Revoltowe wielkoludy(wielkokonie), czyli im wyższy koń tym lepiej :)

Hihi no ja mam Lucka więc to dopiero wygląda komicznie 😁
mtl   I M Equestrian
05 listopada 2010 00:03
ja kiedyś wcisnęłam lucka na channelkę (175cm)  😂
No to też musiało fajnie wygladać:] Channelka tez kruszynką nie jest:P
mtl   I M Equestrian
05 listopada 2010 00:19
a czy o Rubisiu ktoś pamięta? 183 cm chyba!
Rubiś i jego uszyyyyskaa!!! 😍 Szkoda, że rudy... 🙄
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
05 listopada 2010 06:24
Ma ktoś fotę tego wielkoluda 😀?
Byc może ja mam, ale w domu na płytach gdzieś, więc mogłabym wstawić dopiero w sobotę. Ale myślę, że mtl ma na pewno. 😉

edit: wygrzebałam w internecie. Z forum Lewady, wstawione przez Motyla właśnie.

P. Marta Ginda i Rubinjo W:

Tu chyba nie do końca widać jego ogrom:]
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
05 listopada 2010 10:22
😍 😍 😍 😍
uwielbiam go 🙂
.
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
05 listopada 2010 11:16
Vuko nie gadaj, widać, że maszyna 😍
U nas w stajni jest taka jedna para - moja kobyła 177 boso i jej ukochany wałach 180. Są nierozłączni, wiecznie przytuleni i tylko śmiesznie wygląda jak inny koń podejdzie 😂 Muszę ich kiedyś przyłapać aparatem to dorzucę zdjęcia.

no no 🙂 pokazuj pokazuj 🙂😉 musi to fajnie wyglądać 😉
.
Vuko
Podobny trochę do Warum Nicht, też wielki kasztan z klapiącymi uszyskami  😁
Nawet skarpetki mają takie same

źródło zdjęcia dressage-news.com
armara faktycznie 😁

Vuko nie gadaj, widać, że maszyna 😍
U nas w stajni jest taka jedna para - moja kobyła 177 boso i jej ukochany wałach 180. Są nierozłączni, wiecznie przytuleni i tylko śmiesznie wygląda jak inny koń podejdzie 😂 Muszę ich kiedyś przyłapać aparatem to dorzucę zdjęcia.

Mój też ma koleżankę wielkogabarytową:] Niestety nie mam żadnego zdjęcia ich w duecie🙁
Tak nawiasem mówiąc to jest to kobyłką forumowej czarnejrozy. Nawet ostatnio wstawiała gdzieś zdjęcia. Chyba do KR.
Jak już przy Lewadzie jesteście, to mi się przypomniał Lanos, na którym się jechało MPAmatorów 😉
Podobno 178cm
Lanos to był chyba najfajniejszy koń rekreacyjny w tamtym okresie. Wieelka, poczciwa kluseczka śląska 😉
A my? 182 kontra 160  😁
salto piccolo hehe chyba pobiliście wszystkich. Ależ masz żyrafę:] Mozesz napisac o nim/niej coś więcej, bo chyba nie doczytałam, jesli juz pisałaś 😡
salto piccolo, góra jak od normalnego konia, ale noooooooooooogiiii jak filary w hipermarkecie 😀 😀 😀

A tu Lanos

"trochę" mnie powoził w galopie (mój siad na przednim łęku plus mina - bezcenne) 😂  😵
http://re-volta.pl/galeria/foto/21703

kenna na jednych MPA-ch Lanosik tak powoził jednego pana, że biedny zgubił cylinder 😁 Potulny, ale swoja me za uszami 🤣

edit: głupia literówka 😡
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
05 listopada 2010 14:36
kenna, na kursach instruktorskich na Lanosie mieliśmy woltyżerkę:  "teraz Lanos zagalopuje, a Pani postara się wskoczyć na jego grzbiet"  😵
Nie wydaje mi się, żeby to było możliwe, nawet w stój  🤔
To Lanos ma 178 cm wzrostu?! Ślepa jestem, na żywo jest wprawdzie wieeelki, ale myślałam, że w granicach 170. Nieźle, nie wiedziałam, że to koń z pieprzem za uszami [w sumie, jak większość ślązaków 😁 ], myślałam, że to taki misiek potulny, który w życiu nic złośliwie nie robi. 😁
[quote author=titina link=topic=26709.msg758022#msg758022 date=1288874688]
Wstawiam też, moja kruszynka 178cm. (na wiosnę, ale wydaje mi się, że urosła).

Nie powiem, bym była zadowolona z jej wzrostu, ale co zrobić, taka wyrosła.....
Oczywiście ,mam problemy z czyszczeniem ,siodłaniem, zakładaniem uzdy,popręg 140cm, za mały, chodzi w przedłużce(210cm, obwodu),
ale na szczęście, jak na razie, ma super kopyta,i  nie ma problemów z nogami.
Ruchowo bardzo zborna, jak na taki wzrost, fajnie nosi,  grzeczna.
Osobiście lubię konie do 165,w porywach do 167, lecz cóż, takie te moje koniska wyrastają.

a w jakim wieku jest ta dama ? 🙂

edit: moj blad
[/quote]

5 lat skończyła na wiosnę ,ale tu jest dużo hanowera, i z tej rodziny klacze rosną do 7 roku życia  😵
Boję się ile będzie miała, po osiągnięciu pełnego rozwoju. 👀
salto piccolo, po co CI taki koń paskudo...  🤬 oddawaj go hehe świetny jest - a te noooogi...  😜 😜
...my ze swoimi 172cm możemy się schować 🙂
Sankaritarina, nie złośliwie, ja po prostu nie umiałam jeździć  😡
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
05 listopada 2010 16:42
kenna, był lonżowany w pasie - i tylko to nas ratowało. Ja też Lanosa jako miśka wspominam. Tak naprawdę to był pierwszy tak miśkowaty ogier, którego spotkałam.
Zawsze lubiłam duuuże konie. A Kulesław ma tylko te marne 165cm 🙁
mtl   I M Equestrian
05 listopada 2010 17:57
mnie Lanos też trochę woził  😡 ale jak na ogiera to naprawdę spokojny, widziałam go rok temu ostatnim razem, stał na przeciwko kobyły
xequus   Miłość na dwa serca i sześć nóg...
05 listopada 2010 18:05
To on potrafił wozić  🤔 ? Pamiętam jak na nim jeździłam i zawody nawet jechałam to taki aniołek, dwa pyknięcia i rozluźniony hmm... A dopiero po treningu dowiedziałam się, że to ogier, chociaż chodził z kobyłkami 😉
Może w innym okresie czasu trafiłam  😜? I oczywiście byłam w nim zakochana 😉

ale on chyba nie był taki duży...

Aa to taki wielki czeski gigant.Po Landosie od Lorda. Chodzi Małe Rundy (za 2 tyg planujemy debiut w Dużej w Kuźni) taki kochany misiek,chociaż brykać potrafi  😉 O dziwo jak na dużego konia jest niesamowicie elastyczny,wszystko się da,skrócić-pojechać.Niestety nasze drogi się rozchodzą - jest na sprzedaż  🙁
xequus, woził w znaczeniu, że jak się już zagalopowało na czworoboku, to trudno już było potem przejść do jakiegoś innego chodu 😉 Ale tak jak mówię, moje umiejętności były marne - jak się zawisło na wodzach, to się mu nie dziwię... O jego wzroście wiem tylko z tego, co mówili tambylcy lewadowi, nie mierzyłam go przecież, ale jakieśtam wrażenie jednak robił (może też przez ogólną mocną budowę).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się