CSI Katowice Parada Horse Show 2-5.XII.2010

Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
04 grudnia 2010 19:01
A ja się okropnie wkurzyłam w piątek. Był konkurs dla publiczności "grupa najlepiej dopingująca otrzyma nagrodę", który odbywał się przy konkurencji Adrenalina Cup.
NASZA grupa - ci co byli, to zapewne nas słyszeli wszędzie a ja to byłam ta blondyna w czapce mikołaja 😉 - kibicowała najgłośniej, a wygrały 4 dziewczyny z różowymi pomponami, które były wysłane przez sponsora. Nie było ich słychać prawie wcale, ale pompony i sponsor zrobili swoje i dziewczyny wygrały. Już samo to mnie wkurzyło, a te odwoływanie konkursów i totalny brak informacji...
Dopiero się dowiedziałam co się dzieje jak organizator (chyba) zaczął chodzić po stoiskach i opowiadać sprzedawcom o tym, że jest zmuszony "odwołać całe CSI".
kujka   new better life mode: on
04 grudnia 2010 19:02
lostak jak sie udal pokaz? Czekam na wiesci!
po prostu żenuła...

[edit] wyszło, że skomentowałam pokaz lostak 😁 oczywiście moja wypowiedź odnosi się do postu Maddie
dzisiaj też - ciekawe co się stało z 3 tysiącami sprzedanyc h biletów.

to się stało, że ludziom szkoda czasu, żeby przyjechać pooglądać jak traktor wyrównuje podłoże. Byłam z czwartek i w piątek, widziałam może 3 konkursy. Mam bilet na niedziele, ale szkoda mi dnia. Porażka totalna..

Maddie, szczerze to zapamiętałam bardziej dziewczyny z pomponami, bo mimo, że irytowały mnie wrzeszczeniem strasznie, to myślę, że zasłużyły na nagrodę, choćby za te zdarte gardła  😉

Najlepsze jest to, jak wszyscy interesują się publicznością i z łaską ogłaszają, że 'na dzisiaj tyle'.  🤔wirek:
Jestem bardzo ciekawa, czy ktos pokusi sie o pomoc prawnikow w kwestii zwrocenia kosztow za bilety na ten pseudo-show i czy jest to do wyegzekwowania. 😜  jakby co podzielcie sie informacjami.

Ja sie bardzo ciesze, bo bedzie wiecej widzow w Poznaniu i moze ranga tej imprezy podwojnie skorzysta z racji katowickiej kleski. 😜

Lostak, nie pamietam, aby w Poznaniu byly takie klocki z podlozem jak w Katowicach, ktore zostalo robione godzine przed konkursem. Owszem, byly problemy zwiazane z elastycznoscia, ale sytuacja zostala na tyle opanowana, ze nikt nie musial stamtad uciekac. I nie byl to piach z plazy w Miedzyzdrojach, tylko podloze jezdzieckie, ktorym ktos sie nie zajal tak jak powinien. Takze zadna to jest "odwrotna" sytuacja mysle.
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
04 grudnia 2010 20:46
olgen wierz mi - co najmniej połowa naszej ekipy mówić dzisiaj nie potrafi, w tym ja 😉 Wszystkie mamy totalnie zjechane gardła. A dziewczyny przysłane przez sponsora nagrodę przecież dostać musiały. Po prostu żenujące jest to, że nawet taki głupi konkursik musi być ustawiany - był ustawiany na 100%, bo wiele osób o tym mówiło.

Jestem ciekawa, czy jeszcze organizatorzy będą mieli na tyle odwagi, ażeby w przyszłym roku spróbować znów coś takiego zorganizować. Radziłabym im od razu po prostu się dogadać z Wrocławiem. Mimo wszystko zapewne u wieeeelu niesmak pozostanie i nawet jeżeli impreza by się miała odbyć w przyszłym roku, to z taką przeszłością raczej wielkiego szału i sukcesu im nie wróżę  🙄
Ja na pewno od poniedziałku walczę o zwrot kasy. Nie ma mowy nawet o tak idiotycznym przepuszczeniu stówy. GRRR.
ja byłam dzisiaj. w porównaniu z zeszłymi latami - żenada. ogromne odległości czasowe pomiędzy konkursami, nędzna organizacja. czuję się naprawdę zawiedziona.
ale pokaz lostak był świetny! 🙂
a jak z cenami na stoiskach?były jakieś fajne promocje?
to był właśnie spory plus, tylko trzeba było umiejętnie szukać. niewiele, ale jednak przy zakupie spuszczali z cen. ja widziałam dziś niciaka ze starszych kolekcji w naprawdę atrakcyjnej cenie, niestety tylko rozmiar pony.
olgen, to wy od tych super plakatów?  😁, i zgadzam sie że różowe pomopny to żenada..

a ja tam byłam cały dzień i nie narzekam. jestem bardzo zadowolona z karolinki/barburki cup, zostało część moich faworytów. pojedynek to naprawdę super pomysł, ciekawy i udany. inne występy ujeżdżeniowe też udane acz nie byłam aż tak zachwycona cichoniem.
mtl   I M Equestrian
04 grudnia 2010 21:36
[quote author=mała mi link=topic=30880.msg796690#msg796690 date=1291498376]
inne występy ujeżdżeniowe też udane acz nie byłam aż tak zachwycona cichoniem. [/quote]

a czy pokazu ujeżdżeniowego nie miał robić ktoś inny? tzn lostak i ktoś jeszcze?
Maddie, 'pomponowe dziewczyny' mocno się wyróżniały i dało im to przewagę. Btw. nie wiesz co to za nagroda była?

mała mi, nic mi o tym nie wiadomo, cóż to za akcja?  😎

Co do zakupów, to zwykle zostawiałam wszystko na niedzielę, liczyłam, że więcej utarguje i często tak właśnie było  😁
ovca   Per aspera donikąd
04 grudnia 2010 21:47
Maddie, 'pomponowe dziewczyny' mocno się wyróżniały i dało im to przewagę. Btw. nie wiesz co to za nagroda była?

