Samolot z prezydentem rozbił się!!!
dostała zdjęcie ciała L.Kaczyńskiego i gdyby nie urwana noga, wyglądał jakby spał) zwłokach brata.
wstawić?
Nie ma takiej potrzeby, przytoczyłam tylko to co przeczytałam. Nie fascynują mnie takie zdjęcia, ani nie podnieca widok zmasakrowanych zwłok.
... walczenie o pomnik przed pałacem prezydenckim, żądanie ekshumacji ciała z krypty na Wawelu, co miesięczne składanie wieńców... ciekawa jestem co ten wariat jeszcze wymyśli...
No, może niedokładnie on sam, ale nie wierzę, że bez jego aprobaty: Gosiewska już wystąpiła z pomysłem muzeum ofiar katastrofy. Do muzeum członowie rodzin mogliby przekazywać przedmioty należące do ofiar.
I tak oczami duszy mojej widzę szczoteczkę do zębów Gosiewskiego, a przy niej ciecia warującego, żeby ktoś nie ukradł albo nie sprofanował cennego eksponatu.
Z resztkami śliny i pasty do zębów, którą używał śp Gosiewski. 😵 Jeszcze obrzydliwsze przedmioty przychodzą mi do głowy, ale nie będę pisać, bo nie wypada.
To jest chore...
dostała zdjęcie ciała L.Kaczyńskiego i gdyby nie urwana noga, wyglądał jakby spał) zwłokach brata.
wstawić?
skad macie takie zdjecia? one nie mogą byc prawdziwe, przeciez pilnowali tych trumien
wstawić?
Pytałaś serio ? 😵
ja dalej utrzymuje że takie zdjęcia są sfingowane ;-)
były członek klubu PiS mówił dzisiaj w jakimś programie TVN24 że był w Smoleńsku razem z Jarosławem Kaczyńskim i w wtedy Jarosław rozpoznał ciało.
czyli Rosjanie poprowadzili nam prezydenta.
Sfingowane czy też nie jaki byłby sens ich zamieszczania ? Przecież to jest obrzydliwość i chamstwo w najczystszej postaci 🤔wirek:
bo ludzie lubią, kiedy ich "dzieła" krążą po internecie. Szczytem pewnie będzie zobaczenie swojego sfingowanego zdjęcia w GW lub TVN24 ;-) Poza tym na świecie jest wiele świrów.
Sfingowane czy też nie jaki byłby sens ich zamieszczania ? Przecież to jest obrzydliwość i chamstwo w najczystszej postaci 🤔wirek:
pytam grzecznie
dlaczego chamstwo?
to już tylko ciało, namacalny skutek tego że życie nieuchronnie prowadzi do śmierci 😉 nie wiesz tego czy nie przyjmujesz do wiadomości?
jeszcze na wsiach czasem zwłoki starszych ludzi którzy mieli szczęście umrzeć w domu, są myte i odmawia sie przy nich modlitwę... to chamskie i obrzydliwe?
a przecież o to ciało teraz toczy się sprawa chyba? co cie tak bulwersuje? czy moja chęć wstawienia zdjęcia, czy naturalny ciąg przyczynowo skutkowy jaki następuje w przyrodzie?
jeśli jesteś katoliczką to zaiste modlisz się do rzeźby wyobrażającej zwłoki na krzyżu? czy nie tak? czy sądzisz że to dla innych znacznie weselszych religii to dopiero może być dziwne?
A ja rozumiem armarę. Takie pokazywanie zdjęć ofiar (zwłaszcza ofiar z różnych wypadków), przypatrywanie się zwłokom, to taka tania sensacja. Tak jakby karmienie się cudzym nieszczęściem. Może nie karmienie się nieszcześciem, ale tania fascynacja śmiercią i nierzadkim w końcu widokiem zwłok. Zamiast okazania szacunku zmarłemu, przyglądanie się i szukanie dziury w całym, szukanie sensacji.
Z tym, że w tym przypadku SAM BRAT ZMARŁEGO cały czas szuka sensacji. I to on sam rozgrzebując, doprowadza do tego, że sami mamy ochotę popatrzeć, czy noga prezydenta jest faktycznie jego noga, czy jednak czyjąś obcą nogą. 🤔wirek:
No powiedzcie sami..... czy to normalne? Czy to zdrowe?
A nawet jeśli...nawet jeśli zdarzyło się, że odpowiednie służby nie dopilnowały tego, by WSZYSTKIE szczątki, nawet te najmniejsze ( np opuszka lewego palca, czy kawałek ciała z wnętrza człowieka) zostały zidentyfikowane przy pomocy badań genetycznych i by trafiły do odpowiedniej trumny, to CZY TO COŚ ZMIENIA?
