Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

arivle ślicznie jej w tym kantarku..  😍
wątek zamknięty
arivle no, prawdziwa, jest strasznie fotogeniczna i na każdym zdjęciu wygląda super. 😉 A Rudej cudnie w tym kantarku.  💘
wątek zamknięty
Strucelka fajna zmiana 😉 Moja też na początku brykała przy zmianach, teraz zresztą też jej się to zdarza jak jest rozwleczona.

arivle uwielbiam taki odcień rudzielców 🙂

A ja wreszcie miałam trening, pierwszy raz od bardzo dawna 😎 Tragedii zdaniem trenerki nie ma, szczególnie jak na to ile ja jeździłam sama, ale przede mną sporo pracy. Przede wszystkim zwróciła uwagę na to z czego zdaję sobie sprawę, ale jeżdżąc sama nie umiem sobie poradzić, czyli za długie wodze i sztywny krzyż. Mam też galopować energiczniej, bardziej 'otworzyć' konia. Było dużo drągów, kawaletek, ogólnie ćwiczenia na niedużych przeszkodach. Martwiłam się czy koń sobie będzie radził na tej małej hali, ale po uwagach jak wyjeżdżać zakręty od razu było mi łatwiej. I niby nic nowego nie usłyszałam, ale jednak jeżdżąc samemu sie nie da tego wszystkiego skontrolować...
wątek zamknięty
Uwaga uwaga, odkryłam w sobie talent do robienia filmików 🙂
W ten oto sposób, mogę się z Wami podzielić moim dziełem, z jakiejś tam lekkiej jazdy 🙂

pozdrawiamy 🙂
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
12 grudnia 2010 15:08
croopie-bardzo urodziwa ta Twoja dziewczyna 😉 Po jakich rodzicach?
Fantazja-jaka wiosna? 🤣 U nas zima pelna para, a koniska sie ciesza 🏇 Dzisiaj Fantazja z Gąbkiem dawaly niezle na padoku, az zalowalam ze nie mam aparatu przy sobie.

A ja juz tak bym chciala zaczac wsiadac na Zwiastuna, normalnie mamy juz oboje dosyc tego lonzownictwa 😵
wątek zamknięty
my też się lonżujemy  🙂 nie chcę aby mi opadł z mięśni do wiosny. Póki co nie kuleje po tym rozkuciu, choć przyznam że za każdym razem jak ruszam z nim korytarzem, to patrzę i sprawdzam czy jest czysty.

Croopie, ładna panna!
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
12 grudnia 2010 15:31
Zazdroszczę Wam :/, ja nawet lonżować już nie mam gdzie 😕 Dzisiaj niby roztopy, ale zapowiadają mega mrozy, więc jak to wszystko znów zamarznie... :emot4:

Strucelka gratulacje! 😀 Macie teraz co szlifować 🙂
arvile śliczna dziewczynka 🙂
wątek zamknięty
12 grudnia 2010 15:35
U nas na szczescie pogoda na tyle fajna, ze podloze przez caly czas nadaje sie do jakiegos dzialania,ale w razie czego mam juz przygotowane ,,gnojokółko" 😜 😁-dzielnie czeka na swoj czas 🤣
wątek zamknięty
gnojokółko!  🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Czy wasze konie też tracą sierść? dziś wyczesywałam całkiem całkiem sporo rudych włosów, idzie wiosna?  👀
Znalazłam wczoraj zdjęcie Złotka, o którym totalnie zapomniałam- nie wiem jak to się stało.
Barecki w obiektywie Strzygi  🙂

jestem zachwycona  😀 ładny ten mój koń  😎
wątek zamknięty
12 grudnia 2010 17:06
ładny, ładny 🙂 A jaka on ma długąą szyjke 😀
wątek zamknięty
arivle, fejsa mam! fejsa, a nie jakieś fotobloga! 😀
wątek zamknięty
Eh, zazdroszczę Wam hal, gnojokółek czy choćby dobrego śniegu- my dokładnie od 3 tygodni nie robimy kompletnie nic... Tzn. Flasiok przeżywa drugą młodość z kolegami, więc chyba nie płacze 😉 Za to ja bardzo... 😉
wątek zamknięty
A my dzisiaj w terenie! Z resztą w pierwszym terenie Dzionka, od czasu kiedy go kupiłam.
Zachowywał się wzorowo, nic nie było dla niego straszne.
Jestem taaaaka dumna, że aż muszę się pochwalić  👀

Co tam że wyglądam jak 150 kg żywej wagi  😂
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
12 grudnia 2010 18:31
Burza Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny, wcześniej - Akademia Rolnicza.

Wcześniej 2 osobne szkoły wyższe: Akademia Rolnicza + Politechnika Szczecińska.
wątek zamknięty

Frodo 13.02.2010 i ja
Frodo 12.12.2010 i ja

postepy piekne! na mniejszym zdjeciu prosze pokazac.  🤬
wątek zamknięty
wow. 🙂
inny kącik mi tu na myśl przychodzi 😉
wątek zamknięty
xxflygirlxx, w ogóle co teraz, będą stawiać halę nową?
wątek zamknięty
Kiero chce zbudować murowaną, ale na to potrzeba zgody i pieniędzy. Trochę czasu to zajmie.
wątek zamknięty
_kate ładny Barki, łaaadny 😀 to przypadkowe zdjęcie czy masz jeszcze jakieś?

