Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
08 grudnia 2010 17:11
jesli ogier to polecam sedalin ale dozylnie. jest w moim odczuciu mocniejszy niz pasta
wątek zamknięty
Sama nie podam, a nie mam za bardzo czasu na organizowanie weterynarza dodatkowo. Generalnie nie mam problemów z wprowadzeniem go do środka. Rok temu tylko zrobił akcje, ze wchodzac zaczal atakować "zapachy" w przyczepie ( godzine przed nim jechał inny ogier ) . Nie wyglądało to ciekawie. Rozwalił pół przyczepy. Po głupim jasiu mimo ze łeb mu leciał i ledwo stał to i tak sie ogierzył i kopał :/  Licze na to ze przy czystej przyczepie bedzie spokój 😉
wątek zamknięty
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
08 grudnia 2010 17:20
Mysle ze powinno byc lepiej na pewno. daj znac jak juz bedzie po
wątek zamknięty
Hypnotize, jeden bardzo dobry przewoźnik ze Służewca, nie mógł kiedyś przewieźć dwóch ogierów w jednej przyczepie bo atakowały się wzajemnie - wpadł na pomysł, kupienia najtańszego dezodorantu, spryskał najpierw całą przyczepę (oczywiście ściółka musiała być świeża), po czym dokładnie oba ogiery... taki prosty zabieg a zadziałał - obce ogiery stały jak miśki w przyczepie 😉
wątek zamknięty
Cobrinha
Hahahaha nie pomyślałam o tym, ale faktycznie to może byc dobry pomysł 🙂 I chyba spróbuję.Jak popsikam jakimś smierdzielem to bedzie chcial szybko tą droge zaliczyć :P
wątek zamknięty
Tylko odczekaj chwilę aż śmierdziel opadnie trochę żeby koń się nie udusił.. nie znoszę wchodzić do łazienki po tacie ani bracie jak się czymś wypsikają... tracę oddech hehe
wątek zamknięty
Cobrinha
Odczekam. Haha Pan od przyczepy pomysli ze jestem chora psychicznie, ze koniowi psikam pachnidłami przyczepke 😀 zeby mu podróż miło mineła 😀
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
08 grudnia 2010 18:12
darolga nareszcie piszesz co u Koraba 🙂 Reniferkowa sesja bomba!
Dobrze zrozumiałam? Cięcie jajec jednak będzie? Myślałam, że będziesz chciała nim kryć?
milusia Rude festyniarskie, bo festyniarskie ale cudne! 😍
Magdzior, Atamanka, Gagulec super śniego fotki!
Brzask gratuluję rocznicy 🙂
[co to sa dubeltowe skarpetki? pytam bo tez nie mam termoszuzow.

Kujka, najnormalniejsze w świecie cieplejsze podkolanówki + ciepłe skarpety (ewentualnie można sie pokusić o wersję tripletową w postaci podkolanówki + 2 x cieńsze skarpety :P) 😉 Trochę tych warstw się zbiera, ale że ja mam girę mniej więcej na rozmiar 39,5, to mając but 40 wszystko sie ładnie mieści 🙂
wątek zamknięty
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
08 grudnia 2010 20:19
Hypnotize - mozesz tez do kantara przywiesic taka choinke pachnaca jak do auta. stosowalismy na wscieklego ogira i dzialalo 🙂
wątek zamknięty
Wizja
😂 😂 😂 bez przesady 😉  swoja droga dzwonil do mnie pan od trasportu i powiedzial ze przyczepka bedzie umyta i zdezynfekowana, wiec nie powinno byc wogole zapachów. Zobaczymy 
wątek zamknięty
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
08 grudnia 2010 20:26
No co, serio sie tak robi. Jak wozilismy ogiera w koniowozie z piecioma innymi konmi w tym z kobyla, to trzeba bylo sobie jakos radzic :P
wątek zamknięty
nie moge sobie chionki zapoachowej na kantarze wyobrazic 😀
wątek zamknięty
Testowanie bezterlicówki dziś było. Muszę w tym złapać równowagę jakoś.  👀
Rudej się zdecydowanie bardziej to siodło podoba. Zdjęcie tego nie oddaje bo tu akurat konia na lewo idzie a lewa strona to zuo. Chyba znowu zadzieram łapki do góry... 😡
wątek zamknięty
zadzieranie łapek to chyba najmniejszy problem na tym zdjęciu...
wątek zamknięty
Tak, wiem, że zdjęcie samo w sobie jest najgorsze ze wszystkich jakie mam z dzisiaj.
Jak już powiedziałam konina nie lubi na lewo a ja nadal łapię dość nieszczęśliwie równowagę.
W sumie to ciężko powiedzieć co robiłam na wcześniejszym zdjęciu, lub co zrobić chciałam.  😡
Wersja na prawo. Lepiej?  🙂
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
09 grudnia 2010 09:10
Euphorycznie jak długo Twoja klacz chodzi pod siodłem? Bo widzę, że to młody koń. Co ćwiczycie aby polepszyć lewą stronę?
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
09 grudnia 2010 09:27
Darolga, zdjęcia magiczne jak zwykle!
Ja tam po cichu uważam, ze dobrze, ze będziesz go cięła, może będzie dla Ciebie bezpieczniejszy...

