Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
11 grudnia 2010 15:51
Strucelka-ale fajnie, gratuluje 🙂
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
11 grudnia 2010 15:57
Polonez - potFUR (tak, fur jak futro) to dobre określenie 😀
wątek zamknięty
maleństwo - dobre  😁

wścieklizna 😂

wątek zamknięty
Konisko już się czuje dobrze 😉 Dostał antybiotyk, był na małym spacerku w ręku bo pewnie będzie miał mega zakwasy, jest mocno poobijany, ma pocięte nogi (ale tylko powierzchownie) ale najważniejsze że żyje. Ekipa ratunkowa dziś ledwo żyje. Ja nie czuje rąk, a moje kochane termobuty do dziś nie wyschły od brodzenia w wodzie.

Chyba wszyscy powinni dziękować bogu ze nam się nic nie stało. Biegaliśmy po tym lodzie jak nienormalni, niewiele brakowało zeby ktoś się wykąpał (a tam nawet przy brzegu głęboko było)

maleństwo teraz pomnóż ten rów z wodą na stawek, ogromną ilość śniegu i lodu. I dodaj ogromne 800 kg zwierze, utuczone który nie miało sił nam pomóc.

Łoś śliczny

polonez ach gdyby ten wzrok mógł zabijać.
wątek zamknięty
Strucelka ale super!!! świetny jest ten filmik i ta jego radocha i twoja i w ogóle!🙂

xxagaxx no to gratuluję sukcesu i ciesze się, że juz wszystko w porządku!

A my z Reszunią dzisiaj przypadkowo załapałyśmy się na zdjęciaaaa🙂 szkoda, że śnieg tak mocno sypał, ale i tak z kilku, które własnie dostałam od koleżanki już mam swoje ulubione 😍 (a resztę pewnie dopiero dostanę🙂:

z tyłu nawe załapała się jej współlokatorka, która powinna zostać modelką bo jak chciałyśmy robić zdjęcia Reszce, która miała nas momentami w nosie, to Imperia wprost pchałą się w obiektyw robiac coraz to nowe miny🙂

A Reszka dzisiaj w ogóle miała jakiś dzień dobroci dla mnie, nie mówię o treningu bo pod siodłem od jakiegoś czasu tak pięknie progresuje, że mnie do tego przyzwyczaiła, ale dzisiaj jak tylko otworzyłam boks przyszła mi na przywitanie, bez uciekania, odwaracania się zadem, jak ją po jeździe wpuściłam do boksu również nie uciekła od razu w kąt a stała z noskiem przy drzwiach i tylko uszka nastawiała 😍 co dla tego konia jest bardzo niecodziennym zachowaniem i ciesze się tym jak głupia🙂
wątek zamknięty
Magdzior bo przyszły człowieki z aparatem i jej w kontemplowaniu śniegu przeszkadzają  😂 siakieś zdjęcia robić będą. A już tak całkiem serio śliczne. Chciałabym jakieś właśnie w tak mocno sypiącym śniegu, magiczne takie są.
My mamy takie:
wątek zamknięty
Strucelka - super, gratulacje, cieszę się razem z Tobą  😅
xxagaxx, o rany  😲 aż ciarki mi przeszły po plecach
polonez, świetne ujęcie  😂

dokładnie 6 grudnia spadł śnieg,

a obecnie od kilku dni świeci sobie słoneczko i jest "wiosna"  🤣

wątek zamknięty
Strucelka, BRAAAAAAAAAWOOOOOOOOOOO  💃 💃 💃 😅 😅 😅 😅 super!!
wątek zamknięty
Strucelka super, ale koniur się cieszy 😀

A nam się hala zawaliła. Całe szczęście ani ludzi ani koni w tym czasie na niej nie było, bo na pewno skończyłoby sie to tragicznie. Zwłaszcza gdyby tam była rekreacja, która miała wejść na halę za godzinę. Aż strach pomyśleć co by to było.
wątek zamknięty
xxflygirlxx, masakra, dach nie odśnieżony?
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
11 grudnia 2010 20:54
Milusia, Magdzior, Fantazja, Burza dziękuję ślicznie :kwiatek: :kwiatek: jestem dumna z niego jak paw 😜
Aczkolwiek do naszych lotnych jeszcze daleko, bo Belfastowi tak spodobało się fikanie, że... trenerka dzisiaj spadła 😁 Nakręcił się tym strasznie i myśli, że mu wolno fikać ostro, skoro zmienia nogi 😁 Mój cudny sport pony 💘
wątek zamknięty
Polonez, ta wścieklizna nie dość, że uszu nie ma to jeszcze i szyi!To jakiś wynik experymentów molekularnych? 😂
wątek zamknięty
Burza dokładnie tak, w czwartek dach ugiął się tak, że głową na koniu prawie można było dotknąć, w piątek aż trzeszczało no i dzisiaj runęło. Obok akurat przejeżdżali policjanci i konie ze strachu dały rurę w las. Niepojęte to szczęście, że nikogo tam nie było. Zwłaszcza, że moja koleżanka chciała przyjść rano pojeździć, ale lenistwo czasem popłaca.
wątek zamknięty
xxflygirlxx I ktoś w ogole myślał żeby iść tam jeździć ?  🤔
wątek zamknięty
Tak. Ta hala w zeszłym roku też aż się wygięła, ale ją odśnieżyli. Teraz już nie zdążyli. No ale co się dziwić, namiot taki, że w końcu musiał runąć.
wątek zamknięty
xxflygirlxx, niepojęta to jest głupota krzycząca właścicieli, dach aż trzeszczał i zero reakcji? Po każdym śniegu powinni sprzątać. Dobrze że się nikomu nic nie stało..

