CSI Katowice Parada Horse Show 2-5.XII.2010

Witam wszystkich serdecznie, a zwłaszcza tych którzy teraz winni odszczekać zarzuty w stosunku do Delegata Technicznego, do Parkurmajstra, do Sędziego Głównego. Chcąc być sprawiedliwym muszę stanąć wich obronie, bo zawody CSI odwołano. Do Barbórki ci Panowie nic nie mają, bo to zawody regionalne. [color=purple][font=Verdana]Nie odbył się żaden konkurs zawodów CSI, a organizator zwraca pieniądze + koszty transportu.[/font][/color] To prawda, że niewypał z tym podłożem, to prawda, że organizator spóźnił się z jego położeniem, to prawda, że wiele rzeczy nie było jak należy, ale winienie za ten stan rzeczy sędziów czy delegata jest z założenia błędem. Zawiedziony jestem bo chciałem pooglądać fajne zawody, zawiedziony jestem bo miałem zaplanowany weekend, ale z drugiej strony cieszę się, że Delegat, Sędzia, Parkurmajster podjęli taka decyzję, bo rzeczywiście nie było na czym skakać. Myślę, że jest to najlepsza z decyzji jaką można było podjąć. Nikt nie może powiedzieć, że organizator nie dostał szansy na poprawę, a jednocześnie nie dopuszczono do startu bo podłoża nie poprawiono. Przykre tylko, że organizator nie wyciągną wniosków z ubiegłorocznej imprezy, a wręcz pogłębił problem. Szkoda tych zawodów, mają marne szanse przetrwać. Dziękując za odpowiedzialną decyzję, serdecznie wszystkich pozdrawiam.

takie coś znalazłam... nie wiem...
[quote author=mała mi link=topic=30880.msg795211#msg795211 date=1291402869]

tak dla smiechu jeden z zawodników po wywrotce z koniem podchodzi do sektoru zawodników, luzaków, ternerów i mówi: prawie jak w kentucky!   😂

[/quote]

Ooo.. to chyba siedziałyśmy bardzo blisko siebie na trybunach :P
Byłam w empiku. Pan powiedział, żeby dzwonic jutro rano, wtedy jeden z pracowników skontaktuje się z Ticket-pro a ten z kolei z organizatorem. Nie ma żadnej oficjalnej wiadomości na stronie zawodów o odwołaniu konkursów. Będę coś wiedziała jutro. Wiem już że nie jadę. Teraz tylko chciałabym odzyskać pieniążki za bilet 🙂
caroline   siwek złotogrzywek :)
03 grudnia 2010 19:31
[quote author=caroline link=topic=30880.msg794945#msg794945 date=1291392327]

jednym słowem - co się TAK NAPRAWDE stało, ze podłoże zostało tak spartolone?

Jak to co? Oszczędności!

Przywieźli wczoraj ten okropny piach wymieszany z jakąś gliną, czy kto tam wie co to za dziadostwo, ale z butów i kopyt ciężko to zmyć...
A to podłoże które było w ubiegłych latach, sprzedali za śmieszne pieniądze do stajni, w której dalej leży ono na kupie nieużywane pod plandeką 🙄

[/quote]

acha, to wiele tłumaczy.... 😵

aż z ciekawości zajrzałam na stronę Parady. bo tak przerzucamy się okresleniem "organizator"... a kto nim jest?

voila

Kontakt
Bohdan Sas-Jaworski
Show Director
tel. +48 609 255 742
mail: office@csi.katowice.pl

info stąd: http://csi.katowice.pl/index.php/kontakt-2/

dla mnie wszystko jasne.

a dla uniknięcia wątpliwości - broniąc sprawy podłoża (sprawa zeszłago roku), brałam w obronę producenta podłoza, a nie "organizatorów".
no to wlasnie ciekawwe bo mozliwe ze w niedziele bylabym przejazdem w Katowicach i jakbym chciala wejsc na chwile to czy bez biletu bedzie mozna skoro beda zwracac za bilety... 🙄 zobacyzmy
dokładnie tak: żaden konkurs CSI
Jakby to powiedziec: Wroclaw zawstydzil Katowice 😁
Ciekawe czy jest gdzieś wpis, że organizator zastrzega sobie prawi do zmian w programie. MAm nadzieję, że zmiany to nie to samo co odwołanie głównego punktu imprezy.
Bandos nie pisz takich rzeczy bo nawet jak nie bylo to zaraz bedzie 😎
organizator zastrzega sobie prawi do zmian w programie" ktoś mi mówił że na bilecie ale nie wiem na pewno

mały OT to prawda że Anky nie dojechała?  😁
Racja  😉

Prawda taka, że zmiany nie równają się odwołaniu i tego się trzymajmy 🙂
Wichurkowa   Never say never...
03 grudnia 2010 19:53
jednym słowem : MASAKRA
Organizacja zawodów leży! Zawiodłam się strasznie 😤
co do zwrotów za bilety- rozmawialiśmy z właścicielem equishopu i już ludzie podobno dzwonią. pewno narada pod okiem dj rodriga (hahah prawie jak pessoa)trwa.

