Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Klami, 100 lat nie pisałaś co u Tenora! Jak idzie leczenie, jakie masz w ogóle co do niego i swojego jeździectwa plany? Opowiedz coś!

wątek zamknięty
a Agr kulawiec  😕
wątek zamknięty
Forta, co mu ?
wątek zamknięty
Forta co się stało? Coś poważnego?

My niestety przez kulawiznę, która pojawiała sie i znikała, i której nie można było przez dłuższy czas zdiagnozować pauzujemy już od sierpnia i niestety jeszcze troche to potrwa.

Tęsknie za jazdą na tym gamoniu  👿
wątek zamknięty
na treningu w sobotę chyba źle skoczył i albo się naciągnał albo skręcił albo jakaś stara kontuzja sie odnowiłą, bo to ciągle ta sama łapa. Nic nie grzeje i nie spuchło, kuleje mniej niż w sobotę, ale na pewno do końca tygodnia stępujemy. Nasza naczelna weterynarz kazała nie panikować, ale jak nie przejdzie do przyszłego tygodnia będę wnikliwiej badać. Humor mu dopisuje, bryka radośnie i nie wygląda na nieszczęśniaka jak narazie
wątek zamknięty
Forta, witam w klubie, my też aktualnie stępujemy... 🙁
wątek zamknięty
a wam co się stało?
wątek zamknięty
A my już tydzień się stępujemy. Kobyła wyszła z boksu kulawa... Był Przewoźny we wtorek, zrobił rentgen i usg i wyszedł nadciągnięty międzykostny... Nie wiadomo jak, dlaczego, no ale kulawizna była dość mocna - po próbie zgięcia nie stawała na nogę ponoć.
No i tak jeszcze myślę tydzień sobie poprzeszkadzamy na hali 😉
wątek zamknięty
_kate, fakt, pogoda paskudna. Mieszkam właściwie za miastem i to jest jakiś koszmar. Dziś np. myślałam, że do domu nie wrócę i będę u kogoś nocować. :/
A Ty tam w ogóle jeździsz Barkiego?? Bo pogody beznadziejne a wy chyba hali nie macie ?

Gillian, Pączek? Wygłupia się na śniegu i wcina marchewki kilogramami. 😉

Dzionka, hehe.... bo hmmm. Sama nie wiem. Wszelkie decyzje są w toku, ale może jeszcze wrócę do jeździectwa.
wątek zamknięty
no nie powiem, zebyśmy się za mocno stresowali  😀 na luzaku coś kombinujemy, lonżujemy, zwiedzamy. Jak to my- obiektywnie szału nie ma, ale pańcia zakochana jak zawsze  😉
wątek zamknięty
Klaudyn, wlasnie, dawno cie nie widzialam :P twojego rumaka dzielnego codziennie a ciebie niet..
a co do sniegu to sie chyba da i bez hali przy takiej ilosci pojezdzic 😉
wątek zamknięty
Forta - przykro mi, oby jak najszybciej wracał do zdrowia!

Croopie - ja nie wiem co te konie w boksie wyprawiają... Ja rozumiem, żeby na treningu, ale w boksie?? Eh...

A nas dziś wiatr ze śnieżycą prawie zwiał w drodze z hali do stajni, zakopaliśmy się prawie w zaspie (co za pomysły, żeby na drodze zmęczonemu koniowi zaspa sobie była... 🙄 😀iabeł🙂.
W ogóle to zaczęliśmy trening małą bitwą, potem była jeszcze większa, a na koniec był genialny zebrany galop i pierwsze w moim życiu ciągi w galopie (zresztą rudego też chyba trzecie). I bardzo, bardzo mnie ten koń zadziwia i cieszy - na każdą rzecz, którą się mu proponuje jego odpowiedź jest jedna - fajnie, zróbmy to! Oby mu się nie zmieniło  😀iabeł:
wątek zamknięty
epk, ja też nie wiem, jak można sobie uszkodzić ZAWINIĘTĄ nogę... ale widać można 😉
wątek zamknięty
_kate najważniejsze że pańcia zakochana 😀 U nas jest tak samo ostatnio 😀

Klami Ty się nie zastanawiaj nad tym swoim jeździectwem zbyt długo tylko na wiosnę podejmij jedną słuszną decyzję o powrocie 😉

