Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

caroline   siwek złotogrzywek :)
01 listopada 2010 22:34
hehe, u nas w stajni po pałętających się jack russelach widze kto jest w stajni 🤣
w hali grzecznie czekają pod ławeczką przy wejściu i nie przeszkadzają podczas jazdy nikomu. dlatego nawet ja - osoba nielubiaca psów bez smyczy w stajni i okolicach - nie mam nic przeciwko tej hałastrze 🤣
...z dawniejszych czasów została mi tylko niechęć do niewychowanych beagli 😉
wątek zamknięty

...z dawniejszych czasów została mi tylko niechęć do niewychowanych beagli 😉

Bo nie ma nic gorszego 😉
Mój jest grubaśny więc mu się nie chce zbytnio przeszkadzać. Nie biega za końmi, nie szczeka, nie ucieka w lesie, jak zawołam to przychodzi 😀 Ja na mojego lekko autystycznego otyłego Beagla nie narzekam inni tym bardziej  😁 😁
wątek zamknięty
ja lubię psy w stajni, ale nie na placu/hali. Tzn nie na środku, w okolicach "widowni" mogą sobie być 😉 Wczoraj próbowałam nie rozjechać jednego, który uparł się towarzyszyć noszeniu drągów... uh... Ale na szczęście u nas większość karna i grzecznie siedzą poza obszarem zagrożenia 😉
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
02 listopada 2010 01:19
Libella, ale z Ciebie fatalistka - Ty chyba grubego konia nie widzialas!  😍 ale ona sliczna, nie wierze ze masz tylko jedno zdjecie - w stoj. dawaj wiecej, tak rzadko sie pokazujecie!

Burza, kladzie Wam sie juz irokez? zostawicie szport grzywe czy ciachasz znow?

Atamanka, bardzo, bardzo, bardzo ladnie Argos chodzi! jak tak pojedziecie na nastepne uj w aromerze to sie wszyscy zdziwia jak arab wszystkich wykosi  😎
wątek zamknięty
Zen haha, możemy zrobić podmiankę, jakoś mam przeczucie, ze Skary mimo wszystko, może być od Libla przyjemniejszy 😉
Burza noo, szmata jest fajna, z owijkami pod kolor lamówki w ogóle wygląda obłędnie 😁
Kujka ależ owszem, mam jeszcze kilka, ale uwierz, nie nadają się do pokazania bo a) są rozmazane, lub b) Libel pokazuje  na nich swój charrrakter 😉 na dowód próbka, niech stracę....
A) biznesłómen

b) Mały Wkurw (ostatnio to określenie pasuje do niej bardziej niż kiedykolwiek :hihi🙂

CO do psów w stajni- mi one w sumie nie przeszkadzają ( o ile oczywiście nie są agresywne itp),  tyle, ze mój koń ewidentnie psów nie trawi. Więc zawsze jak lata mi jakiś pies pod nogami to ostrzegam właściciela, że jeśli Libella sprzeda mu dzwona to nie będzie to moja wina....
wątek zamknięty
a ja jeszcze dorzucę  (dziękuję Arimona  :kwiatek🙂 mojego kucyka na biegunach:

i  w trybie kłusaczym
wątek zamknięty
Haha Forta, na czworoboki z nim 😀!! (Tak tak, wieeem, że nie 🙂 )
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 listopada 2010 08:59
I taki klus wyciągnięty jak prezentuje Forta to ja rozumiem  🙂 a nie jakieś nie wiadomo co
wątek zamknięty
kujka, kładzie. Nie dadzą mi w stajni iroka znowu zrobić 😁 wyzywają od dresażystów i innych takich 😁 czekam aż odrośnie na tyle żeby mu zapleść kucyczki i położyć.

