Bryczesy

tunrida Jeżeli ubrania pikeur są takie blee to dlaczego kupiłaś gitanie za 800zł??  🤔

Ktoś Zgadzam się z tobą, najbardziej trwałe były te z prążkowanego materiału.

Mam w czarną kratke pikeury dwuskładnikowe (chyba kolekcja standard), są ciepłe, nie blakną, niezniszczalne.

Kupiłam teraz czarne ocieplane Lugany, już prałam i nie widze żeby blakły.
Dramka- tu wątek bryczesowy, aczkolwiek odpowiem. Bo jest ładna i oddychająca.  😍

A co do bryczesów. Wszystkie Piekury które mam są z materiału gładkiego i jednokolorowego. A do tego zawsze ciemnego. I na tym ciemnym, gładkim, jednokolorowym widać po praniach dużo jaśniejsze smugi/załamania materiału. Zarówno na naturalnych kantach spodni ( np. przy szwach, co jeszcze by mi nie przeszkadzało, bo mało się rzuca w oczy), jak i na np środku uda czy boku łydki ( co już widać wyraźnie i co mnie drażni w spodniach za taką kasę)

Leje za to mają naprawdę świetne. To fakt.
Jutro przyjeżdża do mnie dostawa bryczesów soft shell pikeur  💃

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
26 listopada 2010 19:12
Pamiętasz o mnie? 😉
Dramka, i o mnie... (już masz pw).
mi nie blakną moje pikuerki

mi też nie blakną a mam z gładkiego materiału w kolorze brązowym i nie ma na nich jaśniejszych smug po praniu, nie zauwazylam tez by cos wyblakły🙂
Koniczka o Tobie bym zapomniała?  😉

Dziewczyny najlepiej bryczesy prać w płynie do prania.  😉

Kilka miesięcy temu kupiłam bryczesy Conquest (ciemnofioletowa kratka 🙂😉. Jestem bardzo z nich zadowolona, sprawują się świetnie. Nie prują się, nie wycierają - polecam. 😉
Polecam bryczesy Conquest (ja osobiście kupiłam fioletowe w kratkę). Cena jest naprawdę przystępna (120zł, pełen lej). Materiał całkiem fajny i nie za gruby. Wydaje mi się, że najlepiej będą się sprawować latem, ale ja osobiście jeździłam w nich nawet wczoraj i jakoś szczególnie nie narzekałam na zimno. Warte kupienia 🙂 Przyznam się, że pod choinkę znów planuję sobie kupić, może tylko inny kolor 🙂
bryczesy conquest  😅  😁
mnie zastanawia czemu dwoch uzytkownikow loguje sie akurat w momencie kiedy pojawia sie negatywna opinia o conqestach..ciekawe  jak tam ip i czy jest z miasta 7 kultur😉
ja niezmiennie polecam stare modele eurostara, cavallo i pikeura duzo lepsza jakosc niz nowych
nie polecam pikeurow bialych z szarym lejem model lugana, kiepski material, lej barwi nawet przy praniu w 30 stopniach w plynie do prania ciuchow dla dzieciakow
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
27 listopada 2010 18:25
Karla🙂, może trafił ci się kiepski egzemplarz?mam lugany z szarym lejem juz 2 lata,tyrane dość często,prane nie zawsze zgodnie ze wskazaniami na metce i nic się nie dzieje....😉

i cała revolta kupuje conquesty jupi!!!! 😅
kochane to je pokażcie !  😁
Ktosinka mam dwie pary jeden  maja 3 rok ( mniejsza poracha, ale lej sie zmechacil)a drugie kupione niecaly rok temu od Dramki i poracha- sa lekko rozowe  👿 bo ale do czerwonego fraka beda w sam raz 😁
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
27 listopada 2010 18:32
Naciau, wiem,ze to nie do pikeurów,ale proszę  😍 uwielbiam je i jezeli wreszcie dorobię się 3 pary na zawody z pełnym lejem,to padnie na piekury,mam porównanie z hunterami euro stara też z szarym lejem,ale wolę lugany.

Karla🙂, w takim razie ja mam szczęsliwy egzemplarz - trawa,błoto,pisak mojej córki - wszystko się doprało i nadal śnieżnobiałe a lej jak nowy  😅
MagBan93   Hennowata rudość :]
27 listopada 2010 18:33
Karla to Emila i Natalia w twojej stajni ^^
nie zastanawiaj się, możesz je jutro zapytać
Emilii nie znam 😡- Natalia od Moniki ? jesli tak to zapytam przy najblizszej okazji ( niedziele jezdze gdzie indziej wiec nie bedzie to jutro), acz dziwne wydaje mi sie logowanie tylko po to zeby zrobic reklame bryczesow sprzedawanych przez kolezanke ze stajni

