Stajnie na Śląsku
Ej, niesmacznie się zrobiło. Może byście przestali rzucać personalnymi postami i skończyli tę dyskusję? To się tyczy również opinii o Arecie.
Tak naprawdę nie ma stajni idealnych i na każdego można wykombinować nieprzychylną opinię, niestety.
venturia, Gdy w zdaniu mówimy o kimś innym niż Pan Bóg, to piszemy "on" z małej litery.😉
Witam,
szukam pensjonatu gdzie są wolne boksy lub będą (stajni szukam na maj) dla mojego konia w katowicach lub w pobliżu, w której konie są dobrze traktowane, karmione i wypuszczane na pastwisko/padok. Mile widziałabym hale i cene przyzwoitą 😉
ruda77 jak poczytasz ten wątek to znajdziesz trochę info na temat okolicznych stajni 🙂
wiem, czytałam 😀 chodzi mi o to, w której stajni jest wolny boks lub będzie do maja 😉
Od maja będzie zapewne wolny boks w Gościńcu Siewierskim w Siewierzu, bo są konie, które wyjeżdżają zawsze na wiosne do innej stajni. Jeśli chodzi o warunki w stajni nie ma się do czego przyczepić właściwie. Konie są szczęśliwe i spokojne. Dostają dobrze jeść, mają ścielone i co najważniejsze CODZIENNIE wychodzą na padoki! Nie ma takiej sytuacji, że śnieg zasypał stajnię czy inne nieszczęścia, więc się komuś nie chce i konie stoją kilka dni. Cena pensjonatu przystępna, tylko niestety hali nie ma. Za to piękne tereny🙂 i dwa maneże.
Chciałam się tylko zorientować czy ktoś z okolic Dąbrowy Górniczej, Sosnowca, Sławkowa, nie szuka może pracy przy koniach w zamian za jazdę ? :kwiatek:
Witam.
Wie ktoś może czy są wolne miejsca w Jaworznie-Ciężkowicach, lub czy będą od połowy stycznia, ewentualnie z początku lutego ?
Wydaję mi się, że tam zawsze są wolne miejsca, sporo osób jakiś czas temu się wyniosło, więc tym bardziej powinny być 😉
Wydaję mi się, że tam zawsze są wolne miejsca, sporo osób jakiś czas temu się wyniosło, więc tym bardziej powinny być 😉
A wiesz może czym to spowodowane ? Złe warunki czy atmosfera ?
Pozdr.
Chciałam się tylko zorientować czy ktoś z okolic Dąbrowy Górniczej, Sosnowca, Sławkowa, nie szuka może pracy przy koniach w zamian za jazdę ? :kwiatek:
daj więcej info, jestem z tych okolic, może komuś akurat się spodoba "oferta" 😉
Dziewczyny, znacie może kogoś, kto chciałby oddać konia we współdzierżawę, z okolic Sosnowca, Mysłowic, Dąbrowy? Może ktoś z waszych stajni?
a jakiego konia szukasz, sport, rekreacja...?
jakieś konkrety 😲
Tylko rekreacja i przyjaźń. 😉 Poszerzanie i doskonalenie umiejętności.
[quote author=efeemeryda link=topic=1780.msg817919#msg817919 date=1292946689]
A wiesz może czym to spowodowane ? Złe warunki czy atmosfera ?
Pozdr.
[/quote]
Warunki nie są złe choć podobno są rzeczy do których można się przyczepić, ale atmosfera jest fatalna, jeden drugiemu dupe obrabia, delikatnie powiedziawszy jest niemiło.
edit.literówka
efeemeryda, bardzo, ale to BARDZO delikatnie powiedziawszy 😁
Wtrącę się choć nie piszecie teraz o tym
ale ktoś pisał, że Leszek Mazurkiewicz to tylko instruktor rekreacji,
z tego co wiem to jest trenerem i prowadzi też treningi sportowe
i zachęcam do postawienia konia w Przymiłowicach 😉
akurat przeglądam sobie conieco na pzj.pl i mi się nawinęło, nie wiem o czym były dyskusje, ale apropos ostatniej wypowiedzi
Mazurkiewicz Leszek SLA Instruktor dyscypliny sportu T 2013-05-30
......................................
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] całkowita edycja postów w kilku wątkach
witam, poszukuję osób jeżdżących, bądź stacjonujących ze swoimi końmi w GOŚCIŃCU SIEWIERSKIM !
