Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Galop ja już od roku daję zwykłe 3,2 % UHT, nie znalazłam lepszego rozwiązania   🤔
Ale to tylko kakałko wieczorem i to nie zawsze, raczej staram się nie przesadzać z mlekiem, wolę inne produkty - jogurt czy serek homo w tym ulubiona przez Kazia panna cotta. Jedno dziennie.

Basznia ja też myślałam że na dwa konie, ale jak tak się przyglądam i patrzę na wymiary to ona może być na jednego. Ja tego sama nie kupuję, tylko zlecam babci z ciocią, więc wiesz 😉
ja cały czas podawałam bebilon, od czasu do czasu UHT. Teraz cały czas mysle nad przejściem na zwykłe, ale chyba to pasteryzowane zdrowsze niż UHT. Ma więcej witamin i wapnia.
Agatka uwielbia mleczko, pije ok 3 kubeczków na dzień. Do tego kocha kaszki i najbardzeij na świecie białe jogurty -  z czego jestem dumna !!!!

A w ogóle to od soboty od czasu do czasu czuję lekkie motylki w brzuszku 🙂
Atea, u mnie twoje drugie zdjęcie też było małe 🤔 nieważne.

Tycjan pije mleka niewiele odkąd wyszedł z butelek- niecały kubek kakao (aleee alergeny, co? Mleko plus kakao, alergolog za głowę się łapała 😁 )- i tak pił prawie codziennie. Teraz mu sie przypomina raz, dwa razy w tygodniu. Mleko zwykłe, kartonowe, 2 lub 3.2%. Teraz przechodzimy na sojowe lub ryżowe i też jest ok. W naleśnikach nie wyczuwa różnicy, więc nie ma larum 😁
a jak podgrzewacie mleczko? w mikrofalówce czy w garneczku?
Atea ale Ty jesteś ładna 🙂
Kiedy dzieci zaczynają się tak uśmiechać jak Filipek?

I mam pytanie z serii - wątpliwości młodej mamy. Bo wszyscy mówią, że ciepłotę dzidziusia sprawdza się po pleckach. No to sprawdzam. Plecki ciepłe, ale rączki i stópki lodowate... Więc zakładam rękawiczki i skarpetki dodatkowo. Zakładać? Czy to normalne?

No i zdjęcia 🙂
Najpierw przypominałam krecika

Potem, po paru dniach to zorientowałam się, że jednak świat kręci się tylko wokół mnie

A teraz w końcu mam spokój (zdjęcie z dzisiaj)

I jeszcze jedno pytanie? Od kiedy dzieciom wylatuje coś z paszczy? Czyli następuje ślinienie itp? Bo moja to nic, nawet po jedzeniu.
Ooo jaka fajna Aga 🙂 Na ostatnim już taka gładziutka 🙂
Dużo sobie tak śpi? pewnie na razie tak... 😀

Uśmiechać zaczynają się różnie około 1-3 miesiąca. Kazio chyba miał 1,5
Rękawiczki zakładaj, czemu nie, ona na razie i tak nie wie że ma rączki 😀
Ślinić się zaczynają strasznie około 2-3 miesięcy, wcześniej nie za bardzo.

Gadaj o porodzie 🙂
Pokemon jaka ona jest sliczna 😍 jak dzieci ladnie wygladaja jak spia 🙂
Ja jeszcze niedoswiadczona, ale moja mama pielegniarka, ktora teraz przezywa, ze rodzic bede jednak w Warszawie i z malym bedziemy mieszkac przez zime u niej zasypuje mnie mnostwem informacji (juz nie moge w kolko o tym sluchac), twierdzi, ze jezeli karczek jest cieply to dziecku jest cieplo i nie nalezy przegrzewac, a rekawiczki mozna zakladac.
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
01 grudnia 2010 10:20
Dziewczyny wasze bobaski są cudowne, takie słodziaczki do przytulania  :przytul:
Pokemon Agniesia ślicznie wygląda na tym drugim zdjęciu, totalny luzik  🤣
Atea niezła laseczka z ciebie  🤣
Pokemon śliczna córcia, super że już spokojne jesteście w domku🙂

