Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Zupka, uwielbiam Twoją kobyłę, już to pisałam, ale jest bardzo w moim typie

A Duszyna tak średnio zakochana 😁 W zasadzie chyba nawet mnie nie lubi, no chyba że akurat daję mesz 😂

Raven, właśnie! przeca Ty blondyna byłaś!
wątek zamknięty
Ejno, co to za tworzenie limitów wiekowych? Robić odznaki, nie marudzić. 😀iabeł: 🏇

Zupka, Ano, dobre i to🙂 Piękne zdjęcia!

amnestria, Jaki słodki, mały Duszek! 😍
Poza tym.... oprócz meszu, przynoś cukiery i marchewy... duuużo cukierów i marchewków.... Po jakimś czasie miłość gwarantowana😉 [sprawdzone! 😁 ]

Raven, Wooow, koszulka wymiata! 😀 Terenowe też fajne - na pierwszym Dragon wygląda jakby dostał tarancich kropeczek, tak mu się fajnie śnieg poukładał. 🙂

Mąka, Prosz, on wie jak pozować, pierwsze lansiarskie niezłe🙂

Burza, Poczekaj jeszcze trochę i Piorun się paszczowy zrobi 🙂 Zaraz zacznie zrzucać różne rzeczy i przenosić skrzynki 😉

milusia, Żesz, to jakaś ogólna tendencja czy co...? Pallas siedzi na dworze od 8 rano i od dobrych dwóch godzin odstawia sobie na przemian brykanie i fikanie z szalonymi galopami. No aż tak aktywny to on od roku nie był 🤔
wątek zamknięty
Zupka   bo jesteś TY :)
20 grudnia 2010 09:11
Vill_18 dziekuje 🙂 rzeczywiście weekend był piękny ale mróz tez dał nam się we znaki i moje stopy potrzebowały rozmrożenia, ale zamówiłam juz termoaktywne skarpety wiec moze beda działały 🙂 hahhah
Milusia dobrze powiedziane kulacie, a nawet turlamy sie hahha tak od weekendu do weekendu, w tygodniu tylko dopieszczanie nam zostało, ale byle do nowego roku pozniej dzien zacznie sie wydłuzac i znowu wrocimy do w miare regularnej roboty 🙂
amnestria mam nadzieje ze jak nastepnym razem zaszczycisz obecnościa nasze wschodnie ziemie, (a z tego co czytam to chyba kolo wiosny Kujka dostanie tu etat na golenie wiec mam nadzieje ze bedziesz jej towarzyszyła 🙂, zapoznasz sie z Fuksja osobiscie, oczywiscie zapraszam serdecznie 🙂
a Duszek jest poprostu obłedny, juz sie nie moge go doczekac w wersji +siodło + amnestria  😅
Sankaritarina dziękować
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
20 grudnia 2010 09:12
Zupka, ale pieknie! ja tez jestem fanka Twojej kobyly!
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
20 grudnia 2010 09:14
caroline, owszem mam :>

czyli chyba coś mnie ominęło 🤣 ...np. upływ czasu 😂 😁

...moze to i dobrze - w ten sposób moze nadgonie tego mojego emeryta co cofa czas 😉
wątek zamknięty
Mąka - pardon, zapomnialam ze Piorek wylaczony z roboty :kwiatek: a Rozun pieknie wyglada 🙂
Burza - no wlasnie, zapomnialam ze macie przeboje kopytowe. w takim razie szybkiego powrotu do zdrowia i pracy wam zycze 🙂
Raven - widac ze mlodziak zaczyna coraz lepiej pracowac 🙂 super !
amnestria - hihi jakbym widziala swojego  😁 i odmiana i mina podobna :P

