Derki
kucszetlandzki, czy możesz podać dolny wymiar derki, po najciaśniejszym zapięciu jej i nie uwzględniając klinów?
po najciaśniejszym bez klinów 164 cm ....... czekam na derke o własciwych wymiarach 🙂 po raz kolejny pisze ja chce derke na kucyka szetlandzkiego nie na hucuła..... 🙄
Hehe-no właśnie zdjęcia wyedytowane i w dodatku dość śmieszne zdania;p
Kuc wyedytowałaś posta w dodatku małom konsekwentnie- sorry ale to już lekka przegina i kiepski sposób na ukrycie pradopodobnie własnego błędu 🤔wirek:
[quote author=ivett link=topic=43.msg818423#msg818423 date=1292964311]
kucszetlandzki, czy możesz podać dolny wymiar derki, po najciaśniejszym zapięciu jej i nie uwzględniając klinów?
po najciaśniejszym bez klinów 164 cm ....... czekam na derke o własciwych wymiarach 🙂 po raz kolejny pisze ja chce derke na kucyka szetlandzkiego nie na hucuła..... 🙄
[/quote]
czyli uważasz, że tylko 6cm łącznie wynosi szerokość klina i zakładka na klacie?
hehe np."Wszystkim polecam derki Ivett ,uszyła mi na zamówienie derkę, ale niestety nie taką jak chciałam bo o 10 cm większą niż ja zamawiałam i derka całkowicie się przekręca ."
Ivett prosze wykonaj derke wg mojego zamówienia i temat się skonczy .Zamówiłam derke u góry 100 cm na dole o 26 cm mniejszą niż ty mi przysłałaś 🙄 i tyle .Bede zadowolona z prawidłowego wykonania derki .Jeszcze nie hoduje hucułów wiec taka derka stanowczo nie jest mi potrzebna 🙄
caro koleżanka kucszetlandzki zdjęcia już wyedytowała 🤬
własnie zauważyłam i jak widzę - nie tylko ja. koleżanka kucszetlandzki zaraz sie doigra za to uciszenia.
kucszetlandzki, a możesz nam powiedzieć dlaczego usunęłaś zdjęcia ?
Jeszcze raz proszę o podanie długości. Najlepiej byłoby gdyby miarka była przyłożona do derki.
Wtedy będę mogła stwierdzić jaki jest dolny wymiar.
Jeśli koń ma od środka klatki piersiowej do wewn część uda 144 cm, to derka nie może mieć tyle samo, bo będzie za mała
kucszetlandzki, a możesz nam powiedzieć dlaczego usunęłaś zdjęcia ?
Ada bo przecież ta derka się przekręcała 😂
ivett zawsze sobie zapisuje fotki może zdążyła zrobić to też kucową?
Ada, ivett, kucszetladzki się doigrała uciszenia, w wątku wam nie odpowie, ale jej PW nadal działa.
a szkoda, bo na pw nie jestem w stanie się z nią porozumieć.
Myślałam, że tu przy świadkach będzie łatwiej
Po prostu żal. Usuwanie zdjęć i zmiana treści postów całkowicie ogranicza wiarygodność.
ja mam wrażenie, że to jest po prostu błąd kucaszetlandzkiego, który teraz próbuje wyłudzić nowa derkę, co zresztą powtarza w każdym poście. I mam wrażenie, że dogadanie się nie jest możliwe, będzie z uporem maniaka wmawiała że musi miec nową derkę bo ta jest zła.
to niech najpierw odeśle tamtą poprzednią bo mi też śmierdzi wyłudzeniem kolejnej i to na kilometr :/
ale po co ma odsyłać? podała złe wymiary albo cokolwiek innego jej się źle ułożyło, bo derka z cudownej przechodzi na nienadajesiędoniczego, a Ivett ma się bawić w poprawianie nie swojego błędu?
jak ja zamowilam derke u Ivett, to ona wrecz dopytywala czy dobrze zmierzylam i czy sie wszystko zgadza (bo jakos za mala 'wysokosc' mi wychodzila) - i pomimo, ze jeszcze raz wymierzylam i odleglosc ta wyszla mi krotsza niz to co ona zazwyczaj robila, to zrobila mi dokladnie taka, jak chcialam.
wiec nie uwierze, ze zrobila jakikolwiek blad z wymiarami - tym bardziej 10cm.
ivett może ją sobie sprzedać dalej i nie być stratna. Poza tym ustali, czy wymiary jakie zrobiła zgadzają się z podanymi - bo może faktycznie się machnęła 🙂 a może nie, bo z tego co pamiętam na zdjęciach derka leżała dobrze.
sprzedać może, ale po co ma sobie robić kłopot?