Kalendarz z kowbojkami (  😁 ) i czapki z logo adrenaliny.

ten kalendarz: http://wwr.com.pl/wiadomosci/z_kraju/Wyjatkowy_kalendarz_branzowy.html
Gallien   Un poco di zucchero
04 grudnia 2010 21:49
lostak Otello bomba 😍 Normalnie się tam rozpływałam!! Jedne z najlepszych minut spędzonych w spodku. No i nie zaliczam tego dnia w spodku do takiej totalnej klapy bo przyjechałam z piekna derką  😀
mtl, jeden pokaz to był pojedynek pingwin kontra west  🏇
przed nim był pokaz koni fryzyjskich (sławne nazwisko nie pamiętam  :icon_redface🙂
a po nich był pokaz cichonia - program klasy C

olgen, a ktoś porozwieszał DIY plakaty na przeciw wyjazdu ponad trybunami z różnymi śmiesznymi hasłami
mtl   I M Equestrian
04 grudnia 2010 21:51
no to faktycznie pokaz cichonia bez fajerwerków, lostak chętnie bym zobaczyła, ale nydyrydy
Czyli jutro będą jakieś konkursy czy nic, bo ja się już pogubiłam. 🙄
ovca, dziewczyny na pewno ucieszyły się z przesłodkich kowbojeczek. Chociaż dobre i to, ja obstawiałam, że dostaną siatkę, a w niej katalog z equishopu  😁

mała mi , broń boże nie my!
A ja nie sadze żeby na stoiskach były jakies super okazje.Szukałam no. fajnego brązowego ogłowia tak 250zl i nie było.Jedyne z przyzwoitej skóry to daw mag, który ostatnio strasznie się ceni 350zł , a i rozbroiły mnie siodła sommera po 17tys zł.Ten człowiek chyba myślał że kupie jedno z nich 😁
rudazaraza   Bo rude jest piękne.
05 grudnia 2010 08:37
ja byłam oczarowana pokazem już nie mówiąc o koniu lostak  😍
no i wróciłam z tyloma siatkami, że nie mogłam się w drzwiach zmieścić ale to chyba przez te ochraniacze

a czy ktoś może nagrywał pokaz lostak?
była to chyba jedyna ciekawa pozycja we wczorajszym programie, ale tylko dla niej nie chciałam wywalać kasy 😉
Gallien   Un poco di zucchero
05 grudnia 2010 09:04
No nie noo dziewczyny "najciekawszy" był west  🤔 po kilku minutach tego  okropnego obrazka nasza 9-cio osobowa ekipa się zmyła ze sporym niesmakiem. Poza Lostakiem bardzo mi się podobaly zawody kucyków, i te dzwięki publiki "uuu" jak kucor zzucił 😀 Jak w Shreku hehe
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
05 grudnia 2010 09:15
Cóż organizacyjna porażka jakich mało...
Zapewne w przyszłym roku CSI już nie będzie, bo nikt nie zechce fatygować się do Katowic nauczony tegorocznymi doświadczeniami...  🤔wirek:

Ja byłam w piątek pooglądać konkurs potęgi skoku... którego oczywiście nie było, a jedyną "atrakcją" był konkurs L z 4-ma czeskimi zawodniczkami  😜 w dodatku zostaliśmy "grzecznie" wyproszeni ze spodka przez ochraniarzy przed godziną 20... bo już koniec... I tyle z zakupów też było... Krótko mówiąc nigdy więcej.
xequus was wyproszono, a my nie umiałyśmy wyjść oO
weszłyśmy na halę od góry, popatrzyłyśmy na super zabawę pt "jak fajnie jest pozapieprzać fryzami", nie mam pojęcia co to miało na celu, ale panowie bawili się świetnie.
a kiedy przyszło nam wychodzić okazało się, że wszystkie drzwi pozamykane... musiałyśmy obejść spodek dookoła, że znaleźć te jedne otwarte...  🤔wirek:
panijantarowa prawie jak w horrorze 😁
panijantarowa tuż przy afterparty  z DJ Rodrigo  😁 My też chodziliśmy tam i z powrotem, aż w końcu ktoś podszedł i powiedział, że jest tylko jedno wyjście...
Powiem szczerze, mimo to, że nie było CSI, organizatorzy w miarę się postarali, mogło być gorzej. Najbardziej rozwalała mnie muzyka przy kucułach. Bardzo trafna. Westowcy sympatyczni. A dzięki MsCarmen dostałam wyczesaną kamizelkę i opaskę.
😉
Fatamorgana , my na szczęście nie krążyłyśmy, kiedy zaczęło być słychać głosy to wiedziałyśmy, że to dobra droga  😁
a właśnie, jak w tym roku się Adrenalina podobała? w zeszłym była dość kontrowersyjna  😉
CeraŁ   dużo dużo zmian..
05 grudnia 2010 11:29
a w ogóle ktoś był na tym After party? 😀
Co do zawodów w Spodku to nie wiem jak to będzie ale BSJ ma podpisaną umowę ze Spodkiem na 10 LAT......
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się