A Gruby dziś łysy part 2 😀 Ogoliłam do w godzinę więc cudów nie ma i pewnie w czwartek będę poprawiać ale i tak 😀 Lubię łyse konie  😅 I wczoraj gnębiłam zwierzątko na śniegu 😀 Spuchł po 25 min, a ja myślałam ze ma kondycję  🤔 Bez kitu, niech pogoda wróci i bierzemy się ostro do pracy. Dziś do stajni jechałam TYLKO godzinę 15 minut. Gdzie normalnie jadę 25. Nienawidze zimY!!
wątek zamknięty
_kate, grunt, że się dobrze bawicie a pańcia zakochana. 😉

magda, hehe... bo w stajni to ja hmmm bywam jak mi się zachce. Rumaka? Czymże sobie zasłużył na takie szumne miano?
Po śniegu? Może i się da, ale zimno, mokro, wieje itd.

aga, taaaaaa
1.15 ?? Słabo.... ja dziś wracałam do domu 4 godziny, normalnie jadę koło 20 minut.
wątek zamknięty
Klami a o której wracałaś?? I pewnie przez miasto?? Ja jechałam o 11 wiec po jakimkolwiek większym ruchu, nie w szczycie i w sumie po wsi bo ja tylko do obwodnicy muszę dojechać.
wątek zamknięty
xxagaxx, wyjechałam z uczelni jakoś przed piątą, jechałam przez miasto. Zanim przejechałam od Przymorza do Oliwy napotkałam 4 stłuczki a kawałek dalej tira zajmującego prawie, że całą szerokość jezdni.
wątek zamknięty
xxagaxx, wyjechałam z uczelni jakoś przed piątą, jechałam przez miasto. Zanim przejechałam od Przymorza do Oliwy napotkałam 4 stłuczki a kawałek dalej tira zajmującego prawie, że całą szerokość jezdni.

ehh no nic, po prostu kocham 👿 👿 👿 zimę
wątek zamknięty
xxagaxx, nienawidzę zimy. Tego, że jest mokro, zimno, na drogach problemy ..... 
wątek zamknięty
Nie jęczcie, święta idą zaraz się roztopi 😁
wątek zamknięty
Takie tam święta. Tylko więcej bałaganu i roboty, plus nic nie idzie przez kilka dni załatwić. A w tym roku w dodatku wypadają na weekend. :/

Burza, oby się roztopiło, nie toleruję śniegu ! A już na pewno nie w takich ilościach.
wątek zamknięty
Klami, don't take it personally, ale czy Ty ostatnio bywasz z czegoś czasem zadowolona? 😉

wątek zamknięty
Anaa, eee..... raczej nie.  😉
Ale śniegu, zimy i świąt jakoś nigdy nie lubiłam.
wątek zamknięty
może czas zacząć 🙂 ja co prawda jestem obrażona na kalendarz za Święta w weekend, ale uwielbiam ten czas w roku 😉
wątek zamknięty
Anaa, hmmmm. Może....
A na kalendarz to jestem baaardzo obrażona. Wszystko w weekend wypada. Wszystko !!
wątek zamknięty
Burza ma racje od poniedziałku idzie ocieplenie bleeee

ja tam na śnieg nie narzekam, wolę tak jak jest niż ciapę lub nie daj Boże grudę...
wątek zamknięty
ja słyszałam, że zima ma być w tym roku ostra ale krótka. I tego sie trzymam  😀
i nie przeszkadza mi ocieplenie, może te zaspy się stopią i będzie można bez strachu parkować  😉 😉 😉
wątek zamknięty
_kate ja tam nie mam nic przeciwko żeby wiosna wcześniej przyszła  😁
kucyki (mimo że mieszkają na dworze) podczas szczotkowania ostatnio włosy gubiły więc może coś w tym jest  😎

ale dopiero połowe grudnia mamy więc jeszcze minimum 2 miesiące zimy śnieżnej bądź chlapy/grudy
ja wolę tą pierwszą wersje  😜

pozdrowka i miłego dnia  :kwiatek:
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
16 grudnia 2010 08:13
Jak dla mnie(bezhalowca :icon_rolleyes🙂 ta zima to rewelacja.Przyszla w zasadzie bez okresu z gruda, jest pieknie wrecz bajkowo sniegu w sam raz tak ze mozna normalnie z konmi pracowac, nie jest przesadnie zimno i jeszcze od czasu do czasu sloneczko zaswieci 🙂Koniska wesole ze az milo. Tylko sie cieszyc.

Forta Croopie-szybkiego powrotu do zdrowia 😉
Ja dzis tez czekam na weta 🙄 Lord znowu kulawy 😕
wątek zamknięty
Podziwiam. Dla mnie zawsze problemem było przejście ze stajni na halę. 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.