KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

noen   A story of a fighter of our human race
26 listopada 2010 20:00
od razu lepiej ta druga fotka, ale teraz padu jest za duża  😁 Edytuj po porstu  :kwiatek:
wątek zamknięty
dzises...przecież ja nie lubie niciaków, ale ten mi sie tak bardzo podoba, że zwariuje! Niech mi szybko kasa wplywa... 😵
wątek zamknięty
hahaha, mam identycznego bzika. Tez nie lubie niciakow!
A wlasnie zamowilam sobie granatowy komplecik do tego ^^
to chyba bedzie koniec moich zakopow na czas dluzej nieokreslony ; c
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
26 listopada 2010 20:23
natt92 rudej powinno byc w nim twarzowo....dobrze ze moich pociech w tym kolorze nie widzę 🙂
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
26 listopada 2010 20:28
No nie, Gagulec, jak tak patrzę na twoje fotki, zachciało mi się choco i Nortonów brązowych do kompletu  😵 Najgorsze, że już prezent na gwiazdkę sobie wybrałam.  👿
wątek zamknięty
26 listopada 2010 20:32
dzisiaj rozmawiałam z babcią na skejpie, i powiedziała, że mam sobie coś do 200zł wybrać. Jak usłyszałam to, to przed oczami przeszły mi tylko pady anky/czapraki Eskadrona, a jak powiedziałam,że chce czaprak, to caaaaaaalutka rodzina mnie wyśmiała  😵 😂
wątek zamknięty
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
26 listopada 2010 20:44
natt92- fajny ten bicolor .. szkoda że nam nie do twarzy w paskach  😕
wątek zamknięty
noen Ty to robisz tak dla siebie, nie? Konia nie masz?
wątek zamknięty
26 listopada 2010 20:58
Bay niestety nie mam 🙁 Nawet nie jeżdzę teraz konno, ale jak pomyślę, że w wakacje pojadę do Polski i będę miała okazje codziennie jeździć w 3 stajniach (jeśli tylko mam ochotę + na 3 koniach kumpeli, to aż mnie rozpiera energia, i mam banana na twarzy, że będę tych wszystkich kompletach jexdzić. Swoich, pieknych kompletach 😁 A pozatym jak za 50 lat kupie sobie konia, będę musiała kupic tylko go i siodło  😂
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:01
pozatym jak za 50 lat kupie sobie konia, będę musiała kupic tylko go i siodło  wysmiewa

No nie wiem, rzeczy dla konia nie składają się tylko z siodła i szmatek.  🤣
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:04
mam szmatki, ogłowia, ochraniacze, derkę, szczotki, kantar, uwiąz, wypinacze, wędzidła, gumy, lonże, baty, więc chyba nie dużo mi potrzeba by było dokupić  😁
wątek zamknięty
a w Norwegi nie mozesz jezdzic ? tam chyba lepiej niż w Polsce
wątek zamknięty
Felinka   z niejasnych przyczyn zajmuję się niczym
26 listopada 2010 21:08
mam szmatki, ogłowia, ochraniacze, derkę, szczotki, kantar, uwiąz, wypinacze, wędzidła, gumy, lonże, baty, więc chyba nie dużo mi potrzeba by było dokupić  😁

a konia kupisz w rozmiarze ochraniaczy, derki i ogłowi? koń na wymiar ?  😉
wątek zamknięty
noen Ja tez jak nie jeździłam trzy lata  to kupowałam - ale od paru  miesięcy własny ogon jest i się lansuje tak że kupuj dalej bo warto 🤣 tylko  żebyś z rozmiarem trafiła 😎
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:12
w Norwegii jeździłam, ale jakoś inaczej się tu jeździ... W ogóle inaczej jeżdzą, mają inne zasady. Dziwne zasady. A poza tym mieszkam na wyspie na której są 2 stajnie, w jednej byłam, ale mało koni, więc jeździłam 2x tygodniowo, ale konie które ''robiłam'' zostały sprzedane. A jeden przeszedł na emerytuje, a więcej koni które mogłabym regularnie jeździć nie ma. Do drugiej stajni mam godzine autobusem, więc nie za brdzo mi się chce. A pozatym tam podobno sa konie Championy, i jest takie : ja mam lepszego konia...  😵 W sumie mogłabym jeździć dłużej w tamtej stajni co byłam, ale to 1x w tygodniu, na koniach już ułozonych, a ja takich nie lubie. Mnie męczy koń ułożony który idzie jak mu się powie. Ja lubie polatać, pospadać, itp...  😁

Felinka : nie, ale ja nie lubię małych koni, więc jak już kupię to napewno dużego. A raczej wszytsko mam na dużego konia  😉
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:12
noen, to nieistotne ile tego wszystkiego masz. Ważne, jakiej to jest jakości. No i przede wszystkim, rzeczy mają być dopasowane do konia, a nie na odwrót  😀
konie które ''robiłam'' co masz na myśli? Na pewno jazdę w zebraniu  😀 to nie ma nic wspólnego ze złośliwością, tak pytam.
edit: błędy
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 listopada 2010 21:14
arivle, to jak coś się do ciebie uśmiechnę 😉 będę chciała zamówić te dwa czapraki co wrzuciłam i nausznika. muszę tylko poczekać aż jakaś kasa wpłynie...