Gadaj o porodzie 🙂

Jakim porodzie  😁 wzięli rozcięli i wydarli 🙂
Najlepszy motyw był, bo ja oczywiście poprosiłam o znieczulenie miejscowe - leżę sobie, oni tam tną, parawanik był, ale co z tego, skoro wszystko odbijało się w wielkiej lampie chirurgicznej. Tak patrzę, patrzę, dzidziusia wydarli, dali pooglądać (oczywiście się poryczałam), dzidziusia zabrali, patrzę, a oni na macicę jakieś takie "popręgi" z nitek zakładają - więc ja, niewiele się zastanawiając - a po co takie popręgi na macicę? Jakbyście zobaczyli to zatrzymanie akcji u wszystkich  🤣 Powiedziałam, że wszystko widzę w lampie. Na szczęście zespół operujący, składający się z trzech lekarzy - czyli dwóch przy mnie - czarny terier rosyjski i york, pani anestezjolog - bigiel  😁 + pielęgniarki - Ś.P. bokser i dwa persy  😁 - czyli wszyscy wiedzieli o co w tym chodzi, najpierw komisyjnie zaglądali w lampę  😁 a potem mi wytłumaczyli - nie pamiętam, jaki to był szew, ale miałam atoniczną macicę i stąd ten wynalazek. Ale ta chwilowa konsternacja - no po prostu - bezcenna.

jak dzieci ladnie wygladaja jak spia  🙂

A to fakt - jak śpią. Bo jak się drze, to się robi fioletowo-czerwona. No i słodkie jest, jak reaguje na mój głos, jak się drze, to się uspokaja na moment i słucha  🙂
Pegasuska, galop, Pokemon, Euforia_80 rany, dziękuję Wam bardzo  😡 Niesamowite jak fajnie się czuję, po tym ślubie, martwi mnie tylko, że nadal widzimy się tak samo rzadko jak przedtem...
A Groszek mi się w brzuchu rozchasał i bardzo mnie to cieszy 🙂

Pokemon z Twoich zdjęć to wynika, że to istny aniołeczek 😉 Zazdroszczę, że już jest przy Tobie 🙂

Jakie macie sprawdzone sposoby na bolące gardło? Chyba się trochę przeziębiłam (jak zawsze po ważnych momentach w moim życiu xD)

galop
gratuluję motylków  😅
Atea mleko z miodem, herbatka z sokiem z malin albo z miodem, ewentualnie jest jakis syropek ktory w ciazy mozna ale nie pamietam nazwy dali mi go w aptece.
Atea dziękuję 🙂

Na bolące gardło Hasco sept do psikania, propolki do ssania, płukanie wodą z solą, szalik na gardło, szyję rozgrzewać rub aromem lub wickiem. Ja od soboty do poniedziałku wyleczyłam duże zapalenie 🙂
Herbatę lipa, malina, dzika różą, bez czarny z dużą ilością miodu. Można syrop cebulowy, prawoślazowy, prenalen specjalnie dla kobiet w ciąży. Zdrówka Wam życzymy 🙂

ash   Sukces jest koloru blond....
01 grudnia 2010 10:50
Pok, Agnieszka na drugim zdjęciu wygląda jakby wiedziała, że wszyscy tu na Nią bardzo czekaliśmy!  🤣
01 grudnia 2010 10:51
a na katar nie macie  magicznego sposobu ? 🙁
herbatki z miodem, sokiem malinowym, cytryną stosuje ale to chyba kataru nie wyleczy, a całą noc nie spałam przez zatkany nos.

pokemon
ale się uśmiałam, miny całego zespołu musiały być rewelacyjne  😂
Euforia na katar Euforbium. Mi pomogły 3 psiknięcia
galop, Pegasuska Dziękuję za rady. Lecę się stosować  🏇

I jeszcze jedno pytanie? Od kiedy dzieciom wylatuje coś z paszczy? Czyli następuje ślinienie itp? Bo moja to nic, nawet po jedzeniu.
Nie musi wcale nic się dziać. U naszej małej bardzo rzadko mieliśmy ulewanie, haftowanie... Nawet przy odbijaniu szło "suche" beknięcie.

