... ślub :) ...

Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
02 grudnia 2010 22:17
Ae jestes sliczna 🙂
Atea, kościelny mogłabyś brac będąc ubrana w worek po ziemniakach, a i tak męska częśc kościoła umarłaby na ślinotok. Łącznie z księdzem.
Ślicznie wyglądasz!
Zgadzam się z koleżankami 🙂 Ślicznie wyglądałaś- skromnie i z klasą.
Pegasuska, Wizja bardzo ślicznie dziękuję! Największe podziękowania to się należą mojej makijażystce... 😉 Ale nadal jest mi bardzo miło!  :kwiatek:
Aprilla może nie jest to taki zły pomysł bo mam okropny problem z suknią na kościelny - nie mam pojęcia jaki będę miała rozmiar i figurę więc będę ją chyba kupować na ostatnią chwilę  😵 Dziękuję!
MorticiaSlayer Bardzo dziękuję, też byłam zadowolona ze stroju. Wstawię może jeszcze jedno zdjęcie na którym widać jej dół - bo uważam, że jest przepiękny. No i bardzo jestem zadowolona z bukieciku - zrobiła go moja ciotka.

(nie wiem czy w tym rozmiarze widać, ale na dole sukienki jest pas ecru różyczek - takich jak na bukiecie 🙂😉
Atea, masz delikatną, taka dziewczęcą urodę! Super wygladacie! Gratulacje 🙂

Ritka jak przygotowania? 😀
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
06 grudnia 2010 12:19
slicznie Atea  🙂 wielkie gratulacje!!

mysmy dostali juz wyklejony album od fotografa, narazie w rekach rodzicow, przywiaza nam na swieta. widzialam przez skypa, jest sliczny  😅 moja matka zachwycona, mowi ze takich zdjec nigdy nie widziala (ze tak wywolane, piekny papier, etc, zna tylko takie z malpki )  🤣  no i przez to ostatnie slubne rzeczy oplacone, wreszcie jestesmy na czysto ze slubem  😁
Atea Bukiecik i kiecka- całość klasa, zdalną ciocię masz 🙂
Jeszcze raz ślicznie dziękuje(my) 😉

Następny etap - ślub kościelny - w sierpniu. On mnie dużo bardziej przeraża. Czy któraś z Was brała ślub krótko po porodzie (w moim przypadku 4 miesiące), bo kompletnie nie wiem jak mam się zabrać za wybór sukienki...
Atea pozwól, że się powtórzę... Wyglądasz zjawiskowo 😜 Zazwyczaj tylko czytuję ten wątek ale teraz musiałam to z siebie wyrzucić 😉
Libella no nie wiem co innego napisać, więc napiszę po prostu dziękuję! 🙂  :kwiatek:
Atea, bedziesz w styczniu u nas na targach slubnych? 🙂
Atea o matko jakaś Ty piękna!!!!!!!!! łap pw w sprawie kiecy 😀
Moja mama się pewnie będzie wystawiać (jest organizatorką imprez okolicznościowych m.in. ślubów😉) więc ja też pewnie z mężem/narzeczonym się pojawię. 🙂
maleństwo   I'll love you till the end of time...
10 grudnia 2010 16:27
Hej ho, co tu tak ucichło?
RTK, jak tam na finiszu?

Ja po świętach biorę mamę i jedziemy oglądać suknie, pomierzę, popatrzę, bo nawet nie wiem co chcę, a raczej - w czym będę jakkolwiek wyglądać 😉
W porządku. Dziś się poznali nasi rodzice. Mężczyzna w końcu zaniósł spodnie do skrócenia.
Teraz szastam na prawo i lewo zawiadomieniami ;-) Tak wogóle to zapraszam wszystkich do USC we Wrocławiu 26.12 o 10.45 !!!
maleństwo   I'll love you till the end of time...
11 grudnia 2010 12:51
Oj, nas też jeszcze czeka poznanie rodziców (tzn nawzajem, my już z teściami pozaprzyjaźniani), odległość 200 km i zima nie pomagają... :/
maleństwo, rtk, u nas też :/ a plan taki ze do konca roku maja sie niby poznać.
maleństwo u nas 650 km :P Ale do naszego ślubu zapewne jeszcze trochę czasu...
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
16 grudnia 2010 09:39
No i umnie coś w końcu ruszyło.

A więć ustaliliśmy, że nasz ślub odbędzie się w październiku - a jeśli zdarzy się cud to na początku września.
Zalezy od  restauracji i zespołu weselnego.
W Urzedzie Stanu Cywilnego powiedzieli nam że decyzja wazna jest pół roku więc teraz nie ma sie co śpieszyć z terminem ( na X) bo i tak nie dostaniemy  . 😫
Z reguły ślubów nie odmawiają w danym dniu ale no człowiek jest i tak trochę uziemiony.

