DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

chyba tylko to zostaje bo lamówka z tych sztywniejszych
Cocker   "Charakter człowieka jest jego przeznaczeniem"
11 listopada 2010 12:57
Mona było by bardzo fajnie 🙂

Lovely śliczna treningówka

Wstawiam fotki dzisiejszego dzieła, może nie jest to jakieś idealne, ale zawsze coś.
Podoba się?
asds   Life goes on...
11 listopada 2010 13:05
Cocker wg mnie bardzo fanie wyszło!

Na naszej  czekoladowej kasztance w klubie takie kolory wyglądają bossko!
11 listopada 2010 13:09
asds    Dzięki, ale jakoś tak dziwnie wygląda ;P
asds   Life goes on...
11 listopada 2010 13:20
Powiem tak zestawienie klorystycznie super...Trochę lamówke masz do poprawienia...No i przyznam ze wzór pikowania ozdobnego na krople/ gruszke lekarską jest dość nietypowy
11 listopada 2010 13:24
Właśnie z tą lamówką mam problem bo jest strasznie twarda, a tata kupił mi jej 60m
Więc jakoś musze ja skończyć.
no bo to miał być "inny" czaprak 🙂 i chyba się udało.
A ty coś szyjesz? Może pokarzesz swoje dzieła?
Cocker faajne przeciez nie odrazu wychodzi idealnie (no moze poza Lovely 😉)
asds   Life goes on...
11 listopada 2010 13:33
Cocker ja bardzo skromnie produkcyjnie... Kiedys szyłam derki i owijki polarowe na zamówienie, a z rok temu chyba ostatnia rzecz jaką uszyłam to  nakładke ozdobna/obrusik to nazywam na pad westowy
11 listopada 2010 13:38
Zorilla dzięki pocieszasz 🙂

asds  no to trzeba znowu zacząć produkcje ;p
asds   Life goes on...
11 listopada 2010 13:59
żebym czas i nerwy miała takie jak w liceum
.
11 listopada 2010 20:07
EwuśCa  futerka możesz kupić np. w zakopanym takie z owczej skóry albo zamówić na allegro xD
ja wolę futerka naturalne (są droższe) ale lepsze moim zdaniem i wytrzymalsze (zależy jak o nie dbasz).
Cocker, ja bym powiedziała, że to pikowanie jest na wzór cebuli, bardzo oryginalnie 😀 😀 😀 Fajnie wyszło, też mi się takie kolory podobają 🙂
Cocker pojadę do Zakopanego   😁
EwuśCa nie wiem gdzie mieszkasz, ale pod marketami często są stoiska,  oraz na bazarach można kupić takie baranice.
Niby mieszkam w małym miasteczku ale to taka wiocha że szkoda gadać ..  🙄
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
12 listopada 2010 20:51
Ja właśnie dziasiaj kupiłam wielgachne futro z merynosa, bo zamarzył mi się zimowy teren na oklep z futrem pod tyłkiem  😵
Nawet ze sprzedawczynią troche pogadałam i jest to Pani która od poniedziałku do piątku siedzi w Poznaniu na swoim stoisku (na placu wolności jak by ktoś szukał) a na weekendy wraca na południe, gdzie ma swoją chodowlę owieczek oraz pensjonat - tak więc obrotna babka  😀
Ano obrotna .
A ile mniej więcej ma to futro wym ? I ile dałaś ??
EwuśCa może mieszkasz w ZBĄSZYNKU (odrazu mi sie wlacza tap madel jak tylko slysze "jestem z małej miejscowości..." :P)

A ja kupuje futro za 70zł + przeszyłka (20, niezaleznie od ilosci zamowienia).  Na Allegro jest decorskór, ale nie maja tam RELUGANU czyli tego co polecamy od 150 stron, aczkolwiek oni maja w sklepie (wpisz w google) i wysyłają. Miałam lepsze futra niż od nich ale ten pan z Allegro juz nie sprzedaje, a inne sklepy nie prowadza wysyłki.
w sprawie futer to czasem warto się wybrać do krawiectwa ciężkiego, np Kurów (trasa Lublin Warszawa) nawet przy drodze stoją - z całej owcy to ok 100 zł i sa też farbowane. W jysku bywają też tylko drogie bo ok 140 zł za skórę a najtaniej to kożuch z babcinej szafy albo szmateksu 😉 - ja sobie szyłam podkładkę/pad pod bezterlicówkę właśnie z kożucha, tudzież tunel na popręg i jeszcze mi dużo tego zostało myslę też o nakładce na siedzisko 😉
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
13 listopada 2010 11:57
Moje jest też z całej owcy (a raczej barana), bardzo gęcte i długie. Wymiarów dokładnych nie chce mi się mierzyć, ale myśle, że jakieś 140cm/80cm. Kupione za 80zł.  😀
13 listopada 2010 14:39
Oj tak dużo dowiedziałam sie na temat futerka i tak naszła mnie ochota.
Więc wstawiam fotki mojej PIERWSZEJ PODKŁADKI nie robiłam od razu z naturalnego bo jak by nie udało się?
Futerko jest z kurtki z lumpeksu za 1zł więc musiałam tak dziwnie zszywać. A "czaprak" mam ze starego czapraka (bo w miejscu popręgu mi sie bardzo przetarło) tylko, odcięłam i drobne pikowanie zrobiłam i wyszło.
Wiec całe futerko wyszło mi 1zł + stary czaprak + godzina pracy.
Jest troszku ubrudzona bo juz była sprawdzana na treningu.
Więc taka od se... Powiem tyle, że się sprawuje, teraz czekam na jakieś fundusze, aby zrobić z naturalnego 🤣

A na fotkach macie jeszcze mojego kundla bo nie chciał wyjść z kadru  🤬

Jakkie ciekawe kolorki  😍
LatentPony   Pretty Little Pony :)
13 listopada 2010 15:06
Zastanawiałam się, czy napisać to tu, czy w ogłoszeniach... Ale w końcu uznałam, że tu bardziej pasuje i może ktoś mi pomoże 🙂
Mam takie nieśmiałe pytanie: czy dałby radę ktoś uczyć mi owijki polarowo-elastyczne, koniecznie w kolorze różowym i w romiarze PONY?
Objeździłam już chyba wszystkie sklepy jeździeckie w Warszawie i przeglądałam wiele katalogów i ofert sklepów internetowych i nigdzie nie ma owijek polarowo-elastycznych dla kuca 🙁
Nie potrzebuję na już. Może być za jakiś miesiąc. Ale chciałabym tylko wiedzieć, czy znalazłby się ktoś, kto się tego podejmie i w jakiej cenie?

Pozdrawiam
Kaja
Cocker strasznie dziękuję! Escady w niektórych momentach nie rozumiałam.  🤣 No i, nie pokazała efektu końcowego.  😁

escada wielokrotnie pokazywała efekty końcowe 😉

edit:

mój padzior pod siodłem 😉

MRS czyli mała renowacja sprzętu 😀

na rozgrzewkę kantarek
było tak:

a teraz jest tak:

i czapraczek... było:

i jest tak:

jeszcze jeden kantar się robi 😀
escada  😵 aż żal na takie błotko.. znam ten ból  🙄

WLECZNA pomysłowo  😀 Zwłaszcza kantarek fajny. Taki owłosiony  🤣
WALECZNA, ten kantar wyszedł moim zdaniem dość dziko, ale za czaprak składam Ci pokłonów siedem, serio  😜.
treningówka na koniu
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 listopada 2010 20:29
LOVELY, Do końskiej rewii z zdjęciem. Śliczności! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się