co do odznaki - ja braz robilam jak mialam hmmm 17 lat ? cos kolo tego. a srebro tez juz po 20-stce bede robic, bo cos zebrac sie nie moge  😁
wątek zamknięty
caroline, no widzisz :> mogłabym się nie przyznawać hihi...
wątek zamknięty
Angeel, Mam podobnie z tym srebrem 😁 Chciałam robić na młodym,  ale w kółko gotowi nie jesteśmy  😁 jak się zawezmę, to zrobię na szkółkowcu, chociaż taka odznaka dla młodzika i dla mnie to będzie super-nowość, a mniejszy stres niż przy zawodach.... Najchętniej to bym drugi raz brąz jechała, czworobok nawet jeszcze pamiętam, a coś 3,5 roku temu robiłam.  😜
wątek zamknięty
Zupka   bo jesteś TY :)
20 grudnia 2010 15:53
Kujka dziekuje i przekaże Fuksiastej 🙂
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
20 grudnia 2010 17:53
Atamanka, Burza, amnestria, Pauli, zupka, milusia, Sankaritarina dziękować 🙂 Dla mnie koszulka jest mega 😀

Sankaritarina jedź odznakę na swoim! 🙂 A Wy kiedyś razem startowaliście? Bo nie przypominam sobie.
Ja bym chciała na Dragonie jechać brąz, ale zobaczymy jak ze skokami będzie...  🙄 Niemniej jednak byłby to fajny wstęp do potencjalnych zawodów w sezonie 🙂
amnestria ale żeś ognistogrzywa 😎 Słodkie zdjęcie 🙂
kujka, amnestria od piździernika już nie blondi 😉 Ścięłam połowę, najpierw byłam wisienka, teraz bardziej miedziana 😉
Zupka fajną miałyście pogodę 🙂 Jak widać bezhalowcy też sobie radzą! 🏇
Angeel dzięki :kwiatek:

A tu wspomnienie ciepłego października. Tworzenie ogniska Hubertusowego i Drago niedługo po kastracji oswajany z ogniem i dymem 🙂 A dymiło i paliło się obficie 😀iabeł:
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/Zdjcie027122.jpg?t=1292867501[/img]
"Łojezus łomatko sie dymi sie!"
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/Zdjcie0270.jpg?t=1292867274[/img]
"Fuj, zaiste się dymi :P"
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/Zdjcie0266-02.jpg?t=1292867274[/img]
wątek zamknięty
Angeel, Mam podobnie z tym srebrem 😁 Chciałam robić na młodym,  ale w kółko gotowi nie jesteśmy  😁 jak się zawezmę, to zrobię na szkółkowcu, chociaż taka odznaka dla młodzika i dla mnie to będzie super-nowość, a mniejszy stres niż przy zawodach.... Najchętniej to bym drugi raz brąz jechała, czworobok nawet jeszcze pamiętam, a coś 3,5 roku temu robiłam.  😜

ja tez bym na swoim pojechala, ale jak juz sie biore za cwiczenie kontrgalopow to nie mam jak konia zawiezc, albo mam inne sprawy na glowie i nie moge sie wybrac :P
wątek zamknięty
Ostatnie zdjęcie boskie 😀😀

A ja was teraz pomęczę 😀 Kochana ciocia Edwarda zrobiła nam zdjęcia 😀😀 No i ja w czapce z efektem "Rudolf czerwononosy"  😁 😁 Można się śmiać 😀

i na spacer do lasu:
wątek zamknięty
piekny Edzio jak zawsze 🙂 widze ze w 3miescie wcale nie mniej sniegu niz na warmii  😁
jak ci sie sprawuje kombo-derka Jarpola ?
wątek zamknięty
piekny Edzio jak zawsze 🙂 widze ze w 3miescie wcale nie mniej sniegu niz na warmii  😁
jak ci sie sprawuje kombo-derka Jarpola ?

