prawko

bianca   At first I'm shy but then comes wine.
27 listopada 2010 13:03
breakawayy sie tego właśnie boje, że każe mi skręcić, a ja nie będę wiediała czy teraz czy potem. teraz moge sie dopytac instruktora, ale potem będzie cieżko. Obyś zdała następnym razem. 🙂
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
bianca ja się pytałam, czy tutaj mam skręcić, ale niestety za późno  🤔 ale wcześniej normalnie na luzie tak samo, ale to chyba zależy od egzaminatora 😉 mój mi generalnie podpowiadał, np że trzeba zwrócić uwagę na dynamikę jazdy, żeby jazda była płynna bleble, później przy zawracaniu powiedział, że mi podpowie, bo tutaj mam ładny, betonowy podjazd i żebym go wykorzystała 😉
Dżastka gratuluje zdania za pierwszym podejściem 🙂 U nas to rzadkość ostatnio niestety.

breakawayy nie martw się, ja też oblałam za pierwszym razem i to na czynności, którą robiłam z palcem w d...

We wtorek 30.11 mam drugie podejście i mam nadzieję, że zdam, ale pogoda za oknem nie wygląda zachęcająco.
Zapowiadają wzmożone opady śniegu i mogą być utrudnienia w jeździe. A ja nieprzyzwyczajona do jazdy po śniegu czy gołoledzi, ale mam nadzieję, że poradzę sobie jakoś 😉
Mistral   :kwiatek:  no i jeżeli Cię to pocieszy, to ja też nie przyzwyczajona do śniegu i warunków zimowych, a 2 termin mam 8 grudnia... 😉
breakawayy mam nadzieję, że za drugim razem obie zdamy! 🙂
A będziesz dokupywać dodatkowe jazdy? Mimo, że z jazdą radzę sobie w miarę dobrze (wg. instruktora, ojca i dziadka), to dla przyzwyczajenia się do warunków zimowych prawdopodobnie dokupię godzinę, ale tu u nas po mieście, nie w egzaminacyjnym. Zresztą od poprzedniego egzaminu minęły trzy tygodnie, więc przydałaby się mała rozgrzewka 😀
Edit: literówka
Kupuję kupuję 😉 2 godzinki po Lublinie (tam zdaję) dzień przed egzaminem - właśnie ze względu na warunki i to, że na egzamin czekam niecałe 2 tygodnie 😉.
Zdamy, zdamy!  😅
a ja mam we wtorek pierwszą jazdę!
aaaaaaale się cieszę!  😜
jednak, nie ukrywając, mam trochę stracha. heh
buyaka przed pierwszą jazdą też miałam stracha, pomieszanego z ekscytacją 😉
Po prostu do środka auta zabierz ze sobą ciekawość i chęci, a na zewnątrz zostaw wszelkie wątpliwości 🙂

A moja matka właśnie mi oznajmiła, ze mogłam odwołać wtorkowy egzamin przez tą pogodę i jakbym czasem teraz tfu tfu nie zdała, to następne podejście będę mogła zaliczyć dopiero na wiosnę. Niezbyt mi się to uśmiecha, wiec bardziej wierzę, że zdam!
27 listopada 2010 19:33
Też miałam stresa przed pierwszymi jazdami. Teraz jestem przy końcówce i byłam pewna, ze mam jazdę w piątek. Dowiedziałam się, ze w poniedziałek i jestem cała w skowronkach. Uwielbiam.
Mistral postaram się zapamiętać Twe słowa! hihih  😉
Nastawiam się, że będzie dobrze, musi być!  🏇
Mistral dziękuję :kwiatek:
Teraz  na pewno zdacie, dziewczyny! 🙂 Pogoda chyba faktycznie nie będzie za ciekawa (z tego, co mówią w wiadomościach), ale nie ma się czym przejmować. Trzeba powolutku jechać i być uważnym, żeby niczego nie przeoczyć 🙂
Ja sobie specjalnie wzięłam wieczorną godzinę na egzamin, bo myślałam, że nie będzie korków, a były straszne! W końcu piątek 😁 Był tak duży ruch w Krakowie, że jak dostałam polecenie skrętu w lewo na bardzo ruchliwym skrzyżowaniu (na którym notabene zepsuła się sygnalizacja świetlna... nikt w dodatku nie chciał mnie puścić) to aż mi się ręce na kierownicy spociły ze strachu, czy w ogóle wyjadę z tego skrzyżowania  😁

