Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Euforia to nie fajnie, bo jak by ci przed swietami zrobili cesarke, to chyba masz marne szanse wyjsc na swieta ze szpitala..., to ja na twoim miejscu chyba modlila bym sie o porod naturalny w terminie wczesniejszym🙂

aszhar ekstra usmiech 💘
Magda, aszhar - słodziasy

athea - pięknie wyglądasz!

sznurka - jeśli chodzi o wiaderko, to też posiadamy takie więc się wypowiem 😀
Na początku Mai podobało się bardziej niż wanienka. Jest w nim przytulniej i chyba cieplej, w każdym razie dla noworodka w sam raz. Niestety, dzieci szybko z niego wyrastają. Niby na filmach pokazują starszaki, ale naszej Mai już się taka kąpiel nie podoba. Poza tym ciężko umyć włoski i nie można się tak fajowo bawić, jak w wanience. Mimo to, na początek miło mieć coś takiego - jest proste w obsłudze, nie trzeba wiele wody do niego i można szybko i sprawnie uwinąć się z całą kąpielą 😉
galantova,  dzięki
a jak z pępkiem - w sensie w wanience łatwiej go nie zamoczyć niż w wiaderku
z moczeniem pępka są różne szkoły. My moczyliśmy, bo we wiaderku się inaczej nie dało. Jak kąpałam w wanience to starałam się uważać, ale różnie to wychodziło  😉  Wszyscy dookoła mają takie maleńkie naleśniczki, a nasza już taka "wielka" i "dorosła", niedługo sama potupta  😵
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
04 grudnia 2010 14:46
Pegasuska po cesarce chyba też nie trzymają długo jak wszystko jest w porządku, wypuszczają chyba w 3-4 dobie , prawda?
Nie wiem moje dwie znajome ostatnio trzymali po 5 dni wiecmyslalam ze to taki standart, ale pewniemasz racje🙂 nie denerwuj sie🙂
Kurcze i my nie możemy wyjść z tego zakichanego zapalenia oskrzeli- siedzimy w domu już 3 tydzień i doopa. Raz Filip gorszy osłuchowo raz Grzesiek, teraz znowu Filip. I tak się zakażają nawzajem. Już jestem umęczona- jedyne moje wyjścia to zakupy o 6 rano-zanim chłop wyjdzie do pracy  i 2xpo 2 godziny na basenie w weekendy(przed 7 rano jestem w basenie 🙂 ). W poniedziałek się okaże co z nami dalej opcje są trzy:albo zdrowi, albo tfu,tfu zastrzyki albo tfu tfu tfu szpital.

Pokemon ogromne gratulacje dla Ciebie-Agnieszka cudna. Kawał baby z niej.

vill_18 ano nie zabiedzony 😉 chociaż był czas jak szalałam, że dziecko potrafi cały dzień "przelecieć" na parówce. Badania wyszły idealnie dziecko nie chudło, więc nie pozostało mi nic innego jak tylko przyzwyczaić się do niestandardowego jedzenia. Zresztą po Kaziu Gwash widać,że te roczniki często wypuszczały takie "małolitrażowe" modele.

dempsey jasne,że regały montowane do ściany 🙂  Książki Grzesia,mam teraz umieszczone na półce pod samym sufitem i żeby je ściągnąć musze włazić na krzesło. Co do tendencji do krtani-to sprzyja mu "niedoskonała" budowa krtani u dzieci do 5 roku życia. Dlatego u dzieci do piątego roku życia zapalenie krtani =zagrożenie życia. Później krtań "dojrzewa".

Muffinka,Magda83,Ashar,Lalena Ale macie przystojniaków 😍

Atea cudowne zdjęcia ślubne i muszę się zgodzić z dziewczynami -śliczna jesteś. No i najważniejsze: GRATULACJE

Chaff gratulacje

Basznia   :kwiatek: :kwiatek: Basznia co ja Ci będę opisywać jego wybryki- rzuć okiem co mój kawaler 30 minut temu wykombinował

Do ciężaróweczek na wylocie: w poniedziałek taka fajna data może któraś sprawi nam taki forumowy prazencik??

Z tym trzymaniem po cesarce to chyba zależy od poszczególnych szpitali no i rzecz jasna od stanu zdrowia dziecka i mamy

edit:Zairka cieszę się,że trafiliście z Piotrusiem w dobre ręce. Bardzo, ale to bardzo trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie Pietruchy.
04 grudnia 2010 15:30
nesca   🤔zok: to naprawdę twój syn ??? Skąd te dzieciaki biorą takie pomysły  😵
Zairka - dużo zdrówka i szczęścia dla was  :kwiatek:
nesca młody jest niesamowity, ale gigant  😀 i gdzie tu BHP ? prace na wysokościach szczególnie niebezpieczne  🤣
Euforia 80 tak to mój syn 🙂 a to zdjęcie Filipa jak miał 13 miesięcy

