Kraków i okolice-spotkania,odpowiedzi i pytania...
Chciałabym rozpocząc naukę gry na gitarze klasycznej. Czy znacie kogoś godnego polecenia kto podchodzi indywidualnie do ucznia i jest bardzo cierpliwy 😁 ? Jeszcze jedno pytanko. Czy mozecie kogoś polecić kto udziela lekcje wokalu...zaznaczam że osoba musi znać się na rzeczy i oczywiscie być cierpliwa.
Z góry dzięki za pomoc 😉
Ktoś wie gdzie mogę kupić liść klonowy początkującego kierowcy? :kwiatek: Przydałby się, na początek 🙂
na 'lepiej' zaopatrzonych stacjach powinien być, a jak nie to w sklepie z akcesoriami samochodowymi🙂
Hej Krakusy, jesli ktos z Was dysponuje (lub bedzie dysponowal w okolicach grudnia/stycznia) mieszkaniem pod wynajem, prosze zajrzec do Ogloszen na Towarzyskich! Umiescilam tam ogloszenie, gdyz przeprowadzam sie do Krakowa, w zwiazku z czym powoli zaczynam szukac lokum.
new.day tu jest strona podziemi rynku 🙂
http://mhk.pl/oddzialy/podziemia_rynku
[quote author=gwash link=topic=751.msg716024#msg716024 date=1285323358]
Ita dowiedz się w gminie (na stronie www powinno być) kiedy będzie zbiórka zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego w twojej okolicy. A jak nie to żule może.. 😉
zbiórka jest jutro problem z tym, że lodówka jest stara i wielka i nie mam kogo poprosić o transport,
zresztą sama obawiałabym się to przewozić zwykłą osobówką
co do żuli to właśnie byłam pospacerować po osiedlu ale żadnego nie spotkałam 😎
[/quote]
znalazłam na gumtree ogłoszenie pana, który odbiera sprzęt agd za friko
ma przyjechać jutro po te graty🙂
gdybyś ktos potrzebował to dysponuje nr telefonu
jeszcze raz zapytam - poleca ktoś jakiegoś dobrego i względnie taniego fryzjera w miarę blisko centrum lub z dobrym dojazdem z centrum?
Gdzie w Krakowie moge znaleść sklep z duzym wyborem nart i dodatków typu ubrania ? Zalezy mi tez na fachowym doradztwie. Szukam sklepu do którego wejde i ktos dobierze do mnie narty pod wzgledem wagi, wzrostu itp. 🙂
jeszcze raz zapytam - poleca ktoś jakiegoś dobrego i względnie taniego fryzjera w miarę blisko centrum lub z dobrym dojazdem z centrum?
dobry ale nie tani: Krystian Kokurowski
http://maniewski-rakowicka.zapisy24.pl/employee/rakowicka 11
ale jak sie człowiek zastanowi - to nir jest tak drogo, moim zdaniem są świetni
Ja polecam panią Kasię z salonu
http://www.akkk.pl/ - świetnie dobiera fryzurki i bardzo dobrze tnie 🙂 co do cen - jak na taką jakość naprawdę nie są drogie.
Gdzie w Krakowie moge znaleść sklep z duzym wyborem nart i dodatków typu ubrania ? Zalezy mi tez na fachowym doradztwie. Szukam sklepu do którego wejde i ktos dobierze do mnie narty pod wzgledem wagi, wzrostu itp. 🙂
Poczekaj jeszcze troce a w Rotundzie zacznie się giełda zimowa 🙂. Masa nart, butów, kasków i ciuchów 🙂. Jeśli chodzi o poradę - każdy sprzedawca powie Ci co innego... Lepiej kup sobie NTN (niezależny test narciarski), albo pożycz od kogoś jak masz taką możliwość, albo dorwij w empiku i poczytaj (ale nie wiem czy to już wydane jest czy dopiero w listopadzie wyjdzie). Tam masz opisna narty zupełnie obiektywnie, testowane w różnych warunkach przez różnych ludzi 🙂. Poczytasz i na pewno sobie coś dobrego dobierzesz... A ze sprzedawcami różnie bywa i mało obiektywnie 🙂 uwierz 🙂.