buyaka ja przed pierwszymi jazdami byłam tak zestresowana, że aż mi było niedobrze! 😀 tragedia... ale jak już usiadłam za kierownicą, wszystkie strachy uciekły, a pojawiła się tylko ciekawość i chęć nauki od zaraz 🙂 pamiętam, jak powiedziałam mojemu instruktorowi, że ciężko będzie mnie nauczyć jeździć 😁 na co on powiedział, że nauczy mnie samej jazdy w 5 min. Założyliśmy się o to i.... wygrał 😉 Na tej pierwszej jeździe pojechałam już nawet do Krakowa! (ok. 40 km z miejscowości, z której wyjechaliśmy) + oczywiście z jego drobna pomocą w niektórych momentach 😉
Jak tylko wysiadłam z samochodu, to już chciałam tam wracać 😀
buyaka, z mojej strony - powodzenia 😉 Będzie dobrze, ale jak tylko będziesz miała wątpliwości co do instruktora to go zmień, bo cała ta przyjemność z nauki potem znika w nieprzyjemnej atmosferze 🙁

Dżastka gratulacje! 😀 :kwiatek:
Ja mam 5 godzin do końca.... przede mną wewnętrzny.... i wyglądam jakbym miała zaraz umrzeć, gdy siadam za kółko. No nic, najwyżej nie będę jeździć. 🙁

