Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

cieciorka   kocioł bałkański
30 października 2010 21:11
arivle, jak ładnie ogolona 🙂
wątek zamknięty
Burza rozumiem, tylko wiesz to jest wszystko teraz na takiej zasadzie, że Blondka mam tylko dla siebie, czasem właściciel jedzie w teren ale to raz na ruski rok, no a z kobyłką jest tak, że chodziłaby w rekreacji...

serce mówi Dani a rozum sam już chyba też nie wie..  👀
wątek zamknięty
Ponia   Szefowa forever.
30 października 2010 21:15
Pokażę jedno z pięknych  zdjęć  Strzygi  :kwiatek:

wątek zamknięty
Blondek, no wiesz... serio ciężko pomóc..

Ponia, co to za koń? Czemu nie kasztan? 😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
30 października 2010 21:17
Ponia, na nie-kasztanie to jakos zupelnie bez sensu, nie-Ponkowo wygladasz... przefarbuj go!
wątek zamknięty
Zgadzam się z kujką, !😀
wątek zamknięty
Ponia   Szefowa forever.
30 października 2010 21:19
Ponia, co to za koń? Czemu nie kasztan? 😀

a dali pojeździć, to pojeździłam ;-)
jedno zdj więcej w ZNK ale rude tym razem 🙂
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
30 października 2010 21:20
Zupka, wypiękniała! Znam ją z Rakowisk.

Strzyga, pięęęękny, zgadzam się 😀 śliczne zdjęcia!
wątek zamknięty
Dawno nic nie pokazywałam bo i nie miałam co, robię więc porządny zasyp Dzionkiem 🙂

Pojeździli my:

Pościgali się z labradorem o bardzo małym móżdżku:

Potem pobiegali my na golasa:

I z balastem:

Ale mi humor Dzionek poprawił, normalnie nie mogę się doczekać jutra i kolejnej jazdy  😍
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
30 października 2010 21:27
Z terenu mam tylko komórkowe. Głównie fociłam gniade i Złocisza na padoku, ale mam same od dupy strony, bo się z nim bawiłam i ode mnie uciekał.

Burza, ale on jest Pączuś- Baryłeczka 😀
wątek zamknięty
Dzionka skoro oboje biegaliście na golasa, to czemu opublikowane sa tylko zdjęcia nageigo Dzionka he? 😁
wątek zamknięty
O kurcze, chyba moderatorzy mi wycięli zdjęcia z posta!! 😉
wątek zamknięty
30 października 2010 21:37
Dzionka, o rety! juz prawie nie widac, ze ogolony! o.o
wątek zamknięty
kujka, no strasznie dorósł, mówiłam ci! Jak nie będzie więcej zarastał to dam mu spokój, ale jeśli mamucienie będzie postępować, to pewnie poproszę cię o małą pomoc 🙂 Przecież na załaduję go teraz w cieplejszą derkę, bez sensu...
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
30 października 2010 21:46
Ej, "labrador" jest debeściak, jak mój chłop był ze mną w zeszły weekend, to pies mu przyniósł buraka i kazał rzucać 😉
wątek zamknięty
O kurczę dziewczyny, ależ ruchliwy ten wątek, super 😀

Ja wpadnę z szybkimi fotkami i rozpłynę się z zachwytu nad Sarką-Skwarką. Dzielnie jeździmy pod okiem trenerki, układamy się, zaokrąglamy galop, uruchamiamy plecki, dodaliśmy łopatki i nagle wyszedł nam sam z siebie fantastyczny, zbalansowany, super obszerny swingujący kłus. Ale jaaaaaki - razem z trenerką zrobiłyśmy tak 😜 a potem tak 😵 Najlepsze, że tak jak wyszedł - w żuciu na koniec jazdy - tak sobie sam już został, ależ zdolna jest ta dziewczynka ruda 🙂 Może mi się uda zabrać jutro do stajni fotografa, konie zdecydowanie zasługują na sesję.

