Kącik Małolata...:D

mils wiedziałam, że Ci się uda  😅

a ja zamierzam powalczyć o dobro jednego z koni. Otóż jest u nas taki Racek (bodajże XX ), ślepy na jedno oko. Jego właścicielka nie przyjeżdża do niego od pół roku. Stoi samopas. Zaniedbany. Kocha ludzi, szuka z nimi konaktu. Dzisiaj miałam chwilę czasu, więc weszłam do niego, wyczyściłam i zrobiłam ogólny przegląd jego stanu. Biedny, ma przerośięte kopyta i jedną podkowę  😵 Najprawdopodobniej nie odpadła, jak inne. Mięśni brak, sierść w tragicznym stanie.
Postanowiłam mu pomóc. W poniedziałek poproszę właściciela stajni o nr tel do właścicielki Racka (oby mi dał). Nie wiem co uda mi się z nią wynegocjować, ale muszę coś z tym wszystkim zrobić !
nightmare   Dobra Lama nie jest zła <3
25 grudnia 2010 19:38
daram
Biedak. 😕 Trzymam kciuki,żeby udało Ci się wyrwać numer i dogadać z właścicielką.
Daram , powodzenia .  😅 Trzymam kciuki ! Wierzę , że Ci się uda !  😉
Również życzę powodzenia ; )
Moja stara stajnia została porzucona. W tym mnóstwo koni. Zajmuje się nimi tylko stajenny. Nikogo nie chciał wpuszczać do koni. Teraz jednak stajnia została wykupiona, konie powoli dochodzą, jednak jest kilka wiekowych i będzie ciężko, bo długo stały bez żadnych pielęgnacji. Grunt, że ktoś już nad nimi czuwa ..
O matko dziewczyny, jakie prezenty i ile  😵
mils   ig: milen.ju
25 grudnia 2010 21:47
daram no to w małym dowodzie mojej wdzięczności, ja będę trzymać za ciebie kciuki z całych sił. :kwiatek:
Vana mam te same odczucia co ty. 😉
mils gratuluję!

daram również trzymam kciuki, powodzenia.
Dzięki  🙂
w poniedziałek zaczynam walczyć...
😉
A ja w swieta nie mialam pradu ani wody az do wieczora w domu, a w stajni nie mielismy wody wiec praktycznie caly dzien spedzilismy na pojeniu koni  😵 Kolacje mielismy dopieor sporo po 22 ale bylo super  😍
Dostalam kase i specjalny bonusowy prezent od mojego taty czyli pozwolenie na to zebym wziela jego konia na polgodzinny spacer do lasu  😂
Jak dobrze, że ten dzień już się kończy. Paris ma jakiegoś ogromnego guza na zadzie i ni huhu nie wiem co to jest. Muszę czekać do poniedziałku na weta. 🙁
Caira Najgorsze jest czekanie, ale będzie dobrze. trzymamy kciuki, że to nic poważnego  🙂
26 grudnia 2010 09:37
Caira trzymaj się dzielnie, a my będziemy wspierać. :przytul:
Mika dzięki. 😉
A ja na święta dostałam 50 zł 🙂. I tyle. Na więcej nas po prostu nie stać...
26 grudnia 2010 09:45
Sisisa jak dla mnie to na święta wcale mogłoby nie być prezentów. Wprost nienawidzę, kiedy u mnie na Wigilii jedni dostają ogrom drogich prezentów, a inni ledwo jakiś drobiazg. A przecież w święta chodzi o to, żeby się spotkać całą rodziną, pobyć ze sobą i spędzić ten czas w miłej atmosferze. 🙂
Psycha ♥   okrutna rzeczywistość .
26 grudnia 2010 09:54
Łał !  😵

Widać, że mnie daaawno nie było. Ja wracam a tu już 203 stron ?! No proszę, proszę  👍
26 grudnia 2010 10:04
Psycha cóż... Nadrabiaj. 😁 Dowiesz się przy okazji, co się udało. 😀
ha . jakie macie plany na sylwestra ? Bo ja je chyba spędzę z re-voltą i polsatem .  😁
26 grudnia 2010 10:09
Prestige a czy ja wiem? Pewnie jak zawsze w domu. :/ Czy ty nie mieszkałeś w Sopocie? 👀 Łeb dam sobie uciąć, że wcześniej miałeś wpisane "Sopot"... 🤔
Dzięki dziewczyny, zaraz do niej lecę sprawdzić stan sytuacji. 🙁
26 grudnia 2010 10:13
Caira informuj nas na bieżąco jeśli możesz. :przytul:
pandora   czaprakomania...XD
26 grudnia 2010 10:21
Przyznam się bez bicia ze nie ogarnęłam tylu stron  😵
mils też mi sie tak wydaje
Zaproscie mnie na fejsbuczku !!! 🙇  edit : bład edit2: to moze na pw ... jak ktoś mnie chce  😎
26 grudnia 2010 10:28
Mils w końcu nadrobiłam !  😅

Daram także trzymam kciuki.

Ogólnie to ja dostałam takie pierdoły w sumie.
- sweter
- żelki HARIBO
- czekoladę

ale najbardziej trafionym prezentem była płyta Linkin Park   w końcu się doczekałam !!  💃
26 grudnia 2010 10:32
Ale, ogólnie mam załamkę bo już od wakacji nie byłam w Hubertusie. Kurcze ! Tęsknie za Harpią, Eliksirem, Armandą, Bają i tym upartym koniem Molly.
Mam nadzieję, że uda mi się namówić mamę na kasę na chociaż JEDNĄ jazdę ...  🙁
26 grudnia 2010 10:38
Psycha ♥ post pod postem  😎
... a ja dostałam termobuty !!!!! 😅
... cos tu cicho ... wstawac śpiochy !!!!!!!!!!
26 grudnia 2010 10:41
Pandora  no co ?! Dawno mnie nie było ...! Nie moja wina... No w sumie moja, no ale. 😀
26 grudnia 2010 10:44
rozumiem ze nadrabiasz nieobecność pisaniem po zdaniu w osobnych postach ??? 😂  nie no żart żeby nie było ... 😁
26 grudnia 2010 10:48
😀 Nie, poprostu zapomniałam, i jak wysłałam to dopiero mi to do głowy wleciało  😁
A tak ogólnie, to czemu nikt nie pisze ? Śpicie jeszcze ?!  🙂
Ja siedzę i oglądam Plotkarę. Odmóżdżanie na święta ;p
26 grudnia 2010 11:41
masakra !!! 👿 jak mnie nie ma to produkujecie po 10 stron dziennie, a jak jestem to nikt nie pisze 😵
naciol, luz, ja oglądam "Seks w wielkim mieście"... 😁
A Sylwestra się wprost nie mogę doczekać! Co prawda musiałam zrezygnować z sukienki, którą chciałam założyć (bez ramiączek, a powiedzmy, że na mnie nie bardzo ma się na czym trzymać), więc mam jeszcze dylemat ubraniowy, ale co tam. Grunt, że wiem, gdzie spędzę ten dzień, że mam ładne buty, że będzie tam mnóstwo ludzi, których uwielbiam 😀

Odczekam jeszcze parę godzin i piszę do mojej instruktorki, przejechałabym się do stajni jakoś... 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się