Jeśli zmasakrowany był samolot, zmasakrowane szczątki ofiar, to czy wszyscy oczekujemy, że każdy kawałeczek ciała ( przepraszam, że to powiem- mięsa) był idealnie dopasowany, jak puzel w układance i przypisany odpowiednim zwłokom?
I czy ma sens odkopywanie człowieka tylko dlatego, że może lewa stopa nie była jego, ale czyjaś inna?
Czy nie powinniśmy skupić się na duchowym aspekcie pochówku? Na modlitwach za zmarłych, na zadumie, na utrzymaniu w pamięci tego, co warto utrzymać, na kontynuacji działa zmarłego? A nie na tym, czy aby na pewno jego stopa, noga jest jego? Bo np "nie widzieliśmy wyniku badania genetycznego"
Nawet jeśli ta noga nie była jego. To czyja była? Była nogą innej osoby zmarłej w tej samej katastrofie. Była nogą kogoś z "przyjaciół", bo przecież politycznie 'wrogowie" nie lecieli tym samym samolotem. 🤔 A nawet jeśli...co za różnica? Wobec Boga,. wobec śmierci wszyscy jesteśmy równi. Wszystkie osoby z tej katastrofy połączył ten sam straszny los. W pewnym sensie śmierć ich zjednoczyła w ostatnich sekundach. tak samo się bali. Tak samo cierpieli ( o ile zdążyli się bać i zdążyli cierpieć)
Takie moje przemyślenia....
przypatrywanie się zwłokom, to taka tania sensacja. Tak jakby karmienie się cudzym nieszczęściem niebezpiecznie uogólniasz tunrida bo to akurat zależy od faktycznych intencji patrzącego
teraz widok zwłok stał się wyjątkowy bo nie pasuje do współczesności gdzie wszystko jest "tip top" i "beauty" kiedyś byliśmy bliżej śmierci 🙄 przestajemy sobie zdawać sprawę z jej 'istnienia" że koniec życia to nie jest 'log out" i wypacykowana buzia w trumnie...tylko często krew, ból, urwana głowa w zmiażdżonym samochodzie czy zwęglone ciało we wraku samolotu
był człowiek w garniturze a teraz "tylko" mięso w błocie? nieprawda...
dla mnie to nie oznacza braku szacunku do człowieka to pochylenie i zaduma nad zaskakującą koleją rzeczy
A ja od kolegi dostałem taką kartkę na Święta 🤔
oo kacapy ;-)
wawrek, co tam jest napisane?
Stalin i Bierut hahahha
ale fajna fotka buahahahaha
Wawrek, kradne!!! 😀iabeł:
ja rozczytuję tak:
"Stalin i Bierut wybierają miejsca dla posadzenia drzewa. Aerodrom pod Smoleńskiem"
Czyli- jednak spisek. I to jak dawno temu zaplanowany.
( kurde..."nosadku" to jest ścięcie? dawnoo był ten język w szkole :icon_redface🙂
No...czy też ścinali te drzewa, czy też sadzili, rozumiem, że przekaz i tak ma być jednoznaczny. Spisek.
tak, dla posadku i to sie zgadza 😀 nie moge tyle piwa pic 😀
lotnisko pod Smolenskiem 10 kwietnia 1940
...a dzis kolega ustrzelil 2 kaczki 😲
edit posadka w bezokoliczniku (tak to jest po polsku??...) to zasadzac
Na Demotywatorach kiedyś był podpis pod tłumaczeniem spod tego zdjęcia "Czyżby to było drzewo, w które uderzył skrzydłem Tupolew 10 kwietnia 2010?".
Jak archeolodzy jechali było mówione, że jak znajdą ludzkie szczątki (znaleźli kilkanaście tysięcy kości/kawałków kości, miały być badania czy ludzkie czy zwierząt) każdy kawałek będzie zbadany genetycznie, jeśli będzie to ludzka i trafi do odpowiedniego grobu. Moim zdaniem tak czy siak w momencie katastrofy wszyscy BOR-owcy rzucili się na Lecha Kaczyńskiego, żeby go chronić stąd tak "dobry stan zwłok" wg tego co gazeta owa napisała.
jeszcze na wsiach czasem zwłoki starszych ludzi którzy mieli szczęście umrzeć w domu, są myte i odmawia sie przy nich modlitwę... to chamskie i obrzydliwe?
