termobuty

Dramka, myślałam żeby oddać/wymienić ale potrzebuje ciepłe buty do jazdy na już, bo ostatnio ledwo przeżyłam w zwykłych sztybletach a takie reklamacje najczęściej długo trwają 🤔

mam chociaż nadzieje, że potwierdzą się pozytywne opinie i będą rzeczywiście ciepłe i wygodne do jazdy 🙂
mils   ig: milen.ju
02 grudnia 2010 20:11
Dziewczyny, jak długo wam ESy grzeją, kiedy jesteście w stajni? Bo chyba je kupię, tylko nie wiem czy wytrzymają całe dnie w stajni...
pony   inspired by pony
02 grudnia 2010 20:42
Dramka Dziekuje! Zamowilam🙂🙂
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
02 grudnia 2010 20:58
A ja wyciągnęłam już z szafy swoje termobuty Jacson, o takie:

...

i muszę powiedzieć, że jak na trzeci ich sezon to jestem baardzo zadowolona, są trochę poprzecierane z tyłu nad piętą, trochę się futerko w środku ubiło i zrobiły się ciut za luźne, może nieco mniej ciepłe ale nadal jeździ się w nich wygodnie i nie zmarzły mi stopy wczoraj. Tak więc myślę, że jeszcze ten - ich trzeci - sezon przeżyją, a na przyszły będzie trzeba się rozejrzeć za czymś  nowym. Jeden ich minut to są dość szerokie w stopie, ale da się z tym zyc🙂

A możesz dać jakiegoś linka, gdzie je można dostać  :kwiatek:
'Dramka, myślałam żeby oddać/wymienić ale potrzebuje ciepłe buty do jazdy na już, bo ostatnio ledwo przeżyłam w zwykłych sztybletach a takie reklamacje najczęściej długo trwają"

insanity
Tak myślałam. Ale może wymiana od ręki? Ponieważ suwak może zaraz ci się popsuć, a wtedy powiedzą że z twojej winy.

Ja nie moge się doczekać żeby jutro wypróbowac moje  💃
Termobuty hkm Kodiak nie są rewelacyjne..  w łydki cieplutko, ale stopy zmarzły mi po 15 minutach na koniu.. oby z dodatkowymi ciepłymi wkładkami było lepiej..
Mam pytanie do dziewczyn które mają ES piszecie ze rozmiar jest zaniżony, normalnie nosze 36 buty ale w zależności mogę też wcisnąć sie w 35 i 37, długość stopy to 24 ( rajstopy i skarpeta ) możecie mi powiedzieć jaki macie rozmiar i długość wkładki? Oczywiście jeśli ktoś ma te mniejsze rozmiary  :kwiatek:

edit:

Zmieniam pytanie znalazłam taką rozmiarówke czy ktoś może mi potwierdzić czy ona sie zgadza ?
[[a]]http://www.horse-trade.pl/pliki/Termobuty%20euro-star%20N.pdf[[a]]
Ja mam 38, normalnie noszę 37,5/38, wciskam bryczesy, pod bryczesami leginsy i grubsze nie grube skarpety i na styk. Wkładka ma chyba 24 cm, jak dla mnie to normalne 38.
Jeszcze pytanie z serii głupich  😡 zmierzyłam wkładke w starych termobutach i tam jest 23 cm. Jak je kupiłam były dobre a jak chwile pochodziłam to futerko sie ubiło i zrobiły sie luźne zmierzyłam i od palca do piety 24 cm. To według tej rozmiarówki podanej wcześniej wziąć rozmiar 27?
Wiwiana   szaman fanatyk
03 grudnia 2010 17:23
Dziewczyny, a takie ktoś testował?
Termobuty hkm Kodiak nie są rewelacyjne..  w łydki cieplutko, ale stopy zmarzły mi po 15 minutach na koniu.. oby z dodatkowymi ciepłymi wkładkami było lepiej..

Załamałaś mnie właśnie sobie kupiłam  🤔
ale musiałam je kupić bo inne były nie wygodne
dzisiaj łaziłam w nich po śniegu i były ekstra
nie jezdziłam jeszcze ale sadziłam że beda ciepłe

ślizgają się po siodle jak się jeździ ? 
Mi dzisiaj stopy zmarzły w VIXEN, musze jutro włożyć wkładke  😵
czy istnieją termobuty, które byłyby wygodne do jazdy i naprawdę ciepłe, tak że przy -20 nie odczuwałoby się zimna? bo tak czytam ten wątek i widzę, że chyba jednak nie :/
czy istnieją termobuty, które byłyby wygodne do jazdy i naprawdę ciepłe, tak że przy -20 nie odczuwałoby się zimna? bo tak czytam ten wątek i widzę, że chyba jednak nie :/

ja sie dołączę do pytania  :kwiatek:
polecicie jakieś ciepłe i wygodne buty do jazdy ?
Ja ostatnio nie jeździłam, bo byłam chora. Dziś więc przy -5 stopniach wyszłam na pole w moich Vixenach, w ogóle nie przemokły, nawet w śniegu po pół łydki i nawet nie było mi zimno  😀
[quote author=idziosława link=topic=66.msg795271#msg795271 date=1291405283]
Ja ostatnio nie jeździłam, bo byłam chora. Dziś więc przy -5 stopniach wyszłam na pole w moich Vixenach, w ogóle nie przemokły, nawet w śniegu po pół łydki i nawet nie było mi zimno  😀
[/quote]
ty masz te ?  😉
http://dobry-kon.pl/opis/1740798/buty-zimowe-vixen.html

