Puśliska

domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
01 listopada 2010 17:51
ja biore polecane kiffer gladiator i sa ciemnobrazowe🙂 tez do gp. biore 150 cm.
a 140 nie beda za krotkie na mnie ? ( ok 170 wzrostu ) nigdy puslisk nie kupowalam i niewiem jak to z tymi rozmiarami jest, a niechce zeby mi cos majtalo za noga ..
01 listopada 2010 18:13
ja mam 168 i polecono mi 150 cm. chcialam zeby pusliska starczylo by wlozyc go w szlufke ale nie majtalo sie za siodlem i noga.
to daj znac jak juz bedziesz je miala  :kwiatek:
01 listopada 2010 18:50
jutro najpozniej w srode bede zamawiac🙂
Czy ktoś jest też taka inwalida jak ja i dorobił sobie dziurkę w puśliskach między dziurkami?  😵
Czy ktoś jest też taka inwalida jak ja i dorobił sobie dziurkę w puśliskach między dziurkami?  😵

Ja mam jedna nogę dłuższą, ja mam całe lewe puślisko podziurkowane pomiędzy oryginalnymi dziurami  😁 😁 😁
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
02 listopada 2010 14:33
dorabiać nie,bo Bogdan zrobił mi puśliska dla karzełka takiego jak ja,ale jak tydzień temu pierwszy raz po przerwie ubrałam termobuty,to musiałam puśliska skrócić o dziurę...pomogło,przestało mną telepać 😉
p.s. czy termobuty są bardziej miękkie?czy co?
Już mi lepiej, bo Ja też   💃 Lee mi włożyła ręcznik pod tybinke. Spróbuj, pomaga bardzo.  😉

Czasem na zawodach przy większym skoku ręcznik mi wylezie, wtedy ktoś zapyta po co mi ręcznik..A Marcin na to że "w razie jak się obsra"  😁

Ma za każdym razem nie zły ubaw.  😂
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
02 listopada 2010 14:39
Dramka w jakim celu wkładasz ręcznik?  😉
Dramka w jakim celu wkładasz ręcznik?  😉

sory ale umarłam  😁 😁 😁 😂 😂 😂 😂

Dramka o to jest myśl 😀 w czwartek biorę do stajni jakiś ręcznik i zobaczymy 😀
02 listopada 2010 14:44
xxagaxx zamiast się naśmiewać było wytłumaczyć. 😁
xxagaxx zamiast się naśmiewać było wytłumaczyć. 😁

przepraszam ale naprawdę nie mogłam z beki 😀😀 Już wiesz o co chodzi z ręcznikiem tak?? To dla takich kalek jak ja i Dramka co mają nogi nie równe  😁
02 listopada 2010 14:53
No właśnie nie wiem o co chodzi. 😜 Jak dobrze staram się zrozumieć coś na zasadzie wyrównania długości nóg? Aby strzemiona były równe w poziomie?  😉
lockmittel Bo krzywo siedze, albo przez nie równe nogi albo biodra.

Ktoś Ja mam w każdych butach inne odczucie (w termobutach, oficerkach, sztylpach letnich)
02 listopada 2010 15:13
Dzięki Dramko  :kwiatek:
Ktoś Jaki masz rozmiar siodła?  :kwiatek:
04 listopada 2010 12:01
no to doszly moje pusliska, sa hmn.. na pewno sa jasniejsze niz myslalam choc pewnie po nasmarowaniu sciemnieja;] tak samo jak sa troszke sztywne ale skora wydaje sie plastyczna wiec pewnie jak nasmaruje to i to sie zmieni. co do dlugosci mam 150 ale dopiero jutro bede montowac do siodla.  😉
Witam
Mam pytanie czy ktos ma może puśliska EuroHorseline?? Jeśli tak to jak sie sprawują czy się wysiągają itp ?? Prosze o opinie 🙂
Z tego co wiem, Euro Horse Line to filia Pfiffa. Lepiej daj sobie spokój z nimi, poniszczą ci siodło i oficerki/sztylpy. 🙂
asds   Life goes on...
11 listopada 2010 21:47
Ja nadal polecam pusliska Passiera z miękkiej skóry, a w środku wszysta taśmą- dla mnie sprawują się rewelacyjnie i cena też przystepna
kotbury, xxagaxx,  jaką długość puślisk daw-mag kupiłyście?
ja nie mam Daw-Magów 😉
heh faktycznie - zaplątałaś mi się między daw mag a pytanie o długości puślisk 🙂
pytalas o dlugosci - jaką wybralaś?
kpik ja przy 166-168cm wzrostu mam daw-magi 60cm  😉
Ja mam 171cm i ujeżdżeniwe wzięłam 70cm. I są idealne 😉 W skokówce mam chyba 150 i mogłyby być krótsze w sumie.
dzięki 🙂
mam 170cm wiec 70 powinny być dobre.

Czy zostaje w nich jakiś zapas? ... na wypadek gdyby trener wsiadł
Z tego co wiem, Euro Horse Line to filia Pfiffa. Lepiej daj sobie spokój z nimi, poniszczą ci siodło i oficerki/sztylpy. 🙂

Dementuję. To zupełnie inne firmy nie mające z sobą nic wspólnego.
Długość puślisk dopasowuje sie do długości nóg, nie wzrostu.
kpik ja w swoich mam zapas, więc myślę, że nie będzie problemu 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się