Burza a jak Wasze wagowe historie? Ustabilizowała sie już waga czy jeszcze zrzucacie kg?
Ze śniegowych fot najbardziej lubię Piórkowe, weź kobieto coś wrzuć :kwiatek:

Frodosław aż miło popatrzeć!

A Duchovny miał dziś, dzięki uprzejmości Dzionki, wędzidło w ryjku nananana 🏇 Poza tym u nas nudy, lonżujemy się, miziamy i dopieszczamy. Zasadniczo podstawowym problemem jest chodzenie na lewo na lonży (ale tylko przy mamusi, bo przy kujce koń śmiga), ale jest coraz lepiej i dziś już był tylko jeden większy bunt. Generalnie kocham dziada 😍
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
12 grudnia 2010 19:48
Weronika*Wilga, Minosia, Flygirl, Branka, Reven dziękuję  w imieniu Legendy  :kwiatek:
Burza, tak to jest jak się szybko przegląda KR  😁
Frodosław, ślicznie teraz Frodo wygląda, ogromna zmiana.  😜
Ambrozja, nie widzę zdjęć 🙁

Mam Ledzię dzisiejszą, obie musimy się odnaleźć w nowym siodle, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Ruda dzisiaj wesoła, brykała tak, że przykrywała mnie ogonem, robiła serie lotnych na ścianie tak sobie i caplowała tyłami, a ja nie miałam w tym siodle ani minuty zawahania. Zastanawiają mnie tylko te pokłady energii i Małej...

Niestety fotograf wytrzymał tylko do pierwszych kłusów, po potem aparat nie chciał współpracować w tej ciemnicy.  😵
wątek zamknięty
Milusia, bo on cały jest długiiii, kłoda, nogi- wszystko długie. Równoważy pańcię, która jest pokurczem i przykurczem  😉 😉 😉
Amnestria, mega przypadkowe. Strzyga wtedy była u kogoś innego, ale udało nam się skraść trzy kadry  🙂
to z 2009 roku
dwa pozostałe

wątek zamknięty
Kasiu, Ledzia jest cudna teraz🙂😉
wątek zamknięty
amnestria, oj już dawno ustabilizowana waga, trzeci miesiąc jej 'pilnujemy' a za tydzień kolejny kontrol to zobaczymy 🙂 wiesz co on jest teraz mała marudząca kulawa bida to nie ma co mu zdjęć robić tylko trzeba głaskać.

arivle, ale wam ładnie w haku!

wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 grudnia 2010 20:15
dzięki dziołchy :kwiatek:

Dziś Belfast już zrobił bardzo dobrą zmianę, z lekkim wykopem w bok, ale za to bez katapulty 😁
Po dzisiejszym treningu zaczynam coraz bardziej wierzyć w to, że C w przyszłym sezonie jest dla nas na prawdę dostępne 😜

Tymczasem patrząc na Likiera... może to zabrzmi źle, ale z dnia na dzień przestaję już być miłośniczką "dzikiego hucuła" a coraz bardziej skłaniam się ku opcji "spor pony" i korci mnie, by zrobić "Pimp My Pony" 😁 Ale dotrwam chyba do wiosny i wtedy na całego zrobię przemianę, wygolę, obetnę i wezmę w obroty 😉

Tak wyglądał 2 lata temu

niestety od wakacji zaczął sobie wycierać grzywę 🙄
i w lipcu było tak:

a tak wygląda teraz 😵

a to dzisiejsza 'wizualizacja' 😁

a tak wygląda wizualizacja w gimpie 😁
długa grzywa

krótka grzywa

HILFE! 🙇

Frodosław IMO - znikaj do kącika o wpływie treningu! 🤬 super, super robota! 🏇
wątek zamknięty
Strucelka, daj mu pożyć jeszcze chwilę, w marcu/kwietniu go sobie wystrzyżesz a teraz wiesz.. zimno ciemno 😉
wątek zamknięty
Strucelka ja bym chyba nie cięła tej grzywy aż tak jak na ostatnim zdjęciu  😉
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 grudnia 2010 20:38
Burza nie no, teraz nie 😉 na wiosnę, jak już derki nie będzie trzeba.

Rexiu to miała być długość 'belfastowa' 😁 coś krótszego niż u Law 🙂
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=14622.msg805889#msg805889 date=1292170904]
gnojokółko!  🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Czy wasze konie też tracą sierść? dziś wyczesywałam całkiem całkiem sporo rudych włosów, idzie wiosna?  👀

[/quote]

taaak, moj dzisiaj sracil mnostwo siersci ! wszystko za sprawa maszynki do golenia :P
wątek zamknięty
_kate może twój koń jedzie na wakacje do ciepłych krajów i ci nie powiedział  😁

Moja nie traci, wręcz mam wrażenie że futra jej przybyło 😉
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
13 grudnia 2010 08:54
Strucelka, jestem za! ciac i brac do roboty, niech nie wyglada przy Belfascie jak gorszy blizniak!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.