Dramko, wcale nie taki dużzy: 38 😉
ES'y po którymśtam użyciu bardzo fajnie siadły, są mega ciepłe i w ogóle jestem bardzo z nich zadowolona 😉
potwierdzam 🙂
ja po dzisiejszym 4 godzinnym terenie w lesie, staniu w zaspie jak była przerwa na herbatkę itp jeszcze bardziej uwielbiam ESy 🙂 mi tam nic nie przemokło, ciepło, przyjemnie i wygodnie 🙂
Przestańcie tak chwalić te ESy, bo jak do mnie przyjdą, to zacznę krzyczeć na kuriera dlaczego tak długo ich nie miałam. 😁 Swoją drogą, ciekawe jak sprawdzą się te moje. Mam nadzieję, że nie będzie jak u Bay. 👀
A czy któraś z Was ma może buty HKMa ze skóry i z owczym futrem, za około 300 zł? Jak się sprawują? :kwiatek:
mils nie moge 😜 po tylu zimach marznięcia w sztybletach z pięcioma parami skarpetek wciśniętymi na stopę po prostu się rozpłyyyywam 😁
MR36 [glow=red,2,300]Witam i przepraszam za opużnienie...[/glow]
A więc tak buty które kupiłam
http://allegro.pl/harry-s-horse-termobuty-termooficerki-do-jazdy-41-i1364494559.htmlDziś niestety mnie zawiodły...Co prawda nie przemakają ,lecz niestety przy dzisiejszym małym mrozie -5 po 2 godzinach w terenie stopy a zwłaszcza palce miałam zmarznięte!!!
Można na forum spotkac różne opinie na temat odczucia ciepła w butach - myślę że największe różnice wynikają z jednej i jak dla mnie zasadniczej kwestii. Mianowicie oczywiste jest że jeżeli się w butach biega a tym samym porusza stopą i palcami to w butach jest ciepło! Najważniwjsze pytanie czy w butach jest ciepło jak się w nich jeżdzi...stopa minimalnie pracuje a palce wcale - pytanie w których butach jest ciepło przy takim użytkowaniu???
Dziękuje :kwiatek:
Wyglądają całkiem fajnie,tylko drażni mnie trochę ta podeszwa.. Ale jak marznie noga to już sobie mogę darować:<
Podeszwa nie jest problematyczna noga się dobrze trzyma w strzemieniu. But jest fajnie pomyslany bo trzyma stopę jak w sztybletach...jeżeli się w nich biega lonżuje itd to są ciepłe...gorzej jak się w nich jezdzi 😀iabeł:
Dramko, wcale nie taki dużzy: 38 😉
Aha. Jakbym znalazła paragon od moich to bym takie same sobie kupiła
Jestem ciekawa czy mozna zareklamowac termobuty jeżeli noga w nich marznie- w końcu nie spełniają swojej funkcji!?
🏇
nie pisz całych postów boldem 🤦
Zmarzniete stopy to sprawa indywidualna. Dołóż wkładki.
Czy któraś z Was miała doczynienia z termosami Dafna Blizzard?
Widziałam tylko raz u nas w ogłoszeniach Chyba rzadko spotykane w Polsce?
Kochana chodziło mi bardziej o własne doświadczenia 🙂 i w sensie że mało spotykane chodziło mi że rzadko opisywane np. u nas. Poszukam opinii Azbuki, dzięki 🙂
edit poszukalam, ale nie wiem o ktorym modelu pisze 🙂
ps. wlasnie walczymy na przyszly rok o wprowadzenie.
Bede pierwszą chętną 😀 Bo mam kolejne termobuty na jeden sezon 😤
Chciałabym na dniach zamówić termobuty - lepiej ES czy Husky?
Czy któraś z Was miała doczynienia z termosami Dafna Blizzard?
Widziałam tylko raz u nas w ogłoszeniach Chyba rzadko spotykane w Polsce?
Pisałam i mam Dafna Blizzard 😉
naciol, zależy czy chcesz do lansu ( wtedy ES ) czy, żeby ci było ciepło i sucho w nogi ( Husky ).