a bardziej polecacie Vixen czy York "calico" (http://www.karino.mzj.pl/product_info.php?products_id=714)
lunqa tak, te, nawet z tego sklepu 😉
Szczerze mówiąc,  te calico jakoś do mnie nie przemawiają...
Jezu ludzie, czytajcie czasem strony wstecz, chyba stronę czy dwie temu było o Calico, a o Vixen było już milion stron.
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
04 grudnia 2010 07:45
Wczoraj na targach CSI oglądałam termobuty Fair Play'a Husky i jestem miło zaskoczona 😉 stopa cala w gumie, ładnie wyprofilowana w dodatku neopran na górze wyprofilowany wysoko, ujeżdżeniowo, a nie jak w wiekszości termo-gumiaków...

Puszczyk, nie ślizgają się. Dobrze się jeździ, wygodnie. Wczoraj założyłam dwie skarpety i było ciepło 😉  Doradzono mi kupić takie termo wkładki, ponoć z nimi jest bardzo ciepło 😉 także jestem dobrej myśli 😉
Ja wczoraj miałam okazję jeździć w moich Elegancach ok. godz. 20 i łazić w śniegu. Temp. -17. Hala namiotowa. W buty włożona dodatkowo filcowa wkładka - ale w sumie po to, żeby zwęzić trochę buty, bo dobre na długość są za luźne w stopie 😉. Więc było mi baardzo ciepło, nawet jak musiałam przez ok 15 minut stać na ziemi (w oficerkach nogi by mi już zamarzły na amen). W drodze do stajni - ok. 300 metrów, w śniegu też było cieplutko. Na tyle, że się zastanawiałam, czy mi nie jest za ciepło a jestem totalnym zmarzluchem...
O ja przeczytałam większą połowę wątku ... Dalej to "przeleciałam" tylko tak o ...
I dalej nie wiem. Trochę za późno zebrałam się za kupno tych termobutów, ale jeśli ich nie kupię to zmarznę na śmierć!

Moją uwagę przykuły te HKM Elegance tylko jest jedno ale... mam 24cm stopę (czyli w zależności o marki ale najczęściej 38 rozmiar) szerokość łydki na czysto to 35cm czyli plus skarpety i bryczesy to ciutek więcej (ale w sztybletach na 35cm szerokości-PBK  jeździ mi się dobrze i normalnie się zapinam)... no ale na stronie jest tak 38 rozmiar - 33cm łydka. I co? Czyli te buty już odpadają  🙁???

Drugie zainteresowały mnie ES tylko, jaki rozmiar wziąć przy takich wymiarach jak podałam wyżej? Długość od dołu do pod kolana to jakieś 37cm.

Te buty (1 ze zdjęcia) zwróciły moją uwagę, było coś o Harry's Horse jak czytałam, ale link się nie otwierał więc nie wiem czy to te .. ktoś posiada? Wyglądają fajnie. Firma Harry's Horse model Deluxe 2010

Elty mi się spodobały ale z tego co czytałam to chyba coś nie bardzo z nimi  🤔

Bardzo bym was prosiła o pomoc... Bo sama nie wiem co brać, a muszę się pośpieszyć nim będą musieli mi amputować stopy  😵
MR36, ja przy wymiarach takich jak twoje zapinam hkmy na styk z podkolanówkami i bryczesami.
Puszczyk, nie ślizgają się. Dobrze się jeździ, wygodnie. Wczoraj założyłam dwie skarpety i było ciepło 😉  Doradzono mi kupić takie termo wkładki, ponoć z nimi jest bardzo ciepło 😉 także jestem dobrej myśli 😉

No dzisiaj była moja jazda próbna
miałam grubą skarpetę i rajstopy
Faktycznie buty się nie ślizgają
Łydka jest ogrzana, ale w palce trochę mi było zimno
ale w sumie da się przeżyć (gorzej pewnie będzie jak zaczną się mrozy)

Mi też właśnie wszyscy doradzają te wkładki i chyba zakupie bo mam takie w
zwykłych kozakach i troche jednak dają

Natomiast to co kocham w moich butach to fakt że nie przemiękają
i nie ślizgają się w strzemieniu  🙂
MR36 te z pierwszego zdjęcia fajne, tylko ciekawe czy wygodne i ciepłe ❓
Mia serio? bo ktoś wcześniej pisał że w ogóle się dopiąć nie może .... Więc teraz to już nic nie rozumiem  🙁
Tercet no właśnie...
Hm właśnie teraz przypomniałam sobie, że wzięłam 39. Bałam się właśnie, że się nie dopnę i wzięłam większe bo zakładam podkolanówki+grube skarpetki i jest akurat 😉
I noga Ci się nie majta? nie masz luzu w samym bucie?
Ja jeszcze raz zapytam: gdzie w Polsce (oczywiście najlepsza by była małopolska 😉 )  Można pomacać ESy?? Nie chce wydać kasy i się naciąć tak jak mówicie,nie chce też czekać na reklamacje.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się