kącik skoków

nie wkurza mnie to, że chce skakać! Tylko to, że skacze tak, jakby przeszkoda parzyła, więc pytam, czy jest to kwestia nie wygimnastykowania, złego ?szacowania? przez konia wysokości, czy po prostu, tak młode konie robią.
Naprawdę, trzeba od razu na człowieka naskakiwać, jak nie jest alfą i omegą?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2010 13:16
[quote author=palcia_94 link=topic=18.msg751557#msg751557 date=1288361717]
nie jest to kwestią bania się, bo skakać uwielbia, co z tym mogę zrobić, bo zaczęło sie to robić wkurzające..?
[/quote]

Masz konia, który uwielbia skakać i szanuje drągi. Mądrą pracą możesz z niego zrobić fantastycznego sportowca. Co Cię tak wkurza? Co jest dla Ciebie problemem w tej sytuacji?
sama nie jestem jeszcze super skoczkiem, skaczę, bo skacze, ale jak widzę przeszkodę niską i koń nagle wybija się nie wiadomo jak, to w konsekwencji wygląda to masakrycznie.  🤔
Dziękuję za normalne słowa.
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
31 października 2010 13:21
ja konika takiego mogę tylko pozazdrościć 😉
Może czas wziąć się za skoki skoro konio możliwości ma 🙂 ?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2010 13:22
palcia_94, możesz dać konia w trening komuś dobremu lub nauczyć się jeździć i siedzieć podczas skoku na tyle dobrze, żeby mu nie przeszkadzać.
dzięki, spróbujemy  :kwiatek:

"Tylko to, że skacze tak, jakby przeszkoda parzyła"

Każdego skoczka marzenie 😀

Moge zamienić się na mojego ogiera, skoku nie czuć na nim a wszystko musi opukać 😁
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
31 października 2010 18:15
Zdjęcia są jakie są, niebawem powinnam mieć lepsze. No więc tak. To był trening, gdzie skakałam wyżej niż zawsze, musicie wiedzieć, że zmieniłam "system" treningowy. Wiem, że mój koń jest w stanie skoczyć wysoko, dlatego nie forsuję go wysokościami, taki trening gdzie skaczę wyżej niż zawsze mam mniej więcej raz na 3 miesiące. Generalnie skaczę ok. 90 cm parkury, duuużo gimnastyki (raz tygodniowo). Ćwiczymy nad tempem, techniką, doliczaniem, zgraniem się... Postaram się o zdjęcia/filmy z takich właśnie skoków. Koń ma 5,5 roku.
Nie krzyczcie proszę, na prawdę się staram...
Hi hi, takie stare znalazłam  😉

TA-KI wybacz,ale muszę.. czego szukasz na ziemi,babo? 🤬  😁
Moi drodzy,nastąpiła moja reaktywacja,po poukładaniu sobie wszystkiego na studiach itd. wreszcie wracam na parkury.Pierwszą atakuję Kuźnię.Kogo z re-voltopirów tam zobaczę?  👀 (od razu mówię,że nie będzie co oglądać-jadę 120)
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
05 listopada 2010 13:12
salto piccolo, ale HPP?bo jeżeli HPP,to mnie,tez chce jechać HPP Open N 🙂 już na bank,jeżeli nie będzie trzęsienia ziemi,bo dostałam kasę od sponsora  😜

a TA-KI szuka nogi na którą wyląduje  😁
Tak,tak HPP.Wreszcie poznam Ktosia!!!!!!  😅 Hmm moje chyba pojadą jakieś kombinacje,Duży MR i DR,Ogier Open i MR,a Kobyłka?Któż to wie..z nią nigdy nic nie wiadomo,chociaż stawiam na Open,bo dawno na zawodach nie była  😉 Kurczę,już się cieszę,że cię spotkam!
05 listopada 2010 13:24
ja mam nadzieję,że więcej warszawiaków poznamy 🙂
Salto czy bedziesz z moim ulubiencem Querido i jakas malopolska dama? bo jesli tak to ehm...no przyjade kibicowac🙂 i focic🙂
Tak,będzie i ulubieniec Querido i małopolska dama,a do kompletu czeski gigant 😉 Zapraszamy,zapraszamy,jestem wiecznie spragniona zdjęć  😉
Lotnaa   I'm lovin it! :)
05 listopada 2010 17:40
Będzie ktoś w niedzielę w Lesznie? Bo ja się razem z Bogdanami wybieram  🏇
no właśnie, ktoś dzwonił do Bogdana, aby się spotkac w Lesznie i pogadac. Niestety Bogdan nie zapisął nr tel i teraz nam strasznie głupio, że nie dzwonimy aby potwierdzic nasz przyjazd.
05 listopada 2010 17:51
Bogdan, Dlaczego telefonu nie odbierasz babo!
no to bede pewnie kibicowac Wam dziewczyny🙂 🏇
Miniaturowe spotkanie nam się szykuje 😉 Ktoś dopiero teraz przeczytałam wzmiankę o Warszawiakach - ja żadna warszawianka!! Jestem z gór!!! A w W-wie tylko studiuję,konie też trzymam w górach na szczęście  😁
05 listopada 2010 18:03
Wiem,wiem,ale przecież w Warszawie dużo voltowiczow.pozdrowienia z Mikoszewa...własnie konia odbieramy  😎
gdzie jest  to Mikoszewo?? 😲 i co za konisko?
jejku jak ja Wam zazdroszcze!  💃
Karla nie ma czego- pewnie znowu ze szrotu  😉 😂
05 listopada 2010 18:08
Mikoszewo koło Krynicy morskiej...a Bogdan ma racje,tyko to nie stricte nasz,tylko Asi od Madryta ;-)
dziewczyny a kiedy to HPP w Kuźni?
05 listopada 2010 18:10
Za 2 tyg
szrotowce sa najlepsze 😎 a juz takie co kopyt, sciegien i stawow nie maja w ogole, najlepiej takie po ochwacie, z wszczepami weglanowymi zamiast sciegien...
albo takie po poderznieciu sciegien 😎 😉
najpierw przeczytalam Krynica Gorska i zwatpilam😀 potem skorygowalam, ze jednak ta blizej Was
No jakbyście do południowej Krynicy jechali,to moglibyście nocować w Żywcu. Mimo wszystko zawsze zapraszamy!  😉
Ej konie ze szrotu są the best - mój duży 8 lat stał na pastwisku,potem go zajeździli a później chodził rekreacyjnie,a teraz.. łazi 140  😁
Ponia   Szefowa forever.
05 listopada 2010 19:33
salto piccolo,  jeśli się uda to,może i ja do kuźni zawitam 😉
No to wtedy już by był szczyt szczęścia  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się