Bogdan on cały czas kombinuje co by tu zmajstrować. Dlatego po tych 3 tygodniach w zamknięciu już głupieje 🤔wirek:
ups dubel
04 grudnia 2010 16:07
nesca to zaczynam się cieszyć każdą chwilą mojego dziecka spędzoną w moim brzuszku  😉 , przynajmniej tam guza nie nabije, a coś czuje że charakterek i niewyczerpalne źródła energii to ona będzie mieć  😵
nesca a mój mąż przechodząc obok ekranu spojrzał na motyw z krzesełkami  i powiedział: ooooo jak fajnie, widać że chłopak ma wyobraznie przestrzenną.
🤣
W październiku z przedszkola wrócił z olbrzymim guziorem na czole. Na moje pytanie co się stało usłyszałam od swojego syna :"Kurcze,Zośka się nie chciała całować i mnie uderzyła klockiem"  😂

demontia.. 😉..
nesca może wspinaczkę będzie trenował  😉
nesca zywe srebro 😀 genialny jest i widac ze da sobie rade w zyciu 😉
galantova, nesca Pięknie dziękuję 🙂  :kwiatek:

Matko patrzę na te wasze zdjęcia i aż mnie mrozi. Czego to dzieci nie wymyślą... I jak tu je przed wszystkim ustrzec? 🙂
BASZNIA   mleczna i deserowa
04 grudnia 2010 19:04
nesca,  nooo, wymiotlas tym zestwem dwoch zydelkow....a ja myslalam, ze Martuuu to ma pomysly, a ona cienka przy Felipe jak szczypiorek 😉!

gwash
malz twierdzi, ze przyczepa na 2 konie jest 😉
Moja siostra korzystała z wiaderka i bardzo sobie chwaliła, ale jak dziecko już się bardziej świadomie kąpie, to wyłazi i chlapie, więc to bardziej dla maluszków.
Naboo to twoja siostra? Cudna  😍
Nie, to syn mojej siostry Henry. Teraz już ma 2 lata.
Podtrzymuję - cudo po prostu 😍 napatrzeć się nie mogę.

Ależ dzieci potrafią nieświadomie byc złośliwe - jak chciałam aby Filip dzis spał to on nie...a teraz przed kąpielą zasnął na półtorej godziny i wcale nie zamierzał wstać.  😉
04 grudnia 2010 20:36
kobietki czy te normalne pierwsze skurcze przedporodowe  są takie jak te przepowiadające?
Euforia - będziesz wiedzieć, bo ciężko to opisać, ale pomylić się nie sposób. Do dzieła  🏇

Muffinka - hehe, też tak czasami mam, że nie da się zaprogramować spania kiedy byłoby wygodniej  😀 Ale pocieszę Cię, że będzie tylko lepiej. Majut śpi po 10-12 h, tylko czasami w nocy trzeba wstać na małego przytulaska, albo podać smoka 😉

nesca - wszystkie Filipy to fajne chłopaki są!

Zairka - nie zazdroszczę przeżyć, ale teraz może być już tylko lepiej.

Naboo jacie, ale slicznota 😍 Jak możesz to wstaw jakieś teraźniejsze zdjęcie!
Muffinka alez on ci daje w kość 😂 Ale coś dziś jest na rzeczy, bo Michaśka spała od 17 do 19 (o 19 musiałam ją siłą budzić) po przerwacałysmy sie na łózku z pół godziny, kąpiel i znowu poszła spać 😲

Dobra to ja dalej męczę tymi fotelikami. Otóż na 100% chce montowany tyłem. I teraz mam dwie opcje albo maxi-cosi mobi(chyba dempsey taki ma) on jest 9-25 kg bez isofixa. I BESAFE IZI COMBI X3 wersja 9-18 kg może być z isofixem lub bez niego, skłaniam się bardziej przy isofixie( szybszy montaż). Jedyne nad czym się zastanawiam to to, ze maxi cosi jest do 25 kg, a ten besafe do 18 kg. Czyli teoretycznie maxi-cosi byłby na dłużej i jest dośc tańszy od tego besafe. Tylko, że besafe jest na isofix i łatwiej mi jest przerzucać między samochodami, a dość często sie wymieniam z mężem. I teraz bądź tu mądry 😲

HELP  ❗

Euforia 3mam kciuki, oby to było to,  co bys na swięta w domu była 🏇
Cieszę się, że się Henio podoba :kwiatek:. Jutro wstawię coś aktualnego
04 grudnia 2010 22:13
nie, to nie to ale złapały mnie dzisiaj kilka razy z czego wieczorem z 3 razy  😵 , mam nadzieję że noc będzie spokojna bo i tak mam problem ze spaniem  🙁
BASZNIA   mleczna i deserowa
04 grudnia 2010 23:03
Piekne 🙂, ale z cenami to pogieli ....
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się