Ale robi się to dla uczczenia tej osoby, z szacunku, zajmują się tym osoby z jednej wsi, często najbliższa rodzina.
Prezydent i większość osób, które zginęły w Smoleńsku były osobami publicznymi, ale to automatycznie nie oznacza, że mamy prawo włazić z butami do ich świata prywatnego! Myślałam, że to oczywiste... 🤔
Nie widzę żadnego uzasadnienia dla publikacji takich zdjęć, dla mnie to żerowanie na nieszczęściu i pogrywanie na ludzkich emocjach.
I zgadzam się w pełni z tym co napisała tunrida.
...tutaj armara najbliższa rodzina zajmuje się wietrzeniem postępu a nie uczczeniem zmarłego 🤔
wcześniej napisałaś ze to chamstwo i w ogóle błeeee.....
a to tylko życie zakończone w taki a nie inny sposób
wszyscy kiedyś będziemy trupami-to jedyna pewność na tym łez padole...a to jak malowniczymi zależy tez od wyobraźni sprawców naszego zejścia 😀
np ja jeżdżę o wiele ostrożniej od kiedy ujrzałam na żywo ofiary wypadków w szpitalu, o zdjęciach na ogrishu nie wspomnę 🙄
moi znajomi nurkują rozważniej i myślą gdzie to robić gdy ujrzeli zdjęcia nurka który po śmierci osiągnął 7 metrów długości (zaklinował się w syfonie, zgnił i taki był efekt)
przykłady można mnożyć
i to nie jest pogrywanie tylko pytanie, na które wystarczy odpowiedzieć "nie"
twój autorytarny komentarz nie jest mi do niczego potrzebny
Prezydent i większość osób, które zginęły w Smoleńsku były osobami publicznymi, ale to automatycznie nie oznacza, że mamy prawo włazić z butami do ich świata prywatnego! Myślałam, że to oczywiste... 🤔
Nie widzę żadnego uzasadnienia dla publikacji takich zdjęć, dla mnie to żerowanie na nieszczęściu i pogrywanie na ludzkich emocjach.
Nie badz ogrodnikiem i nie przesadzaj. Na calym swiecie normalnym jest ze zycie i smierc osob publicznych sa sprawami jak najbardziej - publicznymi.
Na kartce stoi:
"I.W. Stalin i A. P. Beria (nie żaden Bierut!) wybierają miejsce posadzenia drzewka. Lotnisko pod Smoleńskiem, 10 kwietnia 1940 roku."
Na kartce stoi:
"I.W. Stalin i A. P. Beria (nie żaden Bierut!) wybierają miejsce posadzenia drzewka. Lotnisko pod Smoleńskiem, 10 kwietnia 1940 roku."
Dokładnie tak stoi.
Śmieszne, że teraz młodzi ludzie nie znają rosyjskiego. 😂
[Myślałam, że to oczywiste... :
tez tak myslalam
czlowiek uczy sie cale zycie
Taniu - mlodzi ludzie znają teraz angielski, niemiecki, francuski, wloski, hiszpanski a nawet japoński 😉
Po co mi rosyjski?:>
Taniu - mlodzi ludzie znają teraz angielski, niemiecki, francuski, wloski, hiszpanski a nawet japoński 😉
Po co mi rosyjski?:>
Mój syn zna jeszcze czeski .
A na Ukrainie nie umiał czytać drogowskazów. 😁
[quote author=ElaPe link=topic=20738.msg821149#msg821149 date=1293179241]
Na kartce stoi:
Dokładnie tak stoi.
Śmieszne, że teraz młodzi ludzie nie znają rosyjskiego. 😂
[/quote]
to tak jest jak sie mialo rosyjski 20 lat temu w szkole a wieczorem za duzo piwa 😎 po tym to i z polskim miewam problemy czasem 🥂 😂 😵
No i jest raport... Jak wrażenia ?
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/ostatnie-sekundy-lotu-tu-154,8436029,1,klip.html#
ano tak...smutno się słucha tych ostatnich krzyków...
zwykłe polskie "jakoś to będzie' doprowadziło do tragedii
żenującej wypowiedzi Kaczora nie komentuję, zwłaszcza tej o "niewielkiej ilości alkoholu" u Błasika...
ed: JK nie pojmuje jak to sie stało, że nikt tej katastrofy nie przeżył, skoro w wypadku podobnego samolotu z prezydentem mozambiku ocalało aż 10 osób 😲
...ale to pewno dlatego że jesteśmy 100 lat za murzynami 🤔 🤔