Konie czystej krwi arabskiej

Bronz piękny ten Twój arabek 🙂 A na żywo jeszcze bardziej urodziwy!
Zresztą bardzo klimatyczne macie te zdjęcia

To może i moja w zimowej odsłonie:
Bronze   "Born to chase and flee.."
19 grudnia 2010 14:52
EnSzeretem, dziękujemy.
Zdjęcia dzięki uprzejmości mojej koleżanki - KAKI- ma dziewczyna oko :-)
Dzięki KAKA.
Znam, znam...
nie ma co, zdjęcia to ona robi świetne.
Bronze, piękne klimaty, a młody w świetnej kondycji. Widać przeprowadzka dobrze mu zrobiła 😉
RaDag dawno was nie było, ech araby-złodzieje serc 😍
19 grudnia 2010 18:44
Dziękujemy pieknie.
Dzisiaj to była szybka - 30 min. sesyjka, bo zawierucha straszna ... a Młody zadowolony. Jeżdzimy teraz coraz częściej solo i szukamy sarenek na leżnych ścieżkach :-)
mnie na padoku złapał śnieg

To i my się znowu pokażemy, tym razem oboje 😀 Arkowi urósł taki brzuch, że... taaa zima służy 😵
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
19 grudnia 2010 20:14
Bronze piękne zdjęcia !!!

Atamanka a tam .. jaki brzuch ? chyba mojego kucyka nie widziałaś  😁

a ja chciałabym już wiosnę  🙄 , wszędzie ślisko ... i za dużo śniegu  😤
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
19 grudnia 2010 20:43
My z Niuńkiem też!!!
w koncu mam jakiekolwiek focisze rudzielca...

szukam ogiera czystej krwi araba do krycia kuców
stefanp53 może napisz to w ogłoszeniach? na początku forum jest taki temat.

magda jaki on słodki w tej derce, widac że ona rozmiarowo dobra, ale jakaś taka śmiesznie za długa, prawie do stawów skokowych sięga  😁

Wiecie co? kocham mojego wlkp nad życie, ale od lat choruję na araby, przeglądam zdjęcia, fora, ogłoszenia... na pewno kiedyś takiego nabędę, może kiedy mój będzie emerytem, może szybciej, kto wie 😉 nooo i natknęłam się dziś na jedno ogłoszenie i... znowu się zakochałam  😵 http://gieldakoni.com/index.php?strona=sprzedam12&id=20959

ktoś zna to cudo osobiście?

druga sprawa, przeglądając ogłoszenia, w sumie mało jest arabów użytkowych, większośc albo nie ujeżdżona, albo jeździ w rekreacji, gdzie szukac takiego zrobionego dobrze ujeżdżeniowo, albo westowo?
lusia722   poskramiacz dzikich mustangów i jednorożców
20 grudnia 2010 18:36
magda jaki on słodki w tej derce, widac że ona rozmiarowo dobra, ale jakaś taka śmiesznie za długa, prawie do stawów skokowych sięga  😁
jaki on?

toż to Ninunia 😅 💃

...a z jazdy coś będzie?
oj to w takim razie bardzo przepraszam za tą fatalną pomyłkę  :kwiatek:

Pineska - poprzednia wypowiedź chyba dotyczyła Rudzielca, a nie wiedźmina 🙂
wiem 🙂
druga sprawa, przeglądając ogłoszenia, w sumie mało jest arabów użytkowych, większośc albo nie ujeżdżona, albo jeździ w rekreacji, gdzie szukac takiego zrobionego dobrze ujeżdżeniowo, albo westowo?

np u Marka Suligi
http://www.harmonyfarm.pl/index.html
z jazdy nie ma kto mi zrobic ciagle 🙁 🙁 takze Lusia, zapraszam 🙂 

pinesska, ujezdzone i jakos tam zrobione to na pewno po prywatnych hodowlach i to tych, z ktorych widac ze ktos startuje. w stadninach niestety uzytkowosc arabow jest na poziomie... niemal zadnym
20 grudnia 2010 20:03
Tak a 'propos sprzedaży - ostatnio na allegro był arab do sportu, łapiący za oko i wcale nie drogo.
Koni od groma, tylko trzeba włożyć serce i czas żeby sobie takiego uzytkowego konia wychować. Bo to w sumie bardziej przyjaciel niż koń - a z przyjaźniami, wiadomo, potrzebne są solidne fundamenty.
Zdecydowanie bardziej polecam kupno konia "świeżego". Najlepiej samemu układać, pod siebie.

Pinesska, jak po "świeżynki", to do nas masz niedaleko 😉
moze i lepiej ukladac pod siebie, ale do tego sa potrzebne wiedza, cierpliwosc i doswiadczenie. do tego araby sa jednak czesto trudniejsze niz inne konie
Dlatego gdybym miała nabyć młodego konia to chciałabym, żeby układał go np. Krzysiek Czarnota 🏇
21 grudnia 2010 17:15
Kochani, a nie demonizujecie z tym "trudnym" arabem ?
Jest ma pewno inaczej, ale mając porównanie z "innymi" końmi to wg. mnie jest DUŻO łatwiejsza współpraca. No chyba,że ktoś zakłada,że "robi" konia w tydzień i heja pod siodło. To bedzie protest na pewno i bunt na całego. Ale jak koń jest Z CZŁOWIEKIEM to w ogien pójdzie - ale co ważne - Z TYM KONKRETNYM człowiekiem.
To czasami jest problemowe  🙄, ale tylko czasami.
to jeszcze my!
siostra, czy to jest ten Franek, na którym forumowa Tuffy jeździła?

co do układania koni, tak jak magda zauważyła, trzeba miec wiedzę, to, że sama posiadam konia 9 lat, nie robi ze mnie trenera koni, więc tym bardziej lepiej szukac dobrze zrobionego, nawet za wysoką cenę, ale za to konia pewnego 🙂
Szefu 🙂
Czesio na pierwszej focie rewelacja
na drugiej megaprzystojniak
Trochę mu się wyładniało. Już za młodu było widać, że inteligentny amant z niego będzie 🤣 Ten bystry wzrok itd. Co najlepsze przez dwa tygodnie nie potrafił schować języka 🙂 Nijak przypominał te śliczne krokodylki ze zdjęć.
czesiu, znam ta bajke
moja Pia w zeszla zime tez nie przypominala tej z awatarku 😁

kudlaty slodziak... znajomi pytali czy to wogole kon? a turlali sie ze smiechu jak uslyszeli ze arabski...

tej zimy zarosla juz bardziej konsko 💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się