kącik skoków
Dramka, dokładnie, skoki to skoki, liczą się rzutki, nie to, co kto wyprawia w siodle. Oczywiście, ze nie ma czego pochwalać, ale lanie krokodylich łez niczego nie zmieni. Taka jest rzeczywistość.
Ja oglądałam on-line i mi podobało sie jak jechali.
mam pytanie, mam konia, który jak skacze 30cm krzyzaki to wybija się z metrowym zapasem, luzem jak go puszczam, to też raczej tak, skacze, nie jest to kwestią bania się, bo skakać uwielbia, co z tym mogę zrobić, bo zaczęło sie to robić wkurzające..?
😵 ( przepraszam za nieregulaminowy post ale nie wiem co na to powiedziec 😁 )
palcia_94, połam mu nogi, ja bym takiemu kretynowi nie przepuściła.
palcia_94-ile ma lat Twój koń?
Prawda jest taka że nie każdy koń nadaje się do skóków 🙄
Skakałam kiedyś na kobyle która odbijała się i lądowała prawie w tym samym miejscu 😵
A ja jestem zadowolona, bo wszystkie konie dobrze dzisiaj skakały 🙂
Mi dzisiaj ogier super skakał.
I pierwszy raz wsiadłam na swoją młodą.
Najlepszy numer który pierwszy raz mi sie przydarzył to jak z niej zeskakiwałam wylądowałam na pupie. 😵 Nie wiem jak to zrobiłam 🤔
Zdecydowanie czuje sie lepiej na koniu niż na własnych nogach 🏇
Widocznie byłaś pod takim wrażeniem, że zwaliło CIę z nóg 😉
Byłam, konie czasem potrafia mnie bardzo pozytywnie zaskoczyć 💃 Czułam sie jak oferma 😵
I pierwszy raz wsiadłam na swoją młodą.
Dramka, co to za młoda? 😉
3 letnia kobyłka po Contender Son
Chyba ciągniemy OT, ale masz może jakieś fotki?Pierwszy raz słyszę,że masz jeszcze jakiegoś konia🙂
No właśnie ja też nic o niej nie wiedziałam 😉
Dlatego chętnie poznamy ową Contenderkę. Kto będzie na niej jezdzil? No i żeby na temat... to będzie skoczkiem, tak? 😉
Mam 3 konie 🤣
Jeździć pewnie Ja bede a Marcin startować. 😎 Bo jestem super luzak/żona 😎 Podobnie jak z ogierem. 😉
Fotka na szybko. Dodam że matka folblutka chodzila płoty we Włoszech
Od razu trzeba ze złośliwością?
Bischa L, a może być inna odpowiedź na tak głupie pytanie? No witki opadają.
[quote author=Strzyga link=topic=18.msg751567#msg751567 date=1288372703]
Od razu trzeba ze złośliwością?
[/quote]
Sorry, ale czytając taki tekst chyba inaczej nie można.
Palcia, to jak Cie to wkurza to ja go od Ciebie z chęcią wezmę.
Moje chłopaki też super dziś skakały 😉
Każdy się uczy i zadaje głupie dla innych pytania 😉 Ale nie trzeba od razu złośliwie.
Bischa L, to niech idzie do kącika żółtodziobów, jeśli zupełnie ie ogarnia skoków, a jeśli chce się chwalić, to niech się chwali, a nie zgrywa idiotkę.
Bischa L, wątek dla kandydatów na modów jest gdzie indziej,idź może zgłoś się,jak Cię wybiorą będziesz mogła się spełniać 🙂
Moje chłopaki też super dziś skakały 😉
a mój wczoraj ,też super...jakieś pozytywne wibracje są chyba 🙂
Moderowanie to nie moja bajka 😉 Nie ciągnie mnie do takich rzeczy 😉 Modzi chyba zresztą takimi "głupotami" się nie zajmują, nie ma tu miejsca przeklinanie i obrażanie (teoretycznie) innych karygodne.
Nie lubię złośliwości wobec siebie i bezsensownej także dla innych, więc bronię.
Strzyga a wystarczyło to napisać, a nie wyjeżdżaćz tekstem o połamaniu koniowi nóg.
Bischa L, idź do świata roshoffych krooliczkuff. Sorry, wystarczyło, żeby nie zadawała głupiego pytania.
"a mój wczoraj ,też super...jakieś pozytywne wibracje są chyba "
Nie do końca, dramka nie chce skakać 🙁
No tak, kultura 🙄 A raczej jej brak.
Skoro pytanie od żółtodzioba, to trzeba ją tam było wysłać. Żałosne, tyle ode mnie.
Koniec 🚫
Bischa L, a Ty nigdy żałosna, zawsze odpowiednim miejscu i czasie, w sam raz na pouczanie innych >__>
Dla mnie EOT
...a ja właśnie idę na trening 🏇 🏇
pacia-a ty mu postaw od razu 125 zamiast tracić czas na koziołki, treningowo będziesz ze dwa lata do przodu 😀 😂
co w moim pytaniu było złego?-nie wiem
chwale się?-też nie wiem czym, bo nie było w moim poście nic ,,pozytywnego"
miałam problem i poprosiłam o pomoc..
więc dziękuję wszystkim profesjonalistom, za profesjonalną pomoc.
palcia_94, wkurzasz się, że twój koń chce skakać? To nie skacz, jak Cie to tak strasznie wkurza. Sorry, nie rozumiem problemu, jakby nie chciał skakać nawet 30 cm krzyżaczka, mogłabym mieć do zwierza pretensje...
Rada jest taka: zostawaj w siodle, nie oddawaj ręki w skoki, dyktuj chamskie odskoki, koń się zniechęci i problem jego staranności nad skokiem zniknie jak ręką odjął.