Fantazja, po cichu zazdraszczam wiosny 🙂
wątek zamknięty
Właścicielem jest ZUT, który ma gdzieś dobro koni i ludzi. Ale kierownik powinien coś zrobić, no ale.  🙄
wątek zamknięty
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
11 grudnia 2010 22:08
xxflygirlxx kierownik jak kierownik, za stan odpowiada właściciel/zarządca obiektu- domyślam się że hala to namiot na stopach fundamentowych (pytanie czy zgłosili to w odpowiednich urzędach)- jak im wsiądzie nadzór budowlany to za przeproszeniem mogą mieć niezłą jazdę ...
dla mnie to mocno niepoważne, również ze strony użytkowników, którzy powinni na os. odpowiedzialnych wymusić odpowiednie utrzymanie obiektu (następnym razem możecie się zapytać ZUT czy aby przypadkiem nie chcą mieć do czynienia z Panami z nadzoru)
wątek zamknięty
Jakaś masakra - u nas namiotówka odśnieżana. Fakt, że teraz akurat śnieg się sam zsuwa - dziś podczas mojej jazdy zsunął się cały śnieg 🤔zok:. Ledwo wytrzymywałam psychicznie - dobrze, że koń się umie mną zaopiekować... hihi.
Nie wyobrażam sobie nie odśnieżać... 😲
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
11 grudnia 2010 22:13
Jak widać niektórych nie nauczyła nic tragedia z Katowic  🙄 Nie weszłabym na halę, wiedząc, że na dachu zalega śnieg. Życie jest mi miłe
wątek zamknięty
Już po fakcie. Cieszyć się tylko, że nikomu nic się nie stało.

I coś przyjemniejszego, moje dzieło dzisiejsze:

Mamy w stajni prawdziwą Tap Madl. 😀
wątek zamknięty
Śliczna 🙂 A gdzie czerwony dywan? 😉
wątek zamknięty
Jeszcze nie ma, ale to dobry pomysł. 😀
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 grudnia 2010 08:27
Ej Burzol ja jestem nie na bieżąco, ale przeczytałam na fb o jakiejś ropie w kopycie Piorka. Co się stało?
wątek zamknięty
xxflygirlxx, a co to ZUT? Tak naprawdę tak jak pisze bjooork, nadzór budowlany zrobiłby im piekło.. No ale najważniejsze, że nie kosztem zwierząt i ludzi.

Strucelka, tak samo jak rok temu Piorun się podbił, na tą samą nogę. Ale już wczoraj był kowal, ropa schodzi, kapeć na nodze, dziś zobaczę czy jest lepiej i będzie mógł wyjść pokuśtykać chwilę na śniegu.
wątek zamknięty
Burza Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny, wcześniej - Akademia Rolnicza.
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
12 grudnia 2010 11:10
Strucelka, gratulacje! Moja też brykała przy lotnych ostatnio, a jak nie bryka to po lotnej odpala dzikim galopem, nie zawsze do opanowania  😁
Burza, ty masz fb, a ja nic o tym nie wiem  🤬 Nie ładnie tak 😉 Dobrze, że już ropa schodzi.
Flygirl, no rzeczywiście prawdziwa Tap Madl 😉

Ruda pozdrawia cały kącik padokowo:

wątek zamknięty
ovca   Per aspera donikąd
12 grudnia 2010 11:44
arivle ależ on jest rrrrrrrrrudy!  😍

tymczasem my pozdrawiamy z zaśnieżonego padoku:
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
12 grudnia 2010 12:25
Ovca, dawno cię chyba nie było, co?
Dziękuję, ale to ona  😁
wątek zamknięty
arivle śliczne zdjęcie , a kobyle pięęęknie w tym kantarze.  😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.