a przyszła dzisiaj do mnie paczka od minerwy. marone cudo - takie kakao 🙂 niciak granatowy super! dzisiaj już go rozdziewiczyłam  🏇
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
26 listopada 2010 21:15
a potem przychodzi taki moment,że ma się 3 ogony,zaczyna się startować,najpierw regionalki,potem ZOO i ważniejsze stają się starty niż kolejne szmatki...głód startów jest silniejszy od szmatoholizmu 🙂
wątek zamknięty
Ale za to potem ma się co sprzedawać, żeby mieć na starty 😉
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
26 listopada 2010 21:17
[quote author=Ktoś link=topic=14623.msg786365#msg786365 date=1290806125]
a potem przychodzi taki moment,że ma się 3 ogony,zaczyna się startować,najpierw regionalki,potem ZOO i ważniejsze stają się starty niż kolejne szmatki...głód startów jest silniejszy od szmatoholizmu 🙂
[/quote]

Dlatego szmaty trzeba gromadzić przed startami 🙂😉)
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:17

Felinka : nie, ale ja nie lubię małych koni, więc jak już kupię to napewno dużego. A raczej wszytsko mam na dużego konia  😉

Nie chcę być złośliwa, ale ja też tak mówiłam  😁 żadnych małych, folblutowatych pokurczowych, tym bardziej w mojej znienawidzonej ciemnogniadej maści, a tu suprajs  😉 ale takiego wymarzonego pod sprzet Ci życzę.  😉
dobra, koniec offtopu  🚫
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:18
noen, to nieistotne ile tego wszystkiego masz. Ważne, jakiej to jest jakości. No i przede wszystkim, rzeczy mają być dopasowane do konia, a nie na odwrót  😀

Staram się kupować nie byle mieć, ale żeby było wygodne dla konia. Mam rzeczy FULL, a jestem pewna że chce mieć dużego konia. Nie lubię za bardzo na maluchach jeździć. A jeżeli by coś nie pasowało, po to jestem na r-v, żeby jak coś zamienić na inny rozmiar  😁 A na razie to co mam pasuje idealnie na konie które jeżdzę w Polsce

Ktoś: zapewne. Ja też nie chce jeździć w Norwegii, bo nie startują tu tak dużo w zawodach. Ja startowałam raz, i tak mnie to wkręciło, że potem przez pół roku myslałam tylko o tym 😜 A ja jak już jeździć konia to albo, żeby się przygotowac na coś, mieć cel, albo, żeby ''naprawić''. Możecie sobie myśleć, że ta noen to gówno konia naprawi, ale mam już pare naprawdę ciężkich koni za sobą, i lubię to. Hawkinsa, w Norwegii, folbluta po torach, to na pierwszej jeździe spadłam 3 razy, ale się zawziełam i poszedł po roku za 25 tys. Gdzie babka go za 5 kupiła  😉

edit: Felinka, nie takiego pod sprzęt, bo go zawsze mozna zmienić. Życz mi wymarzonego wielkiego ogiera, z temperamentem  😜
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 listopada 2010 21:22
asds, dokładnie to chciałam powiedzieć 😉

dokładnie. jak się ma sprzęt to wymienić go nie problem. ale kupować wszystko od 0 - masakra  😵
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
26 listopada 2010 21:23
Ale za to potem ma się co sprzedawać, żeby mieć na starty 😉

ja tłumaczę sobie swoje szmatowe zakupy tym,że przecież trenera mam gratis,to coś tam oszczędzam przecież,nie? 😜

p.s. na szczęście mojego portfela ja mam zboczenie na granat i błękity,a ich nie ma aż tak wiele i wszystko potem do siebie pasuje...owijki uzywam tylko w stajni,nie na jazdę,ochraniacze konkursowe mam skórzane ...  😉
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
26 listopada 2010 21:52
Ktoś, masz 100% rację, że głód startów jest więkrzy od szmatocholizmu. Ja się przygotowywuje do halówek, mimo że pewnie i tak żadnej nie uda mi się z moim szczęściem pojechać  😁 Ale warto byłoby coś zacząć jeździć, bo kurcze koń na Lki w porywach do petek gotowy, jeździec na uparetgo też. Tylko jakoś nie ma okazji  😁
Sei, to jakby co, to wiesz 😉

Jutro będę miała zdjęcia petrola cieszycie się?  🏇

EDIT: lit.
wątek zamknięty
[quote author=Ktoś link=topic=14623.msg786365#msg786365 date=1290806125]
[/quote]

Doskonale znam ten głód  😜
wątek zamknięty
26 listopada 2010 21:58
Wy wszystkie, które macie konie, jesteście takie szczęściary, że nawet nie zdajecie sobie sprawy! Oddałabym każdą rzecz w moim życiu, by mieć, nawet takiego, staruszka na emeryturze, poniaka. Byle by mieć jakies kocham stworzenie, które wyciągnęłoby mnie z tego domu wariatów 😜 :kwiatek:
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
26 listopada 2010 22:03
noen

Ja byłabym nie tyle szczęśliwa że własnie 4 kopyta mam, ale ze jestem w stanie wydac na jego utrzymanie w stajni full wypas z pastwiskami, halą co miesiąc bez większego uszczerbku/odznaczenia na stanie konta w banku 😉
wątek zamknięty
26 listopada 2010 22:03
Ja dziś dostałam prezent urodzinowy  😉 Czaprak marone, jest megaaaaaaaaaaaa piękny! Ale ciemniejszy niż na zdjęciach katalogowych.  😉
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
26 listopada 2010 22:04
a ja upoluje jeszcze swoja jedna, ostatnią wymarzoną szmatke-stało sie to realne, ale szczegółów niezdarze 😀iabeł:
i zaczynam wyosazac siebie, a co nie m to jak troche egozimu 😉

noen po co Ci poniak jak nie lubisz małych koni 😀iabeł:
a dziewczyny zdaja sobie sprawe z tego jakie maja szczescie, zapewniam...

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.