Zima 2010/2011 meldunki

martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
14 grudnia 2010 19:06
Sypie, sypie, sypie.
Zaczęło około 11-12, z godziny na godzinę mocniej... Generalnie ledwo wróciłam do domu, prędkości 40km/h nie przekroczyłam nigdzie, gratuluję wszystkim mega-wspaniałym kierowcom, którzy nie odśnieżają swoich samochodów, wymuszają pierwszeństwo, wyprzedzają zajeżdżając przy tym drogę itd. Serio, bardzo im gratuluję...  👿
Jutro raczej się nie wybieram na uczelnie - zasypie mnie tu na moim końcu świata!
A.   master of sarcasm :]
14 grudnia 2010 19:38
Newmarket: rano mgla, wczoraj przymrozek, ale ja ostatnie dwa dni latam w bluzie i kamizelce  😁
ale zapowiadaja ze mamy miec white Christmas  😜 😁
a ja do stajnie nie moge dojechać 🙁 stajnia na odludziu wiec i nie odśnieżaja a jak odśnieży własciciel to droga za ślizga i jade ok 10 km na godzine w porywach
Jaka zima?
Pozdrowienia z Francji  :kwiatek:
Jeteśmy tu od tygodnia, nareszcie mam net!  💃
Nie ma śniegu i temperatura minusowa tylko w nocy. Popadało w zeszłym tygodniu przez chwilę, ale zaraz stopniało.
Wczoraj i dziś słoneczko. Zdjęcie z wczoraj.
Ziemia na polach i łąkach miejscami zmarźnięta i trawa miejscami oszroniona, więc trzeba uważać z galopami i "kołowaniem", bo konie kute na cztery.
14 grudnia 2010 20:37
Julie
zupelnie jak na wschodnim poludniu Anglii, na granicy Suffolk/Cambridgeshire: mielismy mroz wczoraj w nocy, ale taki lekki przymrozek.
u nas Wrocław -4 ale wilgotno to odczuwalnie brrr a właśnie spojrzałam na pogodę i w czw -17 w nocy MA-SA KRA  😲 znowu brrr
-5.
Śnieg 😅
Tylko dlaczego ja mam gardło chore i jeździć nie mogę. 🙁
w Pń sypie od południa...
wszystko białe...
wracając z pracy wszędzie były mega korki, ja jakoś przemknęłam bokiem...

miałam wczoraj jechać do tarnowa... odpuściłam... jak widać słusznie
Livia   ...z innego świata
14 grudnia 2010 21:31
W Gliwicach jakieś -8 i ślisko jak diabli, a kierowcy jeżdżą jakby było +20 :/ Na zwężonej drodze jeden idiota mnie wyprzedzał, gdybym nie przyhamowała, wjechałby mi normalnie i przeorał po boku samochodu :/
w Szczecinie Syberia, doslownie 😲
sniegu jak dla mnie po kolana, chodniki nie odsniezone o ulicach nie wspomne, wiec jest wesolo 😁
pies oszalal, ludzie wygladaja jak Eskimosi, tylko oczy im widac
jest magicznie!
A u nas tak zasypało drogi, że rano nie można się było w żadnym kierunku wydostać ze wsi 😀 Do tej pory jedna droga jest nieprzejazdna, bo zakopał się w niej.... pług  😲
No i przed stajnią miałam półmetrową zaspę 😀
Ale za to słoneczko wyszło i jest ładnie, uwielbiam jak jest biało i słonecznie z mrozikiem.
Gillian   four letter word
15 grudnia 2010 09:36
prognozy się nie sprawdziły, przestało zatem pizgać i śnieżyć, za to świeci słoneczko i chwycił mróz 🙂
pominę to, że za samochodem mam półmetrową nawianą zaspę 😀
Ja do domu wczoraj nie dojechałam. Musiałam wegetować w Koszalinie. Mam nadzieję, że dziś dojadę  😵
tajnaa ale, że stałaś całą noc, tak jak mówili w TV?  🤔 Myślałam, że to żart...  🤔
Ja nie stałam, czekałam w pracy do ok 21 na kuzyna mojego faceta, który wracał z Kołobrzegu, ok 22 stojąc na stacji BP zaczął szukać noclegu - Policja nie wpuszczała juz aut do Koszalina. Poszłam do rodzinki na noc, nie było wyjścia.  🤔
15 grudnia 2010 11:28
koniara788, nie wiem dlaczego uznałaś to za żart, skoro we wszystkich stacjach trąbią o ludziach uwięzionych w 40-km korku, ale nie wnikam. W każdym razie część ludzi nadal siedzi w zaspach. A od rana zablokowała się kolejna wylotówka z Kołobrzegu, więc jest wesoło :/
koniara788, nie wiem dlaczego uznałaś to za żart, skoro we wszystkich stacjach trąbią o ludziach uwięzionych w 40-km korku, ale nie wnikam. W każdym razie część ludzi nadal siedzi w zaspach. A od rana zablokowała się kolejna wylotówka z Kołobrzegu, więc jest wesoło :/