Gratuluję kleszczuka!
Magda super Borysek, ale nie oszczędzaj nam fotek 😉

Atea śliczne zdjęcia, gratuluję slubu.

pokemon Agnieszka rewelacyjna.  😉 Kurcze, teraz wszyscy mi mówią że mogłam podgladać cesarkę w lampie a ja nic nie widziałam.  😉Ale byłam padnięta po kilkunastu godzinach porodu, przysypiałam a na dodatek miałam problemy z oddychaniem i podawali mi tlen - pewnie nie zauważyłam że wszystko widać w lampie 😉
my_karen   Connemara SeaHorse
01 grudnia 2010 12:20
Chaff, witamy w wątku, na kiedy masz termin? Fajnie, że coraz nas więcej 🙂
galop, ależ Twoj suwaczek pędzi! Bo to chyba dopiero 16ty tydzień sie zaczyna, nie? Ja jeszcze ruchów nie czuję, ale coraz szersza sie robię 😉
Zairka, współczuję bardzo i powodzenia, może tym razem traficie dobrze!
Atea, super wyglądałaś, gratuluję jeszcze raz🙂
Magda, ale masz poważnego chłopa 🙂
Muffinka, no czysta radość 😀
pokemon, Agnieszka wygląda jak aniołek 💘
kermit   Horses horses everywhere ..
01 grudnia 2010 12:51
Pokemon - rewelacyjny opis porodu  🤣

Gratuluję jeszcze raz !
Dzidziuś dziękuje za miłe słowa  :kwiatek: puścił dziękczynnego bąka i poszedł spać 🙂
01 grudnia 2010 13:45
pok a jak idzie karmienie piersią?
my_karen ja mam termin na 29 maja🙂 jeszcze tyle czasu..czy wam też się tak dłużyło?
Chaff, mi się dłużyło maksymalnie pod sam koniec. Wcześniej nie miałam nawet specjalnie kiedy się zastanowić nad swoim stanem, bo studia, sesja jedna i druga- i dopiero w lipcu jak już nie miałam uczelni i pracy- to mnie dopadło na całego 😵

pokemon, ale masz piękną córeczkę!! U mnie na cesarce też wszystko widziałam- a najlepsze uczucie jak brzuch nagle opada z takim 'plaskiem' 😁

Jutro Tycjan na pół dnia idzie do przedszkola- alleluja! 🏇
Ja w sumie do pazdziernika to wogole zapominialam o swojej ciazy, przypominaly mi o niej wizyty u lekarza, bo wszystko robilam normalnie i czas lecial mi normalnie, dopiero niedawno wszystko jakos tak przyspieszylo ze az zaczynam sie bac, ze nie zdaze ze wszystkim z czym bym chciala przed porodem i w sumie chciala bym miec jeszcze ze dwa miesiace przed soba a nie miesiac.
Dziewczyny mam do was głupie pytanie bo z racji tego, że z kompa rzadko do tej pory korzystałam.... powiedzcie mi jak wstawić taki suwaczek? 😡
trzeba znalezc sobie w googlach suwaczek ciazowy, stworzyc go i na koniec otrzymujesz taki kod, ktory wstawiasz w swoim profilu w podpisach, zapisujesz zmiany i koniec.
A dla ułatwienia - można kliknąć w suwaczek którejś z nas i wstawić swoje dane a potem skopiować kod do ustawień profilu (w podpisie).  😉
Dziewczyny serdecznie dziękuję🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się