A mój łoś dziczeje normalnie, stał się wszech-opiekunem i wszech-kochankiem dla wszystkich kobył, już te dwie to za mało, wczoraj złapałam go na wylizywaniu koleżanki (emerytki xx, 21 lat...) przez płot, wyje jak głupi jak z boksu zobaczy jakąś na podwórzu, wyje jak zostanie sam na hali... A taki był zawsze cichy! Aż się koleżanka śmiała, że "taki ogier - opiekun". No im starszy, tym głupszy 😵
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
09 grudnia 2010 10:13
Hypnotize, my też stosowaliśmy zapachowe choinki do kantara oraz olejki zapachowe na ściółkę.
Ogier jechał z kobyłą w jednej przyczepie na zawody, oddzieleni byli derką wypachnioną olejkiem o zapachu lasu🙂🙂 Działało!!!
wątek zamknięty
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
09 grudnia 2010 10:21
darolga a mnie serduszko boli jak o swiecie jajecznym slysze. kurcze czesto o nim w takich superlatywach piszesz, ze jaki madry, jaki skoczny i jak ja sobie w glowie jego wizje ukladam to mi jego jajek szkoda. a kryzysy zdazaja sie w kazdym zwiazku mnie na kolcu tez kon wozi...tylko to jest kobyla 😉

a ja jak jestem chora to sie sentymentalna zrobilam. za ktorym razem ogloszenie o sprzedazy kochanego siersciucha przestanie bolec?
wątek zamknięty
ash
Kurcze to jest jakis pomysł fajny 🙂 Ogolnie jakos tak tym razem jestem spokojna, nie wiem czemu. Może dlatego ze sie bardzo ciesze że wracamy do starej stajni, a może dlatego ze przestałam panikować i wmowiłam sobie że damy rade 🙂 Ale i tak uzbroiłam się w dezodorant , worek marchewek i sedalin 😀 😉
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
09 grudnia 2010 10:30
Hypnotize, już się wynosisz od Polonez?  😲
wątek zamknięty
noo jak widać długo nie wytrzymałyśmy ze sobą  😁
wątek zamknięty
Mysle ze o 2 miesiace za dlugo.
wątek zamknięty
...też tak myślę i chyba nie tylko ja, aaaa i cieszę się, że sobie wracacie  😅 niech się inni męczą  😎

Euphorycznie
a co to za śliczny kasztanek?
wątek zamknięty
I tak Ci sie nie dam sprowokowac 🙂  🏇
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
09 grudnia 2010 11:13
zachowujecie się niesmacznie
wątek zamknięty
cieciorka  :kwiatek: przepraszam już nie będę
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
09 grudnia 2010 11:19
zachowujecie się niesmacznie

wlasnie.
albo Hypnotize w odpowiednim watku wystawic powinna ocene stajni Polonez i tam z nia ewentualnie polemizowac, albo w ogole nie zaczynac jedna z druga dyskusji. Bo tak to dziewczyny kwas troche, nie sadzicie?

ja sie tylko dziwie, bo pamietam jakby to bylo wczoraj, jak bylo rozowo bo treningi bo praca bo wybieg trawiasty. ale widac wszystko co piekne szybko sie konczy.
wątek zamknięty
Hypnotize nie ma zamiaru nigdzie wystawiac ocen, ani brac udziału w dyskusji.
wątek zamknięty
Dziwne to Hypnotize, bo kiedys bardzo narzekałaś na stara stajnię, że mało karmią, nie sprzątają, za cimno, duszno, nie puszczaja Pinia na padok, że właściciel nie taki.
Jak wiatr zawieje  🙄 Trudno dogodzić.
Ciekawe jak szybko znów cie wykopią, bo we spółżyciu międzyludzkim ciężko z tobą   🙁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.