Dzięki, będę wiedziała na przyszłość, bo tym razem już po ptokach 😉
mialam faceta, ktory sprzedaje sprzet narciarski, sam jest instruktorem, mysle, ze moglby Ci pomoc, moge dac jakies namiary
Gagulec dzięki za porade napewno skorzystam 🙂 :kwiatek:
Kaktus każde namiary się przydadzą. Ma on może jakis sklep lub coś w tym guście ? 🙂
Chciałam się pochwalic, że znalazłam już mieszkanko w Krakowie 🙂
Jakby jakiś krakowski re-voltowy mityng miał miec kiedys miejsce, to proszę dac mi znac, bo 11 grudnia zostaję oficjalnie rezydentką Krakowa 🙂
A ja chciałam podziękować Tusi za bardzo miłe spotkanie w dniu wczorajszym- przyjechała na szkolenie do Warszawy, spotkałyśmy się na piwku i miło pogawędziłyśmy 😀
Zapraszam częściej, także innych voltowiczów, ja zawsze chętna na spotkanie, o ile nie mam innych akurat planów na wieczór 😉
Bischa L ja także bardzo dziękuje🙂 I jak bedziesz w Krakowie to moze wieksza reprezentacja krakowskich re-voltowiczów sie zbierze 🙂
zapytam tutaj może akurat ktoś wie
poszukuję dobrze zaopatrzonej pasmanterii w Krk
:kwiatek:
idąc od starego kleparza, ul.św. filipa w kierunku długiej
po lewej stronie, blisko klubu kolejarza jest
mała ale zawsze udało mi się tam kupić to co potrzebowałam
Hiacynta -witaj! o, jak na kamienicę to Brama Bronowicka jest niezla.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn🤔fJKZwiTv4m1jM:
http://img.photobucket.com/albums/v647/Tomix/Bramabronowicka.jpg&t=1[/img]
A z innej beczki: zima na parkingu Delikatesów Alma czyli KrakChemii . No,żesz kur.... mać! Zawsze to samo.
Jeden z najdroższych sklepów w mieście. Przestronne parkingi. Dobry dojazd. I zawsze się tam można , jak spadnie śnieg-zabić, wywrócić, zderzyć etc. 👿
Hiacynta Kiedy Voltowa parapetówka? 🤣
Tania Ja dziś zmierzając w kierunku Almy w moich traperkach wywinęłam pięknego orła. Krzyż mnie boli okrutnie 🙁
w Krk ciężko o taką ale ile razy wchodziłam do tej w galerii Krakowskiej zawsze znalazłam to co chciałam 😀
Hiacynta dobry wybór, Bronx to najlepsza dzielnica 😎 coś o tym wiem 😀iabeł:
jakbyś miała jakieś pytania to wal 😉 mieszkam na Bronxie 18 lat, mogę zawsze pomóc 😉
dzięki dziewczyny
ale i tę na Filipa znam i G.krk a tego co potrzebuje nie mają 🙁
zamowiłam przez neta ale przyszło inne i jutro musze na gwałtu rety gdzies kupić
Hiacynta dobry wybór, Bronx to najlepsza dzielnica 😎 coś o tym wiem 😀iabeł:
jakbyś miała jakieś pytania to wal 😉 mieszkam na Bronxie 18 lat, mogę zawsze pomóc 😉
Oo, fajnie 🙂 Pytanie nr 1: Ile mniej wiecej zajmie mi dojazd 13 na Sw Wawrzynca w godzinach porannego szczytu?
Hiacynta Kiedy Voltowa parapetówka? 🤣
apropo to faktycznie dawno nie było voltowego spotkania, może uda się jakoś przed świętami spotkać i przy okazji poznać 😉 Hiacynte?
Hiacynta omg, przegięłaś 😁 Najdalej 13 zapuszczałam się pod Dworzec Główny - przy dobrych wiatrach 20 min, a stamtąd jeszcze 4 przystanki. Ja bym liczyła 30min w sumie. Lepiej być za wcześnie niż za późno, jeśli gdzieś się umówiłaś 😉
Jak wsiadasz na wiadukcie lub Weselu (mój przystanek 😉) to jest raczej jeszcze luzik z miejscami, ale 3 przystanki dalej i lądujesz pod UP, a tam dopychają się tylko najsilniejsi 😁
Nie no żartuję, nie jest tak strasznie 😉 Z resztą przekonasz się sama 🙂
Epikea dobra pasmanteria jest na Rybitwach. To hurtownia ale mają też sklep i jest tam wszystko 🙂
to kiedy voltopirki robimy spotkanie przed świąteczne? Zaproponujecie coś, bo ja mam zawsze idiotyczne pomysły 😜