w "Ratownikach" z Bogusławem Lindą 😁
w "Ratownikach" z Bogusławem Lindą 😁
Brawo! 😅
"Ty moja łoszad a ja twoj kałboj" 🤣 rosyjskie klimaty są wspaniałe!
A podobno mamy mistrza Europy w ujeżdżaniu byków!
Tak, Szymon Wierzchosławski zajął pierwsze miejsce
tu jest filmik
http://index.indavideo.hu/video/A_vilag_leghosszabb_nyolc_masodpercea tu kilka zdjęć
http://www.facebook.com/album.php?aid=43968&id=100000463316847[url=
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000463316847#!/photo.php?fbid=164270946931681&set=a.164270923598350.43753.100000463316847]
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000463316847#!/photo.php?fbid=164270946931681&set=a.164270923598350.43753.100000463316847[/url]
Świetna nowina. Dzielny Pan Szymon. :kwiatek:
dziewczyny HELP! robię zamówienie w drydales i chcą ode mnie przy informacjach o karcie tzw. Security Code - gdzie to znaleźć? probowałam już tam wpisać wszystko co znalazłam na karcie i zawsze wyskakuje żeby sprawdzić informacje, bo weryfikacja karty się nei powiodła:/ co ja mam tam wpisać?
A ja sie pochwale, ze niedlugo z Ovca bedziemy na szkoleniu z Ewelina Zon. Nowej wiedzy nigdy dosc!
[quote author=wiedźma link=topic=27.msg747924#msg747924 date=1288033684]
A ja sie pochwale, ze niedlugo z Ovca bedziemy na szkoleniu z Ewelina Zon. Nowej wiedzy nigdy dosc!
[/quote]
zazdroszcze!!
To sie zabieraj z nami, a nie zazdroscisz!
na drugiej stronie karty - ostatnie 3-4 cyfry inne niż na przodzie karty - najczęściej napisane na pasku do podpisu
Borys., dzięki już znalazłam😉 co nie zmienia faktu że dalej mi nie chce przejść to zamówienie:/ ja już nie wiem co źle robię..:/
czasem karta maestro jest nieakceptowalna, albo są restrykcje na kart wydawane w nowych państwach Unii Europeskiej
[quote author=wiedźma link=topic=27.msg747924#msg747924 date=1288033684]
[/quote]
o ile uda mi się dorwać przewoźnika-jeden wymienia auto, trzej jadą na Partynice na hubertusa, jeden wtedy pracuje, jeden jedzie z żoną w góry 😂
tymczasem-w ramach odpoczynku od straszenia dzików i uciekania przed paintballowcami w lasach-byłam dziś powozić dupsko na zrobionych kuniach reiningowych - aaaaach 🏇
turbokuc dzis przyjechał 😉
westowcy - mam pytanie... jestem na etapie przymierzania się do siodła i wybierania koloru. Do dwóch hkasztanek myślałam albo o całkiem jasnym siodle (ogłowie w tym samym kolorze będzie ładnie rozjaśniało pychol), albo o ciepłym, kasztanowym, żeby w miarę zlewało się z koniem, albo o czarnym - żeby też kontrastowało, do tego czarne ochraniacze, jakiś kolorowy pad i heja. i generalnie mam pytanie - czy jasne siodła w kolorze tzw. naturalnym bardzo ciemnieją z wiekiem? i dwa - dlaczego praktycznie NIKT nie jeździ w czarnych siodłach? to jakieś westowe faux pas?
Mi się zawsze wydawało, że poprostu westowcy lubią brąz. 😂 Sama mam brązowe siodło, miałam też przedtem, widziałam czarne siodła i ... kupuj jakie ci się spodoba. 😍 Najważniejsze, żeby było dopasowane do konia.😉
Jasne siodła ciemnieją z wiekiem, ale nie jakoś bardzo..ot, jak każda inna skóra 😉
Czy orientuje się ktoś kto będzie robił pokaz reiningu na Paradzie Jeździeckiej we Wrocławiu ?
Lothar na Artletic Louisie 🙂
A nasza Karolas jest w najnowszym "SHAPE" 😅
BRAWO!!!
A nasza Karolas jest w najnowszym "SHAPE" 😅
BRAWO!!!
w jakim sensie?? jej zdjęcie czy ona sama??
Breva ja polecam jasny brąz, moim zdaniem idealnie pasuje do kasztana 😉
w jakim sensie?? jej zdjęcie czy ona sama??
Sama Karola 😅
Westowcy mam pytanie o długości popręgów. Jakie są najbardziej popularne rozmiary? W klasykach się orientuję, a tu nie 🙁.
Ja zazwyczaj na "przeciętne" konie kupowałam 32 😉
Bera 7 - chyba najbardziej popularny jest rozmiar 34 " . Na wlkp. ok.168 cm w kłębie pasował właśnie taki. Na hucuła ok. 146 w kłębie też był dobry , ale mógłby być i 32 ".
Teraz na 162 cm , ale dość końkretnego konia też jest dobry , mógłby być i 36 ".
😉
Dzięki dziewczyny. Trochę rozjaśniło.
wiedźma, no własnie zauważyłam🙂 komu mówię że chyba czarne to wszysyc jak jeden mąż - "nie kupuj czarnego"! A ja nie wiem o co chodzi:P
Kwiatowa, tyle że słyszalam że jasne (takie naprawdę jasne) lubi zafarbować od jeansów..:| myślalam też o takim kasztanowym jak na Twoim zdjęciu, ale jakoś bym chyba wolała żeby sprzęt był kontrastowy do konia.. ehh pewnie na ciemnobrązowym stanie!
a tak w ogóle muszę się pożalić🙁 przyszła do mnie długo wyczekiwana paczka ze Stanów z kowbojkami. Zapłaciłam za buty - ok, nie mało ale i tak mniej niż w Polsce. Zapłaciłam za wysyłkę 100$ - ok, no trudno, dalej wychodzi taniej niż w Polsce. Przy odbiorze zapłaciłam jeszcze cło - 363zł:/:/:/ tu już się wkurzyłam, ale spoko... zamówiłam nowe, prosto ze sklepu, rozumiem to. Tylko szkoda że obydwie pary, porządnie wymierzone, gdzie rozmiar był przez 2 tyg uzgadniany mailowo z obsługą sklepu, są za duże🙁🙁🙁 cholera jasna. tyle czekania, tyle kasy i dalej jestem bez kowbojek! A te muszę sprzedać neistety🙁 może jeszcze te z czubem zostawie, napcham waty do czuba, założę grubą skarpetkę, ale te drugie mi spadają🙁 eh eh eh...