Dera jest MIODZIO. Deb miała super pomysł. Nic się nie przesuwa, nie zsuwa się i do tego na klatce też jest konisko osłonięte. W stajni już kilka osób się mnie pytało skąd ja takie coś wytrzasnęłam 😉 Bo na takie łysolce jak teraz Edi jest idealna.
wątek zamknięty
ja wam baby zazdroszczę, że wy na tym śniegu jeździcie. Ja mam takiego filma, że coś mu się stanie, że jakoś nie mogę a Barki sam z siebie też bez szału. Ślizga się  🙄
a tu widzę szał! zazdraszczam!
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=14622.msg816766#msg816766 date=1292871016]
ja wam baby zazdroszczę, że wy na tym śniegu jeździcie. Ja mam takiego filma, że coś mu się stanie, że jakoś nie mogę a Barki sam z siebie też bez szału. Ślizga się  🙄
a tu widzę szał! zazdraszczam!
[/quote]

_kate to się filmu pozbądź 😉 Na głębokim śniegu nic się koniso nie ślizga, ale się mega męczy 😉 Edi mi na poczatku po 10 min tak puchł że się go upchać nie dało. Jeżdżę maks 30 min żeby się żaden mięśniochwat nie przyplątał, i jest super 🙂 U nas sporo osób ze stajni sobie pomyka na śniegu.

Na przody mamy RÓŻOFFEE wkładki atyśniegowe, na zadzik same podkowy i jest ok. Ja nawet na taki śnieg haceli nie ubieram.

Ciąg dalszy męczenia fotami:
Edi pirania:

wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
20 grudnia 2010 19:32
xxagaxx super śniegowe zdjęcia  🙂
Nie mogę sie doczekać kiedy będę mogła pojechać w teren. Jak pogoda pozwoli, to już w drugi dzień świąt  😀iabeł:
wątek zamknięty
xxagaxx, haha. Edi chce zjeść Kabanosa !!
wątek zamknięty
Burza no ba, uchwyciłaś 😀
amnestria  a no już ja zrobie z neigo Tap Madl  😎 mimo że był przeciwny początkowo to mam co chciałam mieć 🙂 A Duszek ma takie rozkochane, rozmarzone oczka 😀
Pauli dzięki 😉 ja tak na prawdę od niedawna zaczęłam w nim dostrzegać ładne konisko
Dzionka hahaha nad kantarem się zastanawiałam z pół h. Nosiłam ten i jeszcze ten marone w ręku chodziłam po sklepie i myślałam nad innymi prezentami. No ale to chyba był dobry wybór. A no na nogi to żadne z nas nie narzeka 😀

Zupka niedługo będą nam robić zdjęcia do katalogów  😂 dzięki prawie mój koń będzie szczęśliwy ze ma tyle fanów 😀 a Twoje zdjęcia pokazują taką przepiękną zimę
Sankaritarina dzięki ale zdradzę tajemnicę że on wcale taki chętny do tego pozowania nie był. On robił łaaaa śnieg! jeeeść!
Angeel dzięki  😉
jak się podobało to pozwolę zarzucić jeszcze kilka fot  😉

wątek zamknięty
Raven, A gdzie tam, ja sama nawet żadnych startów nie popełniłam 😁 [nie licząc tych podwórkowych za stodołą, na zasadzie "heja ho, jadymy"  🤣 ] Chodziło mi o to, że te odznaki to taka zabawa w zasadzie, naoglądałam się odznak chyba więcej niż zawodów, więc dla mnie byłby to większy psychiczny komfort niż gdybym miała debiutować na zawodach, nawet takich w Pcimiu Dolnym. 😁
ale nie powiem - marzy mi się.... na serio. Nawet nie marzy mi się rywalizacja i wygrana, mogę jechać i towarzyskie mini zawody za stodołą, ale marzy mi się wyjechanie w szranki i na jakiś parkur(ek)  😍 Tylko, że przy moim obecnym "jeździectwie" to zbyt prędko się nawet na podwórkowych zawodach nie znajdę. 😁
btw, Dragon ma świetną minę na pierwszym zdjeciu 🙂 Te uszy!

