kon nazywa sie balsamina🙂
a cos na temat tych derek by doradzil?
Burza już trzymasz w takich grubych? Mój ogolony z 3 tyg. i w stajni stoi w drelichu, a na padok w przejściówce na polarze. Inna sprawa, że oni szaleją na padoku 🙄
Mój łysol obecnie stoi w 250 a na pole na wierzch dostaje rip stopa bez podszewki.
W stajni jest dośc zimno...
TA-KI
Ten Oster to był Climpaster?
Goliłam tym 😀. Strasznie głośna maszynka, do tego na kabel, który był dość problematyczny. Koń śmiesznie reagował. Najciężej było podejść, ale jak juz się zaczęło golić to zamulał, a potem zasypiał niemalże 🙂. Obeszło się bez sedalinu, stał w kantarku. A to było pierwsze w życiu golenie, wiec jestem mega dumna z neigo 🙂.
Tak Clipmaster 😉.Wczoraj zrobiłam test na drugim zwierzu, który będzie golony i przyjął H.P. wzorowo a lekki wypłoch z niej jest 😅
A ja ogoliłam rumaka jakieś 3 tygodnie temu i co? Już mu prawie połowa odrosła 😲 Masakra..
Karutek, ja ogoliłam 2 kucory 1,5 tyg. temu i już są puchate 🤔wirek:
Karutek, ja ogoliłam 2 kucory 1,5 tyg. temu i już są puchate 🤔wirek:
ja golilam jakiś tydzień temu, ale na razie się nie puchaci...
Jak zarośnie to ogolę znowu, będę złośliwa 😀.
Co polecacie wygolić klaczce na zadzie?
Klacz się nazywa Drama ( mówimy na nią Dusia). Dodaję zdjęcie żeby ją zobaczyć 😉
Hermes "D" z koroną, jakiś herb z "D" ? 👀
Polka też już ogolona, miał być hawajski kwiatek na zadku ale maszynka była za duża i nie wyszło, więc na drugiej stronie powstała taka sobie improwizacja:
Mój golony zaczął się już puchacić 😵 .
Plus tego taki, że ostatnio zapomniałam mu wygolić wzorek na zadku i będe miała okazję sie poprawić 😀.
Ja mam w planie z jednej strony wygolić serduszka, u góry największe, potem co raz mniejsze, schodzące na
nogę aż ;D. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie 🙂.
ja wczoraj ogoliłam, z jednej strony takie os jak na foto 😉 z drugiej diabeł 😉 miałam akurat wene 😉 zawsze goliłam wczesniej a teraz czekałam zeby na jakis czas miec spokoj z goleniem xD a tak cieplo na dworze ze nie wiedziałam jaka derkę ubrac..... skonczyło sie na "lekkiej" zimowej zeby za szybko nie odrosło futerko 😀
przepraszam za jakosc ale z telefonu i wewnątrz stajni
Za duże zdjęcie.
moja niby już odrosła trochę ale po treningu widać gdzie się kończą mokre loczki a gdzie zaczyna już sucha krótsza sierść. Jak będę golić jeszcze raz to razem z całą szyją, zostanie tylko 'derka' na zadzie
Czy koń, który ma ogolony całą szyję musi mieć koniecznie derkę z kapturem?
Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o golenie, a możliwe, że trzeba będzie ogolić mamuta, więc wole się podszkolić.
większosc koni , które maja ogoloną całą szyje stoi bez derek z kapturem 🙂 ja zakładam kaptur dopiero jak jest duży mróz
dzięki za odpowiedź :kwiatek:
ja jednak swojego musze pakowac w derke z kapturem/kolnierzem, bo musi miec cieplo na szyi (knkretnie w jednym miejscu narazonym na powstawanie zrostow -> zwyrodnien) - zalecila nam to wet-chiropraktyk.
w innych przypadkach nie ma musu raczej 🙂
Hermes - jak Drama, to mi się z teatrem po prostu kojarzy. Walnęłabym dwie teatralne maski - smutną i wesołą, o w takim stylu:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn😀mxG1vu30qhgpM:
http://www.archiwum.gildia.pl/teksty/andrzej_palka/grafa/maski/*w/120/&t=1[/img]
Jestem dokładnie takiego samego zdania jak darolga. Będzie idealnie!
Ja kolejnemu wygoliłam ala Hello Kitty z piekła rodem
ale praktycznie golilam bez wzoru i niestety niezbyt udana
do tego musiałam jej zgolic widły które trzymała w łapce bo nie wyszły...
No niestety nie zawsze wychodzi 😀
Smok się udał to keljny wzór musiał nie wyjść XD
Jescze jutro wstawie zdjęcie trzeciego wzoru 😉
Ja gole jutro. W planie mam koniczynkę, a to i tak ambitnie jak na mnie (ostatnio mi nawet serduszko nie wyszło :wysmiewa🙂
ja wczoraj ogoliłam, z jednej strony takie os jak na foto 😉 z drugiej diabeł 😉 miałam akurat wene 😉 zawsze goliłam wczesniej a teraz czekałam zeby na jakis czas miec spokoj z goleniem xD a tak cieplo na dworze ze nie wiedziałam jaka derkę ubrac..... skonczyło sie na "lekkiej" zimowej zeby za szybko nie odrosło futerko 😀
przepraszam za jakosc ale z telefonu i wewnątrz stajni
agata - szacun 🙇 wooow!
Frania czarę ognia a nie koniczynkę!
lostak dziękuję, wystarczy duuuuuużo cierpliwości i duzo marchewek zeby kon sie nie krecił bo moj to po poł godziny strasznie sie nudzil..... xD
edit i wychodze z założenia ze wolę juz w miare łatwy wzór ,a nie jakiś skomplikowany bo to moze nie wyjsc 😀
a dla konia imieniem Basma? Wolamy na nia Eklerka, Cuks itp. jak bedzie potrzebne zdjecie to wstawie🙂ale w sumie sa u mnie w galerii.