Ktos - spieraja sie super to fakt, ale sniezno biale to nie sa..niestety..choc z daleka moze wygladaja ok , ale jak na nie patrze z bliska to ehm...
MagBan93   Hennowata rudość :]
27 listopada 2010 18:42
Karla 🙂 Emila od Megan, a Natalia M od p.Moniki
Bo widzisz, dobrego słowa nikt nie napisze, a oczernić zawsze przyjemniej.
🚫
w zwiazku z waszymi zgloszeniami- ip i adres mailowy sie roznia.
MagBan widzisz ja konie kojarze, ale z ludzmi gorzej🙂
jak przesledzisz watek to zobaczysz, ze pisze sie i dobre i zle strony
ja moge piac godzinami nad moimi 10letnimi eurostarami w prazek
i bluzgac tylez samo dlugo nad nowak center
sei   . let's grow old together & die at the same time .
27 listopada 2010 18:46
ja kupiłam dzisiaj dwie pary hkmów. jedne w fioletową kratkę z pełnym granatowym lejem. drugie jodphury. beżowe w czerwone paseczki. jutro pojeżdżę w którychś 🙂 jak na razie na hkmy absolutnie nie narzekam! (mam nadzieję że te nie odbiegają jakością od innych które posiadam)
no poza białymi z czarnymi lejem. czy ręcznie czy w pralce. farbują. obecnie są biało-szare  😂

mnie się wydaje że dziewczynki od nas ze stajni mogą być zadowolone. one nie eksploatują bryczesów pewnie tak jak polonez 😉
i choćby nie wiem co. nikt mi nie powie że bryczesy za 110 mogą dorównać tym za 800. to jest nierealne! różnica w materiale. wykonane obie pary mogą być super. wytrzymywać mogą równie długo. ale materiał jest inny. osobiście też nie było mi dane nabyć esy lub pikeury. niby bym chciała. ale jak się spodobają to co?  😵 😁
Karla 🙂, miłych pogaduchów 😉
Karla🙂 Moje białe lugana też zafarbowały od szarego leju, w dodatku zafarbowały całe pranie i białą bielizne mam w szare koronki  😁

Tak same farbują białe cavallo z czarnym lejem. Porażka  😵 Odechciało mi się białych bryczesów z ciemnym lejem.

"mnie się wydaje że dziewczynki od nas ze stajni mogą być zadowolone. one nie eksploatują bryczesów pewnie tak jak polonez "

sei Dokładnie  😉

Bryczesy soft shell do mnie nie dojechały  🙁 Przepraszam  :kwiatek:
ktosiek łaadne  🏇 ja mam takie ale fair play ,ciekawa jestem ile pozyja  😁
Karla🙂 Moje białe lugana też zafarbowały od szarego leju, w dodatku zafarbowały całe pranie i białą bielizne mam w szare koronki   😁

Tak same farbują białe cavallo z czarnym lejem. Porażka  😵 Odechciało mi się białych bryczesów z ciemnym lejem.

Bryczesy soft shell do mnie nie dojechały  🙁 Przepraszam  :kwiatek:

Moja ciocia mi dziś zachwalała jakieś chusteczki, które się wrzuca do pralki piorąc ubrania kilkuklorowe i ponoć wtedy nie farbują.
Ona jest zachwycona muszę podpytać co to jest za wynalazek.

Ha ! Już mam!
http://allegro.pl/witosha-chusteczki-do-prania-wylapujace-kolor-i1338138749.html

Dramka, dla mnie proszę jakieś ocieplane 38 zachować!
ja nie oczerniam tylko prawdę piszę bryczesy zakupiłam 3 miesiące temu 5 razy ich użyłam pod siodłem a jutro zrobię zdjęcia jak wyglądają. Odpowiedz dostałam taką: "Bryczesy zostały sprzedane trzy miesiące temu. To za długi okres czasu i zniszczenie produktu uznawane jest jako zużycie eksploatacyjne. Nie mogę przyjąć reklamacji..."

Więc to chyba norma, że bryczesy Conquest rozpadają się w ciągu 3 miesięcy codziennego użytkowania, a ja niestety miałam pecha że rozpadły się po 5 razach ehhh...

Za to dzisiaj jezdziłam w Euro Starach z pełnym lejem i jestem bardzo zadowolona, są wygodne, mocne i mimo że używane wygląda na to że jeszcze długo posłużą - super!!!

ee ja swoje bryczki chyba wlasnei hkm  reklamowalam po pol roku co prawda ze 2 lata temu, ale mhm dziwnie. Jak to wyglada od strony prawnej?ktos wie?
kotbury spowiadaj sie co to za chusteczki
[quote author=Karla🙂 link=topic=217.msg787386#msg787386 date=1290890454]

kotbury spowiadaj sie co to za chusteczki
[/quote]
juz dodałam link w poście- na allegro znalazłam.
Jak reklamacja została rozpatrzona?
[quote author=Karla🙂 link=topic=217.msg787386#msg787386 date=1290890454]
Jak to wyglada od strony prawnej?ktos wie?
[/quote]

z tego co mi powtarzaja z urzędyu wg prawa unijnego na każdy produkt przysuguje 2 lata gwarancji, ale nie wiem jak to ma się do " zużycia produktu"
W Decathlonie akurat nie ma problemu z reklamacją  👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się