AguSia, o 10cm górą, a dołem o 26 cm
to ta dera:
Cóż, ja zrobilam błąd w pomiarze (a raczej nie uwzględniłam profilowania na grzbiecie 😉 ) to to, że jest kilka centymetrów za duża w niczym mi nie przeszkadza. Derka się nie przekręce na zsówa, nie przesówa itd. Przy zapięciu wszystkich pasków poprostu nie ma tekiej możliwości. Może gdyby była więkrza o 20 cm 🤔wirek: Uważam, że Ivett, robi na prawdę fantastyczne derki, a tutaj widzimy koncertową próbę wyłudzenia kolejnego wyrobu 🤬
jestem rodziną z kucszetlandzki i niestety użytkownik kucszetlandzki zamówił derke u góry 100 cm czego ivett nie może zaprzeczyć ,a przysłano do domu kuca derke 110 cm. Użytkownik kucszetlandzki nie chce sprzedać derki tylko mieć taką jaką zamówił ,a nie inną. Nie ma zamiaru on też zatrzymywać derki 0 bo po co kiedy nie pasuje na konia. Zgadzam się derki ivett są fantastyczne ,i ta też jest z wyglądu piękna ,ale nie została wykonana wg zamówienia 🙂. Miejmy nadzieje ,że te kupno zakończy się happy endem i obydwie strony będą zadowolone i zbędne komentarze myśle,że nie są potrzebne.
http://re-volta.pl/galeria/foto/24988edit: powyzsze zdjecie jest autorstwa i wlasnoscia uzytkownika kucszetlandzki 😎
Może się nie znam - ale od 8 lat regularnie derkuję swojego dziadka i na moje oko dera kucaszetlandzkiego na jej koniu made by ivett po pierwsze leży ok, po drugie ni jak nie wejdzie na hucuła...
edit: i myślę że to powinno zakończyć całą dyskusję
edit 2: ponieważ kucszetlandzki wywalił w kosmos swoją galerie pozwalam sobie wrzucic ponownie prinscreena ze zdjęcia z jej galerii- dowód na dobrze leżącą derkę od ivettpogrubiłam dodaną informację o printscreenie.
bjooork, skad masz fote? 😉 derka lezy dobrze.
z mojej strony: uztykownik kucszetlandzki, jest w grupie uzytkownikow na cenzurowanym podobnie jak horses, i w moim odczuciu to baaardzo obniza ich wiarygodnosc.
z jej galerii 🙂 i nawet zapisałam sobie na dysku na 'wsjakij słuciaj' jakby znowu miała "zaginąć w akcji" 😀iabeł:
hahaha, jakie to proste! 😁
człowiek nigdzie nie może być bezpieczny 😀 😀 😀 sobie kulturalnie usunie zdjęcia a tu zonk!
Generalnie ja nie bywam wściekle złośliwa i upierdliwa, ale tym razem już mnie siekło - obstawiam, że nawet jeśli derka byłaby wykonana wg. jedynych 'słusznych' wymiarów kuca to zaraz byłaby afera bo przecież jest 'za mała'...
Na koniec drogi kucu zanim zaczniesz pisać głupoty weź pod uwagę fakt, że większość osób uczestnicząca w życiu forum jest w miarę inteligentna i nie da się łatwo nabrać 😉
Tak coraz bardziej dojrzewam do wymiany padokówki. Jaką mi możecie polecić dobrą, wytrzymałą, która długo pożyje? Dodam że mój koń się z derkami nie cacka 😉 a wypełnienie to 300g. Myślałam o jarpolu, ale tak straszycie że niewymiarowe to już sama nie wiem 🙄
Galeria - mam przetestowane horze, blackhorse, ivett (padokówki akurat na koniach znajomych), ze stajennych decathlon, tattini i harry'shorse- wszystkie zdają egzamin więc myślę że teraz powinnaś się zastanowić, która Ci bardziej cenowo leży 😉