Aczkolwiek jeśli chodzi o ESy to chciałabym się mylić, ktoś wyprowadzi mnie z błędu? 😀iabeł:
Aczkolwiek jeśli chodzi o ESy to chciałabym się mylić, ktoś wyprowadzi mnie z błędu? 😀iabeł:
jaaaaa! 😀iabeł:
kupiłam ESy zeby nie marznąć na tej nieszczęsnej Syberii, gdzie konia wywiozłam 🤣
ani razu mnie jeszcze nie zawiodły - sucho i cieplutko 🙂
i to zarówno jak pałętam się po stajni i padoku, jak równiez kiedy ostatnio na koniu jezdziłam, a nawet kiedy odkopywalismy mój zakopany w sniegu samochód 🤣
nawet kiedy marzły mi np. uda od przeciągu w stajni (jak asystowałam Wiwianie w jej szamanizmach 😉), to w łydki i stopy było mi cieplutko.
jedyne moje "ale" do tych butów, to to ze mnie na poczatku poobcierały (na achillesach), ale teraz zakładam na kostki coś grubego, np. getrę albo zawijam w tym miejscu skarpetki, i problemy się skończyły 🙂
w weekend zakupy na bazarku też w ESach robiłam 🤣
także ja polecam bo cały czas jestem z nich bardzo zadowolona 🙂
mnie też na początku obtarły ale myśle ze to wynika z tego, że ten zamek jest taki hm.. sztywny i musi się wyrobić. ale jak ktoś już tu pisał po kilku razach 'siadają' i są super.
ja! - ciepło sucho i antypoślizgowo. Chodzę w nich w bardzo głębokim śniegu - z psem na spacery i nie przemakają.
jeśli chodzi o rozmiar to musiałam kupić większe
edit. do chodzenia ubieram cienkie skarpetki, żeby się nie przegrzewać 🤣
Caroline i Naboo, o wy niedobre kobiety !!! Teraz nic mnie nie powstrzyma przed zakupem Esów 😜
a ja jeszcze dopiszę, że jeżdżę w nich 4 zimę i nadal trzymają się super
ja z ES nie jestem w 100% zadowolona. Kupiłam je dwa lata temu od jednej z revoltoviczek. nówki. i niestety pod koneic tamtej zimy zaczęły pękać na zgięciu palców, przez co nie trzymają już tak ciepła. Ale i tak są to najlepsze termo ty jakie miałam do tej pory.
mi w Vixenach nogi zamarzają 🙁 🙄
A ja byłam w 2-godz terenie w sobote przy mrozku chyba z - 10 i nawet nie poczulam odrobiny zimna w stopach 🙂jestem zadowolona z moich termobutów 🙂mimo że to tylko SPIRALE 🙂
zobaczymy jak bedą sie dalej sprawowały..
kurde! doszły moje Horze i są za ciasne w łydce 🙁
Nie wiem szukałam w wyszukiwarce ale nic nie wyskoczyło..
Ktoś coś wie o termo butach york warmer?
Gdzie najtaniej znajdę ESy? Czy jeśli mam normalnie numer 38 (24cm) i obwód 36łydki to jaki rozmiar wziąć? 🙁
MR36 ja mam normalnie 37 i były na styk, dosłownie. :/ Weź lepiej rozmiar większe. 🙂 W Mustangu już nie mają, a w Pasi-koniku właśnie kupiłam, jakąś godzinę temu za 289. 🙂
Dziewczyny, w ESach nie przemaka wam ta gąbka na sznurowaniu?
achhh założyłam jednak moje buciory, są ciasnawe ale mam nadzieję, że się trochę rozciągną.
O ludzie, jak ciepło!!!! pierwszy raz nie drętwiały mi stopy z zimna... nie wiem, jak mogłam funkcjonować bez termobutów 🤔 już je uwielbiam! super trzymają ciepełko, nie ślizgam się po śniegu. Zamek nie wygląda na pancerny, ale to tylko zamek.
Ale się cieszę 😀