Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska

Ja jazdy w mustangu wspominam bardzo dobrze. Jeździłam z Ewą. Atmosfera bardzo przyjemna, żadnych krzyków i złośliwych uwag tak jak w niektórych klubach. Jednak trzeba przyznac że poziom nie jest zbyt wysoki, odpowiedni średniozaawanowanej rekreacji.
Przestałam tam jeździc bo wróciłam z powrotem do sportu. No cóż jak sie już zaczęło jeździc sportowo to ciężko potem zostac w rekreacji 🙄 Bynajmniej wszystkim osobom z rekreacji jazdy w Mustangu jak najbardziej polecam 😀
Nie wiem jak jest z p. Ewą, ale gdy były inne instruktorki to było tylko: stęp, kłus galop, żadnych urozmaiceń.
no z P. Ewą było troche urozmaiceń😀użo jazdy na voltach, serpentyny, cwiczenie przejśc, drągi itd. Widziałam jak na jeździe indywidualnej jedna dziewczyna cwiczyła nawet ustępowanie od łydki i łopatke do wewnątrz (na Smyku).
Co nie zmienia faktu, że kiedyś było tak na każdej jeździe, jeszcze drągi...
Teraz chyba się nikomu nie chce.
no najłatwiej sobie stanąc, nic nie robic i mówic step i kłus, dobrze i źle. Niestety też sie spotkałam z takimi pseudolekcjami w kilku stajniach 🤔
Wniosek: jak jeździc w mustangu to z p. Ewą🙂
z Aśką to jak jeździłam to na każdej były różne ćwiczenia, łopatki, serpentyny, ustępowanie...
mi też oczywiscie Aska bardzo urozmaicala, co nie zmienia faktu, ze przyszlam tam po to, zeby mi wytlumaczyla jak to właściwie wykonywać, a nie dla samego urozmaicania jazdy bez przyjemnosci dla mnie i konia
Cześć wszystkim 🙂
o, widzę że temat Mustangowy :] Ewa- bardzo fajny instruktor 😀

a mam inne pytanie 🙂 tak troszkę nie na temat :] Czy był ktoś ostatnio w jakiejś stajni w Skawinie bądź okolicach ?
Najlepiej jakby bywał ;D Bo dziwnie zabrzmi ale poszukuję konia. Pięknego karego wielkopolaka- Grafita, który został sprzedany kilka dni temu i przyjechał właśnie w okolice Skawiny. Musze przyznać że jesteście moją chyba ostatnią deską ratunku, a jeśli kiedyś pokochaliście czterokopytne zwierze naprawdę bardzo mocno, to powinniście zrozumieć że zależy mi na odnalezieniu 😉

Z góry dzięki za pomoc 🙂

można sie ze mną skontaktować : mail: domkamaj@gmail.com i GG 8347801
mozesz zapytac jeszcze na forum stricte o krakowskich stajniach:
www.stajniekrk.darmowefora.pl
pytałam 🙂
Doma   Folbluciki folbluciki folbluciki :)
27 grudnia 2010 19:45
ja tym razem z innej beczki...  😉 właśnie przyszła moja złota odznaka  🏇 Toporzysko bardzo prężnie działa, minęło zaledwie 14 dni od egzaminu i już przyszła poleconym 😅 nie pozostaje nic innego jak polecać polecać i jeszcze raz polecać to miejsce  🏇
a no to gratulacje 🙂🙂🙂
Doma,gratuluje.  😀 !
A jeśli mogę zapytać to długo już jeździsz. ?? ^^
Gillian   four letter word
28 grudnia 2010 12:22
Doma, uciekaj póki możesz, dopadło Cię!!! ^^ xD  :>  <3

(długa to przerwa świąteczna jeszcze?)
Cariotka   płomienna pasja
28 grudnia 2010 12:28
Gillian do końca tygodnia... 😎 też cierpie
Doma gratulacje !  :kwiatek:
Gill narażasz się  😂 jeszcze Cię jakaś klątwa dosięgnie albo co

edit:
<333333 <333333

myślę, że starczy żeby się w klimat wpasować nieco?
Carunia zapomniałaś o <33 .!
Gillian   four letter word
28 grudnia 2010 12:58
Carunia, jak się narażę odpowiednio, to będę miała --> </3  achh!!! ^^ O_O

koniec OT 😀 XD XD XD
Dobra to żeby temat nie został na OT, ktoś cos wie o stajni w kobylanach? Czy są wolne miejsca, jak tam jest, jakieś fotki może?
W Kobylanach są dwie stajnie. Musisz sprecyzować, o którą chodzi.
i o jedną i o drugą w takim razie, bo nawet nie wiedziałam że są dwie 😀
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
28 grudnia 2010 13:52
Carunia, w Kobylanach sa dwie stajnie:
1.  Marcina Kurala - o profilu ujeżdżeniowym, cena chyba ok 700 zl jak nie więcej, nie wime czy są miejsca
2.  stajnia druga, jest na końcu Kobylan. Piękna stajnia, super miejsce, dodatkowe  boksy są gotowe, ale  pastwiska sa z rozbudowie i dopóki nie bede zrobione  nie przyjmują koni. wiem ze jest komitet kolejkowy. cena jak narazie ok 650 zł. Bardzo fajna ujeżdżalnia i super zaplecze  socjalne.  Maja w planach hale i wtedy pewnie cena pójdzie w górę, ale jak narazie do budowy daleko.

Ech, nigdzie nie ma miejsc, gdzie ja się z koniurem mym podzieję?
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
28 grudnia 2010 14:20
Carunia, a co ze stajni Cie wyrzucają ? 😉
Bodzanów, Niepołomice, (chyba) Targowisko, pańskie Pola w Łyczance mają miejsca.
jak coś mi przyjdzie do głowy to napisze.
W Czernichowie jest nowa stajnia, zapowiada się naprawdę fajnie. Powinny być miejsca.
No i zawsze są w Cholerzynie, od stycznia nawet więcej 😉
W Rząsce tez się znajdzie 😉
dzięki dobre kobiety 😉 chyba po nowym roku będziemy mieć boks, ale nie chcę zapeszać na razie, więc nie chwale się gdzie, ale to jeszcze nie na 100% więc jak coś to będę uderzać tam gdzie piszecie, jeszcze raz dzięki 🙂
Cariotka   płomienna pasja
28 grudnia 2010 16:52
Carunia byle bym miała blisko to mojej gniadej koleżanki, bo jak nie to będzie  🤬
nie no do Dojczlandu to najwcześniej w czerwcu ( o ile w ogóle), wiec na razie okolice Krk 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się