Ogłowia

a widzisz galeria ja np. ściełam się na kiefferach. Miałam dwa i wg. mnie nie były one jakąs rewelacją biorąc pod uwagę swoją dość wysoką cenę.

Miałam też ogłowie Prestiga z podwójnie szytej skóry i przyznam ze było super mięciutkie tylko strasznie małe!!! I pisze tu o full'u.

Ursusa nie miałam jedynie macałam kilka, no i mam jeszcze przed oczami zdjecia Ursusa milusi po moczeniu w oleju.

Osobiście mi leżą ogłowia Dobberta ( rurka jest moim drugim ich ogłowiem), Passiera musze sprawdzić w boju, ale pierwsze wrażenie mega pozytywne.

Jeszcze miałąm kiedyś przez krótki okres ogłowie koloru hazelnut angielskiego Jeffriesa i musze przyznać ze tam skóa też rewelacyjna była...tylko ten problem z dopasowaniem np. wodzy pod kolor  😵
Bo Prestige ogłowia i napiersniki wypadaja małe.

Może powinnam przymierzyć meksykańca Prestige którego mam w domu na Dramke  👀 ona nosi pomiędzy cob/full
to spokojnie powinien na nia prestige pasowac....oni szyja na filigranowe kunie
Jutro przymierze  😀iabeł: A jak będzie dobre?  😵
dobrych ogłowi nigdy nie za wiele...w końcu musisz coś rezerwowego mieć na wyjście 😀
Wystarczy mi jeden stubben na pare kolejnych lat.  😉

Ja zawsze mam problem z paskami do wielokrążka bo są za długie.
Dramka, asds, może to też zależy od gustu - znajomym ze stajni również Kieffery nie pasowały, za to Stubbeny wychwalali, etcetera etcetera  😉
Zawsze jednak trafiają się jakieś wybrakowane egzemplarze, więc może tak też było z moim ogłowiem Stubbena. No nie wiem, oprócz tego mojego żadnego nie macałam.  😉
Ja mam mieszane uczucia co do stubbena passion z jednej strony mi się podoba, a z drugiej nie i juz sama głupie.Miło by było jakby ktoś moze jakieś fotki nie katalogowe na koniu znalazł, bo ja mam samą serię zdjęć tego ogłowia na sucho bez modela
asds Skóra napewno najlepszej jakości, ale nachrapnik mi sie nie podoba. Ogłowie z podobnym nachrapnikiem sprzedałam firmy KIEFFER.
Ten nachrapnik da się przeżyć
c.d.
Kto ściągnąłod kogo?  😂

http://www.kieffer.net/trensen/perseus/?start=48/
i ostatnia część z wersja brązowo-rudą?
okropność  ❗
tak mnie zaciekawiło co to za odcień jest bo mi to na jkiś czerwony rudy wygląda...
odcień bloody mary  😁  😀iabeł:
mam pytanie, planuje kupić ogłowie, ale na ogłowiu od pana Marka trochę się zawiodłam i zastanawiam się czy nie spróbować zamówić ogłowia u Rymarza polecanego przez Dzionkę i Caroline, z tego co czytałam to skóra fajna, ceny nienajgorsze, macie może porównanie ze skórą z ogłowi P.Marka? Czy ten rymarz ma może maila? numer tel. chyba gdzieś się tu przewinął więc poszukam, ale maila nie kojaże, a musiałabym coś pokazać na zdjęciu
kujka   new better life mode: on
23 października 2010 06:40
LOVELY, ja nie wiem, czy Dzionka tak strasznie by Ci polecila tego rymarza... skora niby fajna, ale nachrapnik zrobiony na konia - kosmite chyba... kompletnie byl niewymiarowy..
caroline   siwek złotogrzywek :)
23 października 2010 09:21
Lovely, dane są w wątku z namiarami.
moim zdaniem skóra jest OK, ale ty masz zwykle wyzsze wymagania niż ja, wiec nie jestem pewna czy tobie też ona bedzie odpowiadała.

kujka, a który namordnik Dzionka ma od niego? (w sensie: ciekawa jestem jak wygląda 🙂😉
nie podawała mu wymiarów? czy mimo wymiarów zrobił "od czapki"?
Mi zrobił dokładnie takie wymiary jak chciałam - nie mam się co czepiać akurat tego. Skóra bardzo fajna, mięciutka. Tyle, że moim zdaniem nie jest w stanie zrobić takiego kształtu nachrapnika hanowerskiego jak te robione maszynowo - a od p. Marka takie widziałam (np. Burzy). Nie podoba mi się także jeden szczegół - szlufki są jakby zrobione na stałe - w wyniku tego pasek jak