Stęp po jeździe:

Tu oglądamy świat:

I mega słodki portret z padoku  😍
wątek zamknięty
ooo proszę jaka ruda jest słodka 🙂
wątek zamknięty
maleństwo, no właśnie mojemu chłopu też nie dawał robić fotek, ciągle mu coś znosił i szczekał 😀

quantanamera, ostatnie foto boskie 😀
wątek zamknięty
Ruda jest słodka i kochana, a Skwarek jest o nią zazdrosny 😀iabeł: Jak tylko się u niuni w boksie siedzi, to Skwar rzuca kantarami i uwiązami po całym korytarzu 😁 Ale jak już się od Rudej wyjdzie, to wtedy ją podrywa. A ja właśnie wrzucam stajniowy filmik na youtuba 🙂
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
30 października 2010 22:11
Dzionka nie ma podmieniania koni! 🤬
a tak na serio, to pięknie Ci chłopak popuchł! gratki! 🙂

quanta wygląda jak cukiereczek 🙂 pasowałaby jako partnerka dla Swarovskiego 😎
btw: dostałaś ją do jazdy czy ja znów coś przegapiłam i dorzuciłaś kolejnego konia do kolekcji? 👀 😁
wątek zamknięty
Struc, ano piszczało mi wszystko w środku jak czytałam, że maleństwo ma teraz na głowie mnóstwo rzeczy (w tym pracę), a dobrze wiem, że codzienne zajmowanie się dwoma końmi wymaga naprawdę mega dyspozycyjności. Ja siedzę w stajni codziennie przynajmniej 4 godziny, a mam do pomocy i trenerkę, i buszową (tiah, w ogóle jestem chyba rekordzistką - w piątek katapultowałam się do koni równo o 15😲0, żeby wrócić wcześniej do domu - w drogą powrotną ruszyłam o 21😲0 😁 Ładne mi wcześniej). Rudą widziałam na zawodach, dla mnie to koń typu Skwarunia, super plastyczny materiał do pracy, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczona na 1000% normy.
Ruda mieszka obok Skwarka miesiąc czasu równo.

wątek zamknięty
30 października 2010 22:44
Quanta oł mamuniu, to ja już straciłam rachubę 😁
mogłabyś normalnie jakieś stado założyć 😀iabeł:
wątek zamknięty
30 października 2010 22:48
quantanamera, aaale z Sarki slodziak niesamowity! koniecznie musisz wrzucic jakies zdjecia z jazdy 🙂
wątek zamknięty
Ponia - śliczne i ciepłe jesienne foto 🙂 !
Dzionka - super koń, ale ten pad (imho) w ogole Wam nie pasuje
Quanta - drugie takie nastrojowe 🙂

A ja wciąż i z uporem maniaka skaczę xD.
Dzisiaj okser 70, ale jak na mnie dość szeroki i stacjonatka 80 😅
I ręce już skłądniej trzymałam, a nie z przeprostami w łokciach 😀.

wątek zamknięty
quanta, a kupiłaś czy dzierżawisz?
Ponia, dawaj wiecej  😜
wątek zamknięty
Nie no, aż tak mi nie odbiło 😉 Jurka nie ma obecnie u mnie, Roto w dzierżawie, Donerhalek edukuje się w Niemczech, więc na co dzień w domu mam tylko dwie sztuki 😉 W sam raz, jak się ma wyrozumiałego Blondyna w domu 😁

A propos siwego, bo ktoś się wcześniej pytał, co u niego słychać. Mieszka z super domku, radzi sobie bardzo dzielnie, sporo w tym roku startował i zaskakująco dobrze daje radę:

kujka, no fotograf wstępnie wyraził chęć odmrożenia sobie tyłka, więc na jutro szykują się fotki 😀
A co do Sarki - ona jest słodka, ale i inteligentna i to taką pieprzną inteligencją 😀iabeł: Takie są najfajniejsze 😀

Jeszcze 11 minut i mam film 😁
wątek zamknięty
30 października 2010 23:11
quanta bez znaczenia ile koni masz na codzień i jak bardzo będziesz się tłumaczyć - dla mnie za bardzo się rozbestwiłaś 😎
wątek zamknięty
noo, ktoś to wreszcie na głos powiedział  😀iabeł:
Quanta, ale siwy wyyysiwiał 😉
wątek zamknięty
Ponia   Szefowa forever.
30 października 2010 23:25
korsik, Proszę :  😉

wątek zamknięty
Ale piękne ostatnie zdjecie, już jest u mnie na tapecie  😡
Złocisz też musi nosić tąkoszulką na łopatki? Nie mogli by szyć jakiś derek, które by nie obcierały  😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.