Gilian, bo leżę w szpitalu i jedynym kontaktem ze światem jest budka telefoniczna i radio z ledwo działającym jednym programem.  🤣
W Łodzi jak zwykle- pada, od 3 dni.  😵
15 grudnia 2010 11:53
ale skoro internet działa, to polecam czasem zajrzeć na inne strony niż re-volta 😉
ale skoro internet działa, to polecam czasem zajrzeć na inne strony niż re-volta 😉

fakt...  🤣

Koniec  🚫
16 grudnia 2010 10:22
tak a propos - oto jak wyglądała we wtorek droga krajowa nr 6 Szczecin-Gdańsk 🙂
#!

trzynastka   In love with the ordinary
16 grudnia 2010 10:52
Gliwice - 15 !! 🤔wirek:
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
16 grudnia 2010 10:57
Cieszyn - piękna słoneczna pogoda, bezchmurne niebo, tony śniegu i... -11  😵

Wczoraj kolega jechał do niemiec z Cieszyna - przejście graniczne w Zgorzelcu. Co chwile relacjonował mi o wypadkach, no i oczywiscie o cudownym 30 km korku na obu pasach - na szczęście dla niego w odwrotną stronę
my_karen   Connemara SeaHorse
16 grudnia 2010 11:41
Lwówek Śląski - w nocy było -26,
teraz jest -9, świeci słonko i jest przepięknie 💃
trzynastka   In love with the ordinary
16 grudnia 2010 13:58
W Gliwicach może i jest zimno, ale jest przepięknie !  😍
[img]http://i772.photobucket.com/albums/yy5/ninevet/IMG_0937.jpg?t=1292507841[/img]
16 grudnia 2010 15:05
nine bo kurcze tez zrobie fotki bo jest boskooooo
16 grudnia 2010 16:09
W Newmarket zaczal sniezek padac jakies poltorej godziny temu i zapowiadali ze ma go byc duzo  👿
normalnie myślałam dzisiaj, że mi oczy zamarzną  😁 nie mam termometra, ale cos koło -15 było jak nic.
Samochód- jeden u mechanika, a drugi pierdzielot raz odpala, a raz nie. Dzisiaj utknęłam u klienta- Bogdana z ciągałam aby odpalił tą konserwę- jemu to wszystko się udaje  😉
16 grudnia 2010 16:41
A ja na niedzielny terenik chyba sobie gogle kupię  😁 kominiarkę na łebol i jazda  🏇
Granica małopolskiego i świetokrzyskiego zimno -15, gdy rano wyszlam nie opatrznie,zrobiłam wdech pełnym nosem 👀 iiii myslalm ze kichawa mi odpadni, az mi go wykręciło.
Wiecie jakie to uczucie ?? uhhh 😵
Kocie, wiemy, wiemy  😵 a tu jeszcze zimy kalendarzowej nie ma  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się