Prestige

Dramka tylko Ty to najpierw na spokojnie w domu sprawdź 😉 Bo zdjęcia to zdjęcia.

Ja wysłałam zdjęcia konia, zdjecia siodła na koniu, zmierzyłam ile palców wchodzi na sucho, gdy wsiądę na konie i po 20 min jazdy (bez czapraka czy żelu). I po kilku telefonicznych konsultacjach na oko poszerzyłam. Poszerzyłam więcej zeby mattes wszedł. Teraz koń pracuje i się rozbudował więc mam żel. Ale wydaje mi sie ze znowu muszę je poszerzyć bo robi się trochę ciasnawe.
Jak założyłam pierwszy raz arezzo na dramke to miałam wrażenie że jest węższe niż venecja, mam nadzieje ze nie było np. zwężane.

Nikodi Masz to na myśli??

"Dodatkowym atutem siodła jest termoaktywna poduszka klinowa mająca na celu zwiększenie powierzchni rozkładu ciężaru jeźdźca przy zachowaniu odpowiedniej stabilizacji dosiadu"

Ktoś może mi sprawdzić ile AREZZO D kosztuje w EQUISHOP?  :kwiatek:
8500 😉
8500?!  😲  🤔

2000zł drożej od Arezzo gładka skóra!  😲 🤔
Dramka z tego co mi tłumaczono z tych poduszek właśnie można odjąć lub dodać.
Zaskoczyło mnie, że nie wiedziałaś, że jest gładka skóra tańsze.
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
04 listopada 2010 19:07
Na fotce ma duże poduchy..

Elastic ma większe. Na zdjęciu to wiele rzeczy wygląda inaczej.

Golden jak dla mnie ma średnie poduszki. Nie jest to siodło, które tak jak ortopedyczne przytzyma. Półgłebokie siedzisko jest wygodne. Jeśli ktoś woli jak siodło mu pomoże to powinien wybrać z większymi klockami. Trzeba tylko brac pod uwagę, ze z czasem zaczyna się lepiej jeździć i "pomagające" siodło może zacząć przeszkadzać. Ale to zależy co kto woli. Mnie się podobało 🙂
Nikodi "Zaskoczyło mnie, że nie wiedziałaś, że jest gładka skóra tańsze."

Jasne że wiem. Ale droższe jest w innych modelach o 600zł  😉

Constantia

Sugerowałam sie zdjęciem i opisem, nie wiedziałam że jest z kosmosu  🤔 Stąd moje zdziwienie bo miałam goldena i był płaski bez poduch.
Dramka Fakt tutaj cena jest powalająca  🙄
Bo chyba różnica nie jest tylko w skórze 😉
Dramka, nie musiało być zwężane - może inne poduszki łopatkowe 🙂.

A domowym sposobem polecam zrobić tak: wziąść drucik, zrobić z niego odrys kłębu w odpowiednim miejscu i porównać z odrysami pokazanymi w equishopie:

Powiem Ci, że zaskakująco dobrze wychodzi 🙂
epk  :kwiatek: Jutro zrobie.  💃 Poduszki na pewno ma inne. Generalnie całe siodło jest inne  😁
A w jakim powiększeniu mogę sobie to przymierzyć? Bo ja nie mogę tego znaleźć na stronie  😡
http://www.equishop.pl/porady,5,nie-wiesz-jakie-siodlo-wybrac?mod=tabelki&action=tab2

ale tu dalej ten obrazek jest malutki....... Gdzie to trzeba zmierzyć?? W sensie na grzbiecie konia??
przy kłębie 😀
Używa może ktoś z was PRESTIGE LEATHER KIT ?
Ja mam ale nie używam, mam wrażenie że po stosowaniu skóra jest śliska  🤔 Wole smar VEREDUSa  👍
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
04 listopada 2010 22:00
Ja używam i uwielbiam bo tylko po tym mi się siodło nie lepi po smarowaniu, a skóra od razu dużo lepiej wygląda.
😁

Moja ma się lepić
Chyba też wole lepiące siodła  😁
Dramka jak ci sie jeździ w arezzo ?
mam je od czerwca i jest jak dla mnie świetne 🙂
wiele razy mnie uratowało jak koń mocno wysadził  😀
Beladonna Coraz lepiej  😉

"wiele razy mnie uratowało jak koń mocno wysadził " To pocieszyłaś mnie 😀

W końcu w opisie jest "trzymające"  🤣
Dramka skoczyłam w nim moje pierwsze 1.20 m i było świetnie  😎
[quote author=gacek 🙂 link=topic=12583.msg759052#msg759052 date=1288907039]
http://www.re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=95.0;attach=47987;image

Tutaj jest dokładnie pokazane.
[/quote]

dzięki wielkie 😀
xxagaxx - weź przeklej ten obrazek sobie do worda np, powiększ na poziomej stronie i druknij - nie będzie zbyt wyraźne ale spokojnie się da to określić 🙂
Ja zaczynam się czuć jakbym jeździła w tym siodle od zawsze  💘
Dzisiaj jeździłam na mojej meredith i też zaczynam kochać to siodło  💘 czuje sie w nim wspaniale 🙂
A ja potrzebuje jednak wiekszych poduch. W szeregu gimnastycznym na skok wyskok dosłownie wypadam z tego Goldena 🙁
Marzy mi się cielęce Paris albo Mereditka, z dużymi poduchami  🙇
A sa Meredith z duzymi poduchami ?
Na zamówienie mogą być i w Mereditce i w Parisie.
Ale teraz weź traf, żeby ktoś sprzedawał 17stkę akurat z dużymi, w rozsądnym stanie i cenie  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się