KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

Dramka, zmniejsz 2 zdjęcie, zanim tu jakiś mod wpadnie 😉
sorki  😡 zrobione  🤣
carolin a jak osiągnęłaś takie plecy? Ciapek Gacka jest SUPER
Myślę, że się tu Juwesta nadaje 🙂

z (co tu dużo mówić) po prostu parcha w roku 2008

zrobił się w końcu koń w 2010 🙂

jeździec poza tym, że schudnął i ubrał się jak człowiek niewiele ewoluował  😂
patrząc na te stare zdjęcia zastanawiam się co też widziałam w tym koniu, że go kupiłam, i jak byłam głupia że wzięłam go umiejąc mniej niż zero  😵
florcia9   "Amicus optima vitae possessio"
08 listopada 2010 20:05
Carunia  🤔zczeka:
Czy to aby na pewno ten sam zwierz??
Tak, na pewno, te same odmiany, po tym poznaje  😂
Gillian   four letter word
08 listopada 2010 20:42
Carunia,  👍 super!!! 😅
Carunia z początku myślałam, że Ci się zdjęcia pomyliły.  😁
👍 👍 👍
to ja też się pochwale przemianą mojego małego dzieciątka :P

oto zima 2008/2009

i wakacje tego roku

florcia9, Gillian, koniara788 dziękujemy bardzo razem z Gniadą  :kwiatek:
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
09 listopada 2010 09:08
Myślę, że się tu Juwesta nadaje 🙂

z (co tu dużo mówić) po prostu parcha w roku 2008

zrobił się w końcu koń w 2010 🙂

no wiesz co to miał być wątek o tych samych koniach - a ty tu 2 różne zapodajesz  😉  Tak poważnie: imponująca przemiana i konia ale tym bardziej jeźdźca 👍
Carunia to nie jest przypadkiem Matrix?
ElaPe dziękuję  :kwiatek:

marikaa nie, to Juwesta na obu zdjęciach :P a skąd znasz Matrixa? to już na pw 🙂
drawa14   Kiedyś wszystko sie kończy....
10 listopada 2010 16:20
Carunia - Super przemiana 🤣 Po prostu pięknie 😍
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
11 listopada 2010 09:59
Carunia jestem pod wielkim wrażeniem  👍 Te zdjęcia obrazują jak dużo pracy włożyłaś i jak ona zaoowocowała. Piękny zwierz.
drawa14, kolorwiatru dziękuję ślicznie  :kwiatek:

jeej teraz to już w ogóle puchnę na całej linii  😡 zwłaszcza, że tak świetnie dzisiaj chodziła do tego :P
ash   Sukces jest koloru blond....
13 listopada 2010 18:24
tfu tfu żeby nie zapeszyć, ale puchnę bo:
moje kare wyszło dziś na padok z kolegą i nie zamęczyło go na śmierć. 🤔 Konie wybiegane i zadowolone, a na jeździe nie było gorącej głowy!<nareszcie> 😅 😅 TFU TFU!!!!
dzisiaj przed jazdą przeanalizowałam sobie co i w jaki sposób chcę na tej jeździe osiągnąć, postawiłam kilka zadań i... nawet dobrze mi się jeździło na tym zwierzu 😎. w końcu dawałam konkretne, zdecydowane pomoce, a koń zareagował na to "aaaaa, to o to ci chodziło! trzeba było tak od razu!" i po jakimś czasie "oddał mi się" zupełnie. ech, nawet moje poczucie wartości trochę wzrosło. powoli, małymi kroczkami, szlifując podstawy, nie rzucając się na rzeczy narazie dla nas niedostępne... chyba będzie dobrze.
jestem dumna z mojego konia!

Nirv, super 😉 jeździcie dalej na haku czy już wędzidło poszło w ruch?
No Nirv    👍
No i przy okazji się pochwalę, że w maju na moim 6 letnim koniu jako juniorka zdałam licencję 🙂.  😍
:kwiatek:
vissenna   Turecki niewolnik
13 listopada 2010 19:17
To ja sobie popuchnę, że Łaciate zaczęło już bardzo fajnie wykonywać ustępowania, zaczęło dobrze kumać lotne a to oznacza, że czas na kontrgalopy  🏇
Mia, my jeździmy trochę tak, trochę tak. Hak jest na tereny, na skoki czasem, czasem jak przyjeżdżam tyłek poklepać w ramach rozjeżdżenia mojego kręgosłupa to na haku lepiej, co by nie popsuć tego co na wędzidle zrobiłam  😉

dziękujemy  😡
kujka   new better life mode: on
13 listopada 2010 19:38
To ja sobie popuchnę, że Łaciate zaczęło już bardzo fajnie wykonywać ustępowania, zaczęło dobrze kumać lotne a to oznacza, że czas na kontrgalopy  🏇

a czemu lotne przed kontrgalopami? chocby patrzac na programy ujezdzeniowe widac ze te elementy zazwyczaj sie przerabia w odwrotnej kolejnosci...
pytam z ciekawosci zupelnie.
vissenna   Turecki niewolnik
13 listopada 2010 19:52
Kujka, głównie dlatego, że koń w próbach kontrgalopu przyspieszał, czyli tracił równowagę. Lotne miały pomóc mu ją "złapać", podstawić i wyczulić na pomoce.
Poza tym koń się nie podnieca, gdy robimy lotną by pojechać kontrgalopem, więc uczymy się trochę "na około" ale za to z dobrymi skutkami.

To była podpowiedź od dość znanej trenerki, jak się okazało skuteczna.
kujka   new better life mode: on
13 listopada 2010 20:18
vissenna, dzieki  :kwiatek:
Nirv, super się zmieniliście, i ty i Pamir. BRAWO!!
dzięki wielkie  😉
Stwierdziłam, że do Wpływu Treningu Na Wygląd się nie nadajemy, ale popuchnąć sobie mogę. 😀
Moje konisko, po lewej wrzesień 2009, a po prawej lipiec 2010.
Zmiana trenera, ale przede wszystkim mojego myślenia.  🙂
Nirv jak inny koń  😲 gratuluję
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się