I dopisuję się do listy osób, które nie są przygotowane na śnieg 😉
29 listopada 2010 19:06
nigdy nie hamujcie awaryjnie na nowiutkim śniegu na żółtym świetle w godzinach szczytu na 3 godzinie od końca.. ;D nie uda się.
W Lublinie podobno odwołali dzisiaj wszystkie egzaminy... A moja koleżanka dotarła na jazdę z 1,5h opóźnieniem. Mówiła, że jeździ się strasznie... ;p
bianca, trzasnęłaś? 😀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
29 listopada 2010 19:41
breakawayy WORD nam zasypało  😉 nic dziwnego, że odwołali egzaminy, kiedy nie mogli otworzyć drzwi od garażu żeby wydobyć auta  😂 ale dużo L-ek dzisiaj widziałam, dobrze, niech się ludzie uczą jeździć w trudnych warunkach  😉
29 listopada 2010 20:18
Paulinka na szczęście nie, ale sam odgłos hamulców i oberwanie po głowie od egzaminatora bolą. 😀 u nas normalnie wszystko jeździ, aczkolwiek wszystkie egzaminowe Lki widziałam z pasażerami na tylnym siedzeniu niestety.
a ja niebywale lajtowo wyobrażam sobie moją jutrzejszą pierwszą jazdę!  🏇
Jak przezyje ten kurs, biorąc pod uwagę panujące na drogach warunki, to nic mi już strasne nie będzie! 
Damy radę, krótko mówiąc  🥂
No i oblałam po raz drugi, tym razem na ręcznym (auto zgasło mi 2 razy pod górkę i do widzenia). Trzecie podejście za tydzień, 9.12.
Mistral zdasz za 3 😉. Ja mam dzień przed Tobą, więc mniej więcej w tym samym czasie 😉. Damy radę! Choć sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc, w tych warunkach...  😎
ash   Sukces jest koloru blond....
30 listopada 2010 13:22
3mam kciuki! Ja zdawałam właśnie w takich warunkach jak dziś ( 6 lat temu ) i zdałam za I razem  🤔
Dzięki dziewczyny!  :kwiatek:
Breakawayy, może św. Mikołaj, mimo, że to już będzie po 6 grudnia, zrobi nam prezent w postaci arkusza z podpisem OCENA POZYTYWNA hihi 😀
Ale ze mnie też jest pipka, bo egzaminator mówi do mnie "ocena negatywna" ble ble i się mnie pyta, czy mimo wszystko chcę kontynuować jazdę, a ja już taka roztrzęsiona, mówię mu, że nie  😵 A nuż dał by jeszcze jakąś szansę...? Choć to niezgodne z ichniejszymi zasadami, ale wszystko w końcu jest możliwe...
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
30 listopada 2010 18:01
Mistral nie, nie dałby. Ale zawsze warto pojechać jeśli jest taka możliwość, przecież to świetny trening, zwłaszcza w takich warunkach. Trzymam kciuki żebyś zdała następnym razem  😉
Jakby nie dał, to by nie dał, w końcu jest to jakiś błąd karany oblaniem egzaminu, a przepisów raczej nie powinien naginać (zresztą wszystko jest nagrywane) 😉.
Żałuję teraz jednak, że pod wpływem impulsu zrezygnowałam...
Wszystko przez ten piep*ony stres.
Przed egzaminem, bankowo wykupie z 2 h jazdy, aby to wszystko sobie poprzypominać i znów nie oblać na czymś takim 😉
Ja też zamierzam kupić, zobaczę chociaż jak się jeździ w takich warunkach ;p.
Agnieszka   moje kulawe (nie) szczęście
02 grudnia 2010 14:26
Dzisiaj, w koszmarnej śnieżycy, wyjeździlam moje ostatnie 2 godziny.
Teraz wewnętrzny i egzamin. Kompletnie nie czuję się na siłach, ale cóż, może będę miała szczęście.
Na pewno dokupię ze 4 godziny przed egzaminem...
Ja miałam dziś egazamin i zadałam za 1 😅 😅 😅  ale jeszcze w to nie wierze
Warunki pogodowe były nie za fajne, bo padał śnieg. Przed egzaminem mialam 2h i jady i spadobała mi sie jazda po śniegu(czy jestem jakas dziwna?)
Przed praktycznym troche sie bałam, ale tak długo czekałam na jakiegos egzaminatora że w koncu nie moglam sie tej jazy doczekać 😁

Cisze sie że mam to już za sobą
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
05 grudnia 2010 20:52
wiorek GRATULACJE!
Agnieszka spokojnie 😉 Damy radę!
breakawayy w śniegu się super jeździ, a podobno jeszcze lepiej zdaje! Nie widać linii, dopasowujesz się do warunków panujących na drodze. A najfajniej się robi drift z instruktorem pod górkę 😀
Mistral spokojnie, ciesz się, że macie tak szybko terminy. Gdzie zdajesz? U nas na kolejny termin czeka się 2 miesiące  🤔
buyaka w śniegu jak już mówiłam, jeździ się super 😉 I łatwo się zdaje - w warunkach jakie panowały na drogach w np. czwartek, podobno się zdaje najlepiej i najłatwiej.

A ja proszę całe re-voltowe grono o trzymanie kciuków, ponieważ jutro pierwszy raz podchodzę do egzaminu 😉
No i trochę się stresuję. Boję się łuku, parkowania i jednego okropnego skrzyżowania, przez które każdy egzaminator jedzie a pasy są źle namalowane. Co będzie to będzie, jednak czuję się dość na siłach i wierzę w siebie. Zdam 😉
Ja dzisiaj jeździłam z bratem, trochę większym samochodem niż toyotki i stwierdził, że dobrze jeżdżę, bo mam to w genach  😁 no i teraz musowo zdać, nie mam wyjścia...
Maddie oczywiście trzymam kciuki!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się