ja jadę jutro na zakupy, dziś osbserwowałam i mam -20% do awil horse  😀
kaloszki mustanga białe +futerko  😜
nie rozumiem jak mogli oszczędzać na czasie i zacząć przygotowywać się 4/5 dni wcześnie, a tym bardziej kłaść podłoże na ostatnią chwilę!
dla porównania Cavaliada już na początku tego tygodnia zaczęła robić parkur.
nie mogli bo nie zapłacili więc spodek ich nie wpuścił - owszem zawsze tak było ale niestety nie teraz

edit: dla zakupoholików, szmatoholików i innych podobnych
w equishopie jest wyprzedaż na niektóre ciuchy -40% np przeeezaaaje bomberki z equiliena niestety w M (mam 170) wyglądam jak rasowy koks.. za 120, frak za 300coś i costam jeszcze
sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 grudnia 2010 20:29
bilety pkp powinniście móc zwrócić w kasach. jeżeli bilet nie został wykorzystany. a już na pewno przed planowaną godziną podróży. ja miałam jechać w niedzielę ale na szczęście nie rezerwowałam jeszcze biletów. i też miał być to pociąg z wawy. podróż w obie strony 120 zł.
sei ale nie zwracają 100%... tylko chyba 70% z tego, co pamiętam
sei   . let's grow old together & die at the same time .
03 grudnia 2010 20:55
a to nie wiedziałam  😲 byłam pewna że całość nawet jeśli pociąg z rezerwacją miejsc. ale nie wiem na pewno więc możliwe że tylko 70%  😵
Co do Equi to promocja w sklepie czy w Spodku? 😀
Oficjalny komunikat glosi, ze zawody zostaly odwolane ze wzgledu na "krytyczne warunki atmosferyczne". Noz sie w kieszeni otwiera, jak czlowiek czyta takie bzdury.
Po przemysleniu, cos mi sie tez wydaje, ze moga byc jednak problemy ze zwrotem pieniedzy za bilety, bo zdaniem organizatorow pewnie nic sie nie stalo, odwolali tylko CSI, dalej mozna sobie zobaczyc konkurs P klasy albo mini L dla kucykow.
[quote author=mała mi link=topic=30880.msg795279#msg795279 date=1291405545]
mały OT to prawda że Anky nie dojechała?  😁
[/quote]
To nie jest prawda, Anky dojechała i ma już jeden występ za sobą.
mtl   I M Equestrian
03 grudnia 2010 22:58
Oficjalny komunikat glosi, ze zawody zostaly odwolane ze wzgledu na "krytyczne warunki atmosferyczne". Noz sie w kieszeni otwiera, jak czlowiek czyta takie bzdury.
Po przemysleniu, cos mi sie tez wydaje, ze moga byc jednak problemy ze zwrotem pieniedzy za bilety, bo zdaniem organizatorow pewnie nic sie nie stalo, odwolali tylko CSI, dalej mozna sobie zobaczyc konkurs P klasy albo mini L dla kucykow.

no i oczywiście jeszcze ujeżdżenie pooglądać w ramach zawodów skokowych!
Wróciłam z jakże absurdalnej czy wręcz nierealnej jednodniowej wycieczki Warszawa-Katowice. Jestem wciąż w małym szoku i nie wierzę, że to wszystko dzieje się naprawdę. Czy to możliwe, że można własnoręcznie spieprzyć organizację tak ważnych zawodów czymś tak kluczowym jak podłoże?
To, że nam zwrócą bilety wydaje mi się oczywiste i nawet nie chcę słuchać idiotycznych wymówek. Powinni nam z podwiniętym ogonem i przeprosinami na ustach jeszcze jutro zwrócić te 100zł.

Jestem zła, zmęczona i zniesmaczona. No i obkupiona w parę pięknych drobiazgów 😉
lostak   raagaguję tylko na Domi
03 grudnia 2010 23:32
wiec na goraco... prosto z "paszczy lwa"  przyjechalismy o 14tej ... ze zdziwieniem patrzac jak ludzie wyjezdzaja... nie wszyscy ale top.  weszlam do spodka...  podloze w kilku miejscach rzeczywiscie grzazkie.  potem odwolali CSI,  a o 17tej w cieplym spodku, bo trzeba przyznac ze w srodku jest fenomenalnie fajne powietrze byl  czas na potrenowaie...  jezdzilam na 40% mozliwosci konia.  podloze to gówno... sorki, ze ta dosadnie, ale to naprawde gowno.  grzazko, fatalnie, tylko w niektorych miejscach nadawalo sie do pracy.  wcale sie nie dziwie ze CSI odwolali.  wiem rowniez ze to nie do konca wina organizatorow, bo przecie sas wie jak robic podloza.  spodek wposcil ich do srodka na kilka godzin przed impreza, pogoda spowodowala paraliz i tiry nie mogly dojechac itd.  jest to niestety zbieg okolicznosci, ktory spowodowal takie a nie inne felerne zakonczenie.  w zeszlym roku to samo spotkalo poznan...  w tym roku role sie odwrocily.

jedziemy jutro/dzis bo chyba juz sobota, o 16tej,  nie wyjechalismy, bo szkoda nam ludzi.  stajnie sa ok, bardzo mila obsluga parkurow i zawodow, strasznie sie staraja. 

otello w znakomitym humorze. 
dzionka ,co kupilas ? 😉
mtl   I M Equestrian
03 grudnia 2010 23:39
lostak robiłaś pokaz?
Naciau, kupiłam pad ES z najnowszej kolekcji, kantar Eskadrona, pasujący uwiąz i brązowe kaloszki 🙂

lostak, o 16 jedziecie do domu czy jedziecie pokaz?
lostak   raagaguję tylko na Domi
03 grudnia 2010 23:45
sobota... dzisiaj tylko pojezdzilismy, co dla konia jest super treningiem, wiec jestem zadowolona, mimo podloza.

a promocje w sklepach super! kupilismy derki, polary, ochraniacze, patent na powiekszenie derki na klacie, rekawiczki...

edit 16ta robimy pokaz
,
mtl   I M Equestrian
04 grudnia 2010 07:46
wiecie co? ja to się osobiście cieszę, że nie fatygowałam się żeby wpaść z UK do PL na CSI  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się