Zmieniamy moderację - ankieta

noen   A story of a fighter of our human race
03 listopada 2010 17:28
Nine, tylko jak widziałas Wawrek założył ankietę 2 dni przed tym jak TY założyłaś Wątek: MODERACJA - NOWY NABÓR - ZGŁOSZENIA  🙄
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
03 listopada 2010 17:51
Bo jeśli wawrek zostaje to za mnie i tak potrzebny jest nowa osoba.
Z resztą wszystko było ustalane z pierwszą po Bogu tutaj.
wątek zamknięty
A ja odpiszę jutro, bo mam niemiłą i niemałą gorączkę, a prochy mogą wypaczyć sens moich wypowiedzi 😉

No dobra, mamy jutro... 😀

Chciałbym żebyście skończyli z tekstami w stylu moderacja uniosła się krzywo rozumianym honorem, itp. To zwykła kalumnia! Jeśli mówię, że jesteśmy współodpowiedzialni zaistniałej sytuacji to znaczy, że tak jest. Dworcika pytała mnie i Nine czy może moderować z konta MODERATORZY skoro ma do niego dostęp. Zgodziliśmy się na to, ale chyba trochę bez wyobraźni, nie przewidzieliśmy skutków. Poklepaliśmy po ramieniu i powiedzieliśmy "tak". Pytam zatem - czy to Waszym zdaniem naprawdę źle, że czujemy się za to też odpowiedzialni? Stąd też powstał pomysł stworzenia niniejszej ankiety. Lincz tylko i wyłącznie na Dwo byłby nie fair.

Druga sprawa - nie rozumiem do końca czemu Ninka usunęła odnośniki do przedmiotowej ankiety? No ok, w porozumieniu z Quantą (bez porozumienia za mną to raz, mieliśmy być samodzielni to dwa), ale przecież wcześniej ustaliliśmy, że ankieta będzie. Poza tym skoro usunięto linki to czemu sama ankieta wciąż była i jest otwarta? Mnie bardzo interesuje końcowe rozstrzygnięcie, choćby ze statystycznego punktu widzenia - zobaczymy ile % userów tak naprawdę interesują sprawy moderacji. Nie podoba mi się, że już kilka dni temu wynik został z góry obwieszczony wszem i wobec. Ok - Dwo już modem nie jest, Nine pisze, że zrezygnowała, ale ja na razie dymisji nie złożyłem. Uzależniam to od wyniku tej ankiety i dopiero po zakończeniu głosowania podejmę decyzję czy zgłaszać się na moda czy nie. Jeśli wynik będzie korzystny dla mnie to nie widzę potrzeby ponownego kandydowania. Owszem, w każdym momencie Quanta może mnie odhaczyć z listy modów, ale przecież ma być demokratycznie, tak? W pierwszym poście tego tematu wyraźnie jest napisane, że zostanie ogłoszony nabór na nowy skład, troszkę nie rozumiem skąd ten pośpiech.

Ponieważ w wątku "naborowym" nie określono terminalnej godziny przypuszczam, że chodzi o 23.59...?
wątek zamknięty
wawrek, to skoro czułeś się współwinny, to trzeba było zrezygnować z funkcji moderatora a nie urządzać szopkę.
wątek zamknięty
04 listopada 2010 16:52
Dworcika pytała mnie i Nine czy może moderować z konta MODERATORZY skoro ma do niego dostęp. Zgodziliśmy się na to, ale chyba trochę bez wyobraźni, nie przewidzieliśmy skutków. Poklepaliśmy po ramieniu i powiedzieliśmy "tak"
Zgadzam się, o tym tez pisałam w innym wątku dotyczącym Dworciki.

Druga sprawa - nie rozumiem do końca czemu Ninka usunęła odnośniki do przedmiotowej ankiety? No ok, w porozumieniu z Quantą (bez porozumienia za mną to raz, mieliśmy być samodzielni to dwa), ale przecież wcześniej ustaliliśmy, że ankieta będzie.

Śmieje się jak szalona.
Nie taka ankieta miała być. Quanta zaproponowała nam nowe wybory jako jedno z rozwiązań, ja napisałam Ci, że "ok zróbmy nowe wybory do których wszyscy [wraz z innymi użytkownikami ]sprawiedliwie wystartujemy ". Prosiłeś bym zrobiła temat, nie mogłam, bo pisałam z telefonu... przychodzę i widzę tą ankietę. Napisałam Ci z resztą, że cytuję "jest przedebilna". Ale pomyślałam, ok - w sumie niech będzie, jak współwinni to współwinni. Wystartuje sobie najwyżej do nowych wyborów. Potem poleciało, że zacząłeś obrażać użytkowników mających inne zdanie od Twojego, a ja nie chce być kojarzona z taka szopką więc zrezygnowałam. Jasne ? Jasne jak słońce.

Ustalałam wszystko z Quantą, bo po pierwsze to jej forum. Po drugie z Tobą jak widać dogadać się nie mogę. Nowe wybory i tak są potrzebne, bo jeśli Ty zostajesz to ja wychodzę.. wróć. Ja już wyszłam.

Uzależniam to od wyniku tej ankiety i dopiero po zakończeniu głosowania podejmę decyzję czy zgłaszać się na moda czy nie. Jeśli wynik będzie korzystny dla mnie to nie widzę potrzeby ponownego kandydowania.

Czyli jak pisałam :
[...] a wawrek wystawia odnośniki tutaj znowu. Chyba walczy o swoją moderacje, bo inaczej to nie wiem o kogo.

I tyle ode mnie.

wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
04 listopada 2010 17:04
łoj źle się działo w moderatorskim kręgu...samowolka D.,to był tylko początek góry lodowej.

p.s. ninivet - wystartuj do nowego składu,proszę Cię!
wątek zamknięty
No...te wpisy zmieniają nieco postać rzeczy. Dlaczego nie można wszystkiego od razu jak kawę na ławę wyłożyć, tylko wszystko jest takie pogmatwane, niejasne i wyjaśnia się jak w brazylijskim serialu.  😲 Mnie przerasta takie dochodzenie krok po kroku kto, kiedy, czemu i z jakich pobudek.
wątek zamknięty
04 listopada 2010 18:25
Tunrida - bo takie rzeczy nie powinny wychodzić poza moderatoska cześć forum.  Dla mnie to nic nie zmienia, ani nie nadaje sensu tej ankiecie, ani nie usprawiedliwia zachowania wawrka, ani nie cofa mojej rezygnacji, ani nie pomaga Dworcice ... Pokazuje jedynie nasze niedogadanie i rozmijanie się w pomysłach ale cóż w codziennym życiu tez nie z każdym się  dogadujemy.

Nasze trio poza drobnymi momentami uważam za zgrane, chciałabym im za wspólna prace publicznie podziękować  , bo większość czasu to była przyjemność :kwiatek: 

Edit:
Ktosinko Tylko z Tobą w duecie  😎  😁
wątek zamknięty
Nine - do momentu wybuchu DwoGate jakoś świetnie się dogadywaliśmy, nie było najmniejszych problemów w komunikacji, a jeśli z czymś nie potrafiliśmy się dogadać to prędzej czy później osiągaliśmy kompromis.

I nie wiem o co Ci chodzi z moim zachowaniem. Gorączka minęła, prochów już nie biorę, powinno być ok.  😉

Edit: Koniec ankiety. Wynik widoczny. Pozostała część moderacji podaje się do dymisji. Wątek zamykam.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.