No nic zamierzmay ryzykować, bo na pół roku  to my nic nie znajdziemy.
A zgrać kamerzystę, restaurację i zespół weselny to nie jest takie proste.

dodam jeszcze że mam już świadkową 😀
😅 😅 😅
zabeczka17, gratulacje! 🙂 Oczywiście piszesz o roku 2011? 🙂
19 grudnia 2010 22:11
Tak oczywiscie 😀 2011 , październik i uwaga.... data zawęża się  o terminy  1.10 lub 08.10. 2011 😀 
Zespół , kamerzysta, restauracja póki co elegancko się zgrywają 😀
W wigilę ustalimy ostateczną datę śubu a umowy zaczniemy podpisywać po świętach 🙂

ps. Powiedzcie mi jak to jest ... znajomi tak nas straszyli- o bo wszystko pozajmowane  już jest na 2 lata przed... blablabla nie dogracie tego w życiu- dosłownie czarna rozpacz ! 🤔wirek:
Tylko no dziwne, bo  byliśmy w 4 restauracjach- wszystkie wolne na przyszły rok, orkiestry/zespoły tak samo, kamerzyste mamy swojego ( znajomy mojego mena) i też ma wolne.
I ja się pytam kto sieje takie durne plotki? i presje?

Zrozumiem małe miasteczka, mieścinki. Ja mieszkam jednak  w mieście 80 tyś i co krok słysząłam - spieszcie się z rezerwacją terminu. 🤔;]  🙄
trzynastka   In love with the ordinary
20 grudnia 2010 00:15
zabeczka17 - może zależy od lokalu ?
Moje dwie dobre znajome są kelnerkami. Jedna w dobrej restauracji, druga w hotelu z restauracją.
Wszystko mają zajęte do 2013 roku. Każdy weekend, nawet zimą, bo wesela, urodziny, chrzciny, stypy, zjazdy, komunie, sylwester, wigilia. Wszystko.

Właśnie ta co pracuje w hotelu opowiadała jak się zdziwiła. Dzwoni klient i pyta czy na sierpień 2013 są wolne terminy na wesele. Powiedziała, zaskoczona odległością terminu "na pewno, zaraz Pana zapiszę" sięgnęła po kalendarz, klient się niesamowicie ucieszył, słuchać jak krzyczy do [zapewne] przyszłej małżonki, że "mamy ! MAMY! WOLNE !". Koleżanka sięga po długopis, otwiera kalendarz a tam.. zonk... wszystko zajęte  😀 grubo się przez tą słuchawkę tłumaczyła i przepraszała za wprowadzenie w błąd 😉
20 grudnia 2010 08:54
chyba tez pomalu wychodzimy z wyza demograficznego, ktory na potege teraz sluby bral.

zabeczka, gratuluje decyzji!!  🙂
zabeczka17, może dlatego też , że to październik?
a sukienkę już masz? 😍
a ja na grudzień nie miałam problemu z niczym ;-)
Restauracja wolna, na zaproszenia czekaliśmy tydzień, wszystko szybko i sprawnie - polecam ten miesiąc ;-)
20 grudnia 2010 10:21
nine  ja byłam u siebie w mieście w restauracjach typowo na wesele 🙂 chrzciny, komunie. Najwyraźniej co miasto to inna historia. 🙂 Jednak no ta presja dwuletnia mnie lekko rozśmiesza 🙂

Wybraliśmy dosc konkurencyjną salke- bo raż że nie musze bulić za wystrój salki, dwa że jest hotelik na 27 osób i na całe 3 dni płacę zaledwie 40 zł od osoby.
Zresztą sami oceńcie - tutal lokal -> 🙂 http://www.pyramisa.pl/index.php?p=galeria&a=2

-> zespół http://pamiatkaslubu.com.pl/Filmowanie_Gogow/polecam.html  ( stronka nazego kamerzysty dodatkowo 🙂  zespół Craaft - gitarzysta wymiata  😜 👍

Gienia-Pigwa
dzięki 🙂
armaquesse  sukienka dopiero w kwietniu, czerwcu 🙂 planuję zrzucić pare kg 😀
Teraz  pierwsze co kupimy obrączki w styczniu bo złoto jest w miarę tanie. ]

rtk my też myślelismy o grudniu... ba nawet był plan żeby na pierwszy weekend po świętach robić wesele . Ale... strasznie chcemy polecieć do Tunezji na tz. miesiąc miodowy.
Ostatnie wyjazdy takie w cieple są organizowane w październiku gdzie temp. jest  raz że w miarę fajna 27-29C 🙂 to dwa, żę  All Inclusive  tańsze jak w sezonie.
My już na finiszu  🏇
Wczoraj kupiłam błyskotki - taki komplecik:

Mam nadzieję, że będzie dobrze wyglądał w komplecie z resztą.

Jutro odbiór sukienki, a w wigilię odbiór tortu i kwiatków.
ufff mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam i wszystko będzie dograne
22 grudnia 2010 14:01
jasne, ze bedzie!! powodzenia  🙂
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
22 grudnia 2010 17:28
zabeczka17 bardzo przytulna sala  🙂

rtk będę trzymać kciuki  😉
22 grudnia 2010 19:12
Mamy zespół, mamy sale 😀 mamy kamerzyste wszystko dograne 😀 1 październik  2011 😀 aaaa 😜 wychodze za mąż 😀 😅

rtk śliczny komplecik  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się