Libella, wiem coś o tym, spójrz co mam na sobie na tych zdjęciach 😉

wątek zamknięty
Zupka   bo jesteś TY :)
02 listopada 2010 12:07
Kujka, Vuko, Cieciorka,Tristia dziekuje  :kwiatek:
Fantazja hahhah wiesz ja tak naprawde to nigdy nie przestałam jedzic tyle ze przez prace z arabami nie mialam czasu dla swojej kobyłki, a że robota z arabkami zakończona to teraz Fuksiasta idzie w obroty 🙂 a wogole to mam chyba ze dwa zdjecia Twojej kobyły tylko niestety jak sie pasia przy pasniku bo oczywiscie od niego nie odchodzi, jak sie uda to wieczorem wstawię 🙂
Amnesteria wiesz no troche jej się obrywa ale śladów przemocy oprócz opuchlizny nie widać hahhaha a Pan Duszek widze ze sie szybko zaklimatyzował, jak tam postępy w pracy??
Burza Twoj Piorunek normalnie zachwyca  😜
disco wow  😍
Libella śliczny koniś,

a ja siedze w pracy 🙁 ehhh ale jeszcze dwie godziny i do stajnii 🙂🙂
wątek zamknięty
Forta, ale kooooń🙂

A widzieliście już takiego Frodka : D?

😀
wątek zamknięty
rudazaraza   Bo rude jest piękne.
02 listopada 2010 14:17
mi dzisiaj żyłka wyszła, bo wsiadłam dzisiaj na moje cztery kopyta po pół roku w czasie którego chodził w rekreacji i okazało się, że już z całkiem fajnego koniska mam zaszarpanego na pysku i nieczułego na pomoce potworka  😵 nie wiedziałam już co mam zrobić i co się z moim koniem stało...
wygląda na to, że musze zacząć z nim pracować od początku...
a my mamy na stajni na tyle fajnego psa, że nawet jak na heale wlezie to grzecznie siedzi i trening ogląda 🙂
wątek zamknięty
jak ja dziś galooooopooooowaaaaałłłłłłłłłłłaaaam!!!  😍 😍 😍

jak to jest możliwe, że ten wredny dominujący skurczysyn zamienil się w tak kochanego stworka?  💘 💘 💘 💘 💘 💘
wątek zamknięty
Kuurcze, potrzebuję rady.
Jestem w liceum i aktualnie nie wyrabiam w trybie koń + szkoła. Posypałam równo oceny i teraz musze to ponadrabiać a przy dodatkowych lekcjach i stajni wracam do domu o 21 więc nie mam już siły się uczyć. I co ja mam biedna sierotka zrobić?
W stajni nie ma raczej nikogo komu mogłabym oddać konia do jazdy i żebym nie musiała się bać, że albo go zaniedba albo zepsuje.
W grę wchodzi jeszcze wywiezienie go do innej stajni na np miesiąc albo 2 żebym mogła sobie po prostu ponadrabiać zaległości. Tylko skąd mam wtrzasnąć kogoś, kto zajmie się koniem i pojeździ go <z głową!!!> za rozsądne pieniądze? Znacie kogoś takiego?

Forta jaaaki kłus! 👍
Zupka fajne, klimatyczne zdjęcie 😉
wątek zamknięty
Ramires, ogłoś się, kto wie, może ktoś w twojej okolicy szuka konia i chętnie sie zajmie 😉

ba, nawet sama znam parę takich osób w Poznaniu 😉
wątek zamknięty
No właśnie myślę nad ogłoszeniem. Tylko, że ja nie szukam kogoś kto po prostu sobie wsiądzie. Chciałabym żeby był to ktoś, kto umie więcej ode mnie i popracuje z koniem a nie się powozi.

croopie jeżeli znasz kogoś zainteresowanego to daj znać na pw 😉
wątek zamknięty
Ramires, za trening konia się płaci 😉 Za zapewnienie koniowi opieki nie, a za wożenie się płacą tobie 😉 w sumie wybór należy do ciebie 😉
wątek zamknięty
Pewnie że się płaci! Dobrze o tym wiem i zapłacę komuś, tylko nie mam na zbyciu kilku tysięcy miesięcznie, zeby wstawić go do jakiegoś turbohiper zawodnika 🙄

