprak  😁 a wcale nie był/jest często prany. rzadko go używamy. i jeśli już to tata. pod jego siodło mamy kupione mattesy. taki off top: jeden jest podszyty futrem. chu...steczkowo leży na nim siodło.

cieciorka, chyba tak  🤣

a ja mam pytanie odnośnie siodeł to pań zorientowanych w ujeżdżeniowych. pytanie wizualne: rozglądam się za czymś z wyglądu zbliżonym do jade d. wąska tybinka. duży banan. kojarzycie coś takiego?

medzik, jeśli już do navy-green. choco mi do kasztana nijak nie podchodzi. w ogóle te dralony najlepiej na gniadych i skarych wyglądają 😉
wątek zamknięty
Co do polopadów jeszcze to dla mnie zupełnie porażka 🙂 i chociaż dalej mnie kuszą bo piękne to chyba się już nie skuszę. Miałam trzy, z czego największą porażką był navy/white z maritim
wątek zamknięty
equi.dream a co nie tak było z polopadami? 😉
wątek zamknięty
Dziewczyny, prosze Was o opinie, bo juz sama nie wiem co wybrac dla mojej siwej - fuchsie czy plum Eskadron brillant ? Mam juz metlik w glowie, bo na poczatku chcialam pluma, pozniej sie okazalo,ze juz go nie ma, ale jednak moze byc... i nie wiem co wybrac. 😉

Dla ulatwienia tak wyglada kobyla

Sei, moglabys mi podstawic te czapraki na siwa? :kwiatek: Sa w tej aukcji http://allegro.pl/czaprak-brillant-eskadron-i1385489616.html
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
30 grudnia 2010 20:00
avero, plum zdecydowanie!
wątek zamknięty
Na cztery polopady miałam problem z praniem białego za pierwszym razem, potem już nie.
Jęczycie generalnie- kupujcie sobie Esy i przestańcie marudzić.

Medziiik, żaden nie jest ładny.

Czy ktoś ma nowe eskadrony kolekcyjne te białe i białą ankę jednocześnie?
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
30 grudnia 2010 20:06
madziiik  jak chcesz kupować na siłę to dozbieraj trochę kasy i kup coś  na czym Ci naprawdę zależy 😀 ( wg mnie żaden , oby dwa tak nijak po prostu)

avero_2

Wg mnie plum

wątek zamknięty
Burza, to jest forum, tu się dyskutuje 😉 nie trzeba pisać tylko ochów i achów ...
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 20:22
equi.dream - ja mam ponad 4 polopady i nadal żadnego nie użyłam  😂 właśnie z tego względu  😁 ale będzie ew. nowe siodło to na pewno rozdziewiczę
wątek zamknięty
Mia, co pół roku przed nową kolekcją ten sam strzał w lament jaki to eskadron drogi i beznadziejny, a potem i tak wszystkie kupują. Można mieć dość.

Medziiik, a ty w ogóle jeździsz? 😉
wątek zamknięty
30 grudnia 2010 20:26
juliadna - jak royalblau/marine/wess wypali to ten kupie a jak nie to kupie jakiś dralon z tych  😉

Burza - jeżdżę 😉 arabkę forumowej SIWEJ FOLBLUTKI
wątek zamknięty
Burza - Wypraszam sobie ja tu 1 raz lamentuje i tylko na cottona  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.