A propo Przymiłowic, ok 5 lat trzymałam tam moje dwa konie. Po tym okresie przeprowadziłam się do stadniny Cwał Truskolasy. Pomimo tego, że w Koniczynach są wspaniałe warunki, atmosfera była średnia. Nie chodzi mi tu o instruktorów, dla których przeprowadziłąm się do Truskolas, ale była tam po prostu trochę sztywno. Ludzie przychodzili na jazdę i wychodzili. W stajni, w której aktualnie się znajduję. Mimi gorszych warunków w porównaniu do Przymiłowic atmosfera jest o niebo lepsza, ludzie przyjeżdżają i zostają po jeździe, aby pogadać, pooglądać innych jeźdźców. Polecam.
Rude ja znam. Stajnia Gościniec Siewierski. Jak coś to napisz do mnie na PW
Ja mam konia w Siewierzu.
O fajnie 🙂 Napisze o co mi chodzi w PW
a my zapraszamy do ogloszen.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie poza watkiem sprzedazowym
Gosciniec Siewierski. Tam jezdzilam i jakis czas pracowalam przed 14 laty. Ale ten czas mija ❗
Witam 🙂
co powiecie na temat stajni "Profit" w Orzeszu ? 😉
paulina931226 b. duży plus dla tej stajni 😉
cena na prawdę baaaardzo mała jak za te warunki i takiego trenera! 🙂 2 stajnie, hala, 2 maneże w tym jeden piaszczysty z przeszkodami, pastwiska, ogólnie praktycznie same plusy 🙂
A propo Przymiłowic, ok 5 lat trzymałam tam moje dwa konie. Po tym okresie przeprowadziłam się do stadniny Cwał Truskolasy. Pomimo tego, że w Koniczynach są wspaniałe warunki, atmosfera była średnia. Nie chodzi mi tu o instruktorów, dla których przeprowadziłąm się do Truskolas, ale była tam po prostu trochę sztywno. Ludzie przychodzili na jazdę i wychodzili. W stajni, w której aktualnie się znajduję. Mimi gorszych warunków w porównaniu do Przymiłowic atmosfera jest o niebo lepsza, ludzie przyjeżdżają i zostają po jeździe, aby pogadać, pooglądać innych jeźdźców. Polecam.
Popieram Hann . Jeżdżę tak że w Cwał Truskolasach . Dobrzy trenerzy , miła atmosfera i fajne konie . Warunki nie najlepsze . Ale przecież nie tylko to się liczy . Liczą się ludzie jacy są . Mili i uprzejmi . Polecam tak że .
A teraz troche od siebie. Ja osobiście polecam stajnie
Capriola teraz to aktulanie się chyba nazywa
Centaur. Tychy a tak dokładnie to Cielmice.
"Mam" tam konia od października i jak i ja tak i właścicielka konika jest zadowolona.
Bardzo mili ludzie, dobra opieka, na stajni spokojnie wszystko ogrodzone także nic się nikomu nie stanie nawet jak koń by urwał pastucha to i tak nie ma gdzie zwiać bo wszystko ogrodzone. Tereny też super 😉 ogrodzony lonżownik światło na maneżu myjka przed stajnia i miejsce na czyszczenie konia każdy boksik (3 x 3) ma swoje okienko według mnie całkiem elegancko a tak nawiasem to są albo wkrótce bedą jakieś 3-4 boksy wolne także zapraszam 😉
Ogólnie jak narazie nie widze minusów 🙂
Jak coś to macie tutaj stronke
http://capriola.prv.pl/ są tam też zdjęcia ale numery nieaktualne także jakby ktoś chciał kontakt to na PW to załatwie (taka mała reklama 😉 )
Witam ! A ja mam pytanko do tych, którzy są w Jaworznie-Ciężkowicach. Czy to prawda, że nie ma wolnych boksów na pensjonat ? Byłam tam dziś i "bardzo miła Pani" 🤔 stwierdziła, że ośrodek jest likwidowany i nie ma miejsc w stajni. Nie miałam okazji nawet dokończyć swego zdania...
Chce się przenieść do stajni z halą tylko na miesiąc, a ośrodek ma być likwidowany podobno dopiero w czerwcu. Może to prawda, że mają full, ale po wypowiedzi tej Pani wyglądało mi to bardziej tak powiedziane "na odczepkę". Bardzo proszę o odpowiedź 🙂 Jeśli okaże się, że była to zmyłka to skontaktuje się z właścicielem/lką ośrodka, bo zależy mi na stajni z halą tylko na miesiąc.