😉
wątek zamknięty
Pieski w stajniach są znośne pod warunkiem, że są posłuszne. Strasznie mnie zawsze wkurzały psy biegające za jeżdżącym właścicielem, włażące wszędzie gdzie się da i kompletnie olewające swoich właścicieli. Raz mi się zdarzyła jazda przy asyście niewychowanego pieska, którego właścicielki chyba nawet w tamtej chwili na ośrodku nie było.:/ Starałam się robić wszystko, żeby nie wpadł mi pod kopyta, ale kobyła, na której wtedy jechałam, miała w pewnym momencie inne zdanie. Kwiknęła i bryknęła w stronę pieska, który stwierdził, że trzeba stamtąd wiać. Na szczęście, nic mu się nie stało. 🙂
Ale ogólnie psy lubię😉

_kate, to w podzięce za kochającą pańcię 😉

frodoslaw, od kiedy wy się westowo wodzicie?

Forta, No właśnie, na czworoboki z nim! Co będziecie tyle skakać 😉
wątek zamknięty
Frodosław aaale super 😍 bardzo wesoło wyglądacie 🙂

A mój koń chyba czyta Voltę 😵 co prawda czuję się jakby mnie przeżuł i wypluł, ale i tak jestem zadowolona. Był normalny kłus, normalny galop ( :tanczacalinka🙂 i cukierek na koniec. Także naładowałam dziś baterie, biorę się w garść i szukam rozwiązania 🙂
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
02 listopada 2010 16:55
Libella albo może po prostu poczuła, że się nie spinasz na jeździe  😉 i sama odpuściła
wątek zamknięty
my od półtora miesiąca😀
wątek zamknięty
Zupka ale fajne zdjęcie
frodoslaw do pyska i twarzy wam. 😉
wątek zamknięty
Libella, bardzo się cieszę :kwiatek: Poważnie mówię, jak będziesz miała ochotę wsiąść na Skarencjusza, to śmiało udostępniam 🙂
wątek zamknięty
W sumie ostatnio nie mam okazji wsiadać na żadnego innego konia oprócz Libla, także kiedyś możemy się umówić 😉 A ja oczywiście chętnie udostępnię Libla, lubie jak męczy się z nią ktoś inny oprócz mnie 😀iabeł:
wątek zamknięty
Ja to niestety mogę tylko na stępa wsiadać, więc nie bardzo bym się pomęczyła 🙂 Jak będziesz mieć czas, to daj znać 😉
wątek zamknięty
Forta, ale kłus  😲

A ja ostatnio złapałam lekkiego doła. Mam spore luzy na studiach, dużo czasu i chęci żeby coś robic z końmi, ale kucyk juz jest na dobre odpuszczony, bo nie widze w tym sensu, z resztą jeździc nie umiem, no i tak jakos jestem w martwym punkcie... Fajnie jest jeździc codziennie w tereny, no ale ile można? 😉 
wątek zamknięty
Alice, Ty tak serio ?? Masz zdrowego bardzo miłego konia. Skakać nie chcesz, a do czworoboków i N klasy doprowadzisz niemal każdego konia.
Tylko trzeba się zawziąć i do roboty. Jak sama nie jesteś w stanie sie zmobilizować to potrzebny dobry rozgarnięty trener.
wątek zamknięty
Co więcej Alice, bardzo fajnie wyglądacie. Ilekroć wstawiasz zdjęcia to jest to przyjemy obrazek dla oka 😉

W ogóle baby! Opanować się z tym narzekaniem, ja rozumiem, ze listopad, ale bez przesady 😉

Klami, a co tam u Tenora? 🙂

Nasturcja kiedy się zajeżdżacie? młody jest już w Warszawie? Ile on już ma?
wątek zamknięty
No takich rzeczy to tu nie było od lipca 2007 😎

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.