Mąka Oj tam, grunt, że efekt pozowania dobry jest! 🙂

xxxagaxxx ale się niebiesko zrobiło🙂 Ta derka z różową lamówką to też jakiś granat czy bardziej szary?
wątek zamknięty
szary szary 😉

Klami no w końcu Kabanosy się je, nie??  😂 😂

Nasturcja-Renata
dzięki, ale ja już bym się nie pogniewała gdyby wiosna przyszła 😉
wątek zamknięty
xxagaxx, łeeeeeeeee ale cudny granatowy lansik! Tylko ty jakaś mocno nieszczęśliwa, zimno czy co? 😁 śliczny Edi 🙂

wątek zamknięty
xxagaxx, łeeeeeeeee ale cudny granatowy lansik! Tylko ty jakaś mocno nieszczęśliwa, zimno czy co? 😁 śliczny Edi 🙂

No powiem ze Petrol mi się bardzo podoba 😀 Pasuje Grubemu 😉 Zimno?? Gdzie tam 😀 Dla mnie te -8 to wręcz upał  😁 😁

Bez kitu dziewczyny ja się powinnam wyprowadzać na czas zimy gdzieś na drugą półkule 😀
wątek zamknięty
xxagaxx, ale pomyśl, że te zdjęcia potem w śniegu jak się w lato ogląda- to aż przyjemnie 😀
wątek zamknięty
Bez kitu dziewczyny ja się powinnam wyprowadzać na czas zimy gdzieś na drugą półkule 😀

jadę z Tobą! ja kocham zimę, Pamis kocha zimę  💘 tereny po śniegu, czy saneczki ze znajomymi to nasza ulubiona forma dupoklepania  🤣
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
21 grudnia 2010 08:05
xxagaxx
Świetnie wyglądacie 😉
Uwielbiam zimowe zdjęcia 😍
wątek zamknięty
xxagaxx
Świetnie wyglądacie 😉
Uwielbiam zimowe zdjęcia 😍

hehe dzięki 😀 Ka też lubię zimowe zdjęcia 😀 Tak jak pisze Burza, oglądać je latem :P
wątek zamknięty
Ha, wiecie, co jest naprawdę bezcenne? Jak w mroźną zimę, nieogolony i zarośnięty po swojemu koń wygląda sobie tak:

Bo ogólnie to zima zdecydowanie ssie :/ Długo się jedzie samochodem wszędzie, ciągle ciemno, zdjęcia z końmi trudno zrobić, roboty przed świętami dużo - w ogóle to wczoraj w firmie na cały dzień siadł nam prąd... Było naprawdę uroczo, magazyn pracował przy świeczkach 😲
Ja bym się wcale nie obraziła na wiosnę za chwilę 🙂
wątek zamknięty
xxagaxx, miło po tak długiej przerwie od KR wejść i zobaczyć tyle zdjęć pięknego Edzia! 😜 Szkoda, że nie zobaczyłam go na żywo w wakacje... Mój re-voltowy ulubieniec 😜

Mąka, słuyszny wybór bo kantar prezentuje się świetnie 😀
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata , Pauli dziękuję 🙂

amnestria Duuuszek wygląda na bardzo mądrego konia  😎

Dzionka dzięki 😡

Weronika*Wilga, milusia zdjęć ni ma na rzecz filmu 😉

Zupka
jak pięknie

Gdyby chodził Wam kiedyś po głowie pomysł pojechania zupełnie dla zabawy na zawody skokowe, zaklinam! NIE jeźdźcie na "parkury treningowe"  😵 w jakiejś śmiesznej pomyłce myślałyśmy, że podczas drugiego dnia są zwykłe konkursy. A wbrew mylącej nazwie forma tych parkurów była daleka od zapewnienia lekkiej treningowej atmosfery i łatwiejszego 'startu'. Po prostu bordello na kółkach..
Na prawdę super rozluźniająco działa kluczenie podczas przejazdu między kilkunastoma innymi zawodnikami, którzy kręcą się na koniach po parkurze i niezbyt zwracają uwagę na to jaka przeszkoda jest skakana. Najeżdżam na (oooogromny  :hihi🙂 okser, a ktoś idealnie na linii przechodzi sobie majestatycznym stępem 😉
Uwagę konia miałam wszędzie, ale nie na sobie, no ale przygoda ze skokówkami i tak mi się podobała.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.