Mam kilka wątpliwości, więc będe wdzięczna za pomoc. Do tej pory jakoś nie analizowałam dokładniej przepisów pod względem ubioru i tak się zastanawiam czy ja w ogóle startowałam zgodnie z przepisami, głównie o ujeżdżenie mi chodzi.
1. Właśnie przeczytałam w przepisach ujeżdżenia, że rękawiczki mogą być białe kremowe lub w kolorze fraka - czyli na każdych zawodach ujeżdżeniowych przy granatowym fraku mogę mieć granatowe rękawiczki i będzie to ok? Bo to, że w wkkw można mieć czarne to wiedziałam, ale w takim razie granatowe też mogę mieć w próbie uj wkkw?
2. Koszula - na skoki to wiem może być kolorowa, biała stójka itd, ale czy na ujeżdżenie (zwykłe i to wkkw ale to chyba bez znaczenia) musi być biała czy może być kolorowa z białą stójką, do tej pory startowałam w kratkę a chyba tak nie można jeśli dobrze widzę w przepisach.
3. Czy na ujeżdżenie konieczny jest krawat/plastron? Bo też dopiero teraz się nad tym zastanawiam a startowałam w koszuli z białą stójką- czy to jest zgodne z przepisami czy nie? Inna sprawa, że w ogóle przy moim fraku średnio widzę miejsce na plastron:
Z góry dziękuję za pomoc.