Revoltowe wielkoludy(wielkokonie), czyli im wyższy koń tym lepiej :)

xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
29 grudnia 2010 11:57
gdzie mozna kupic tak wielkiego miska?? pozdr. ladne koniki , ladne 😀

kupić źrebaka i karmić drożdżami  😁 tak wyrośnie, że hoho  😁 😉

btw, pełna siostra mojego wielkokonia ma teraz 3 lata i też śmignęła w górę i będzie mieć ponad 170 pewno 😉

ta po środku, więc widać, że będzie spora 🙂

ciekawe czy to Bibigar daje takie geny czy matka
xequus, z główki baardzo podobna do Mahata, tylko jakby krótsza troszkę i okrąglejsza 😉
29 grudnia 2010 13:57
xequus, z główki baardzo podobna do Mahata, tylko jakby krótsza troszkę i okrąglejsza 😉

dokładnie 😉 bo Mahat niezbyt udany koń jest... za długi jamnik :/
xequus

Fajne te zimowe fotki potwora 🙂 i śliczne owijasy 💘

Jak dobrze, że mogę poczytać o innych wielkoludach choćby na tym forum 😅 bo z mojej okolicy to same kurduple są i czujemy się z Rudym osamotnieni 😉
z kolei pełny brat kobyły na której jeżdże jest niewielki w porównaniu z nią, ma niewiele ponad 160 (ona około 172-3), jest młodszy o rok czyli ma 7 lat. mamusia była nawet większa od Mony, za to ojciec z tego co wiem raczej niewielki. widocznie córeczka wdała sie w mamę a synek w tatusia 😉 ogólnie w budowie też chłopak ma bardziej 'dziewczęcy' typ urody, jest smukły i delikatny a kobyła jest takim klocem i ma wielki łeb 😁 ale z pyska, maści i odmianek są bardzo podobni
spoko , to zalatw mi takiego z ksiezyca ;/ pozdr.
spoko , to zalatw mi takiego z ksiezyca ;/ pozdr.

😂 😵 😂 😵 🤔 😁 :emot4:

przepraszam ale nie moglam sie powstrzymac. 

gabbiunia takich koni nie bierze sie ani z jakiejs specjalnej stajni dla duzych koni ( chociaz zdarza sie ze w niektorych sa same duze, ale to raczej przez przypadek) ani tym bardziej z kiezyca  🤣 i bez nerwow  :jogin:
Ja zawsze chciałam mieć ogromnego konika, tak z 180cm, ale trafiła mi się kobyłka 168 i nie narzekam. ;P
Mój ogras ma z 173, a według mnie wygląda jak kucyk i chciałaby żeby był jeszcze większy  😍 jest typem jamnika i tylko 155 derce chodzi ;3.
tego nie powiedzialam 😉 silly
wiec co mialas na mysli ? bo mimo wszystko twoja odpowiedz nie miala sensu i byla nie kulturalna ( moim skromnym zdaniem )
02 stycznia 2011 20:50
Dziewczyny spokój! Uciekać na pw z takimi sprawami!  🚫

Wasz smoki skaczą? Spotkaliście się z opinią, że duże konie nie powinny skakać większych przeszkód, bo im nogi wysiadają?  🤔
xequus
Emetyty są duże, Bibigar też powyżej 170 cm ma 😉 A 155 to chyba nie tak dużo jak na tak wysokiego konia.
02 stycznia 2011 21:16
W sumie tak, mój właśnie z tej linii i jakby nie było jak się ogląda zawody to tam przeważnie takie smoki 170cm...
Tylko, że z drugiej strony mój miał pękniętą kość rysikową, która nota bene nie ma na nic wpływu, ale podobno nie powinien skakać powyżej 100cm ze względu na to, że jest wysoki. I zastanawiam się czy weterynarz miał na myśli to, że jest wysoki i miał uraz nogi, czy tylko wysokość...
dobrze ja juz nie bede sie wypowiadac nie chce sie klocic bo bardzo lubie to forum... nie mialam na mysli ani konia ze specjalnej stajni ani konia z ksiezyca pozdr.
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
02 stycznia 2011 22:28
gabbiunia, a co miałaś na myśli?
myslalam ze moze ktos mi poda link np jakiegos takiegos konia na sprzedaz lub hodowcy ktory ma wysoka klacz i po niej takie zrebaki ... aa o ksiezycu to nie ja zaczelam 😉
gabbunia chcesz wysoką kobyłę/? moja ma 176 cm około
03 stycznia 2011 14:39
to musisz szukać 😉 zdarzają się w ogłoszeniach takie duże konie. U nas jest 3 latka, która będzie wysoka(bo już jest). Tu by pasowało, że takie konie z księżyca nie spadają 😉 musisz znaleźć i już 🙂
Katharina   "Be patient and trust in the process"
03 stycznia 2011 15:19
gabbiunia naprawdę szukasz dużego konia dla siebie? Mam do zaoferowania 3latke 173 cm wzrostu po dobrych, skaczących rodzicach  🏇  😁
dziewczyny, naprawdę musicie podążać za głupotą ? Nie można takich, nawet głupich, spraw załatwić na pw ?  😵
mozna , mozna 🙂
ja sie ciesze ze nie mialam takiego wielkokonia, wczoraj przez 10 minut probowalam wejsc na konia (mysle ze nie cale 175 cm) nizszego od kobylki na ktorej jezdze o jakies 2,5 cm naszczescie kon dzielnie znosil moja wspinaczke
ale mam nadzieje ze to przez grube ciuchy ktore ograniczaja ruchy 😉
ja na mojego nie dam rady wsiasc z ziemi  😂 az wstyd!

galopada_ ile twoje śliczne dziecię ma już wzrostu?  😜
nie wiem bo w stajni mamy miarke do 175 i niestety jakis czas temu przestala byc odpowiednia dla mojego konia  😂
Bronze   "Born to chase and flee.."
08 stycznia 2011 08:40
Galopada - naprawdę  👍. Kawał dobrej roboty włożyłaś w tego konia i duzo serducha - to widać  😉
No i poza tym - PIĘKNY jest i łapie za oko.
galopada_ cudny jest  💘
galopada_ on wygląda na większego od mojego potwora (a przypomnę, że mamy 183)  😲  Ile Ty masz wzrostu? 🙂 Bo my 172 i 183 więc różnicy za bardzo nie widać (chyba) 🤣

Ale trzeba przyznać- jest pięęknym wielkokoniem

Lily nie-eee na pewno tyle nie ma... ja mam 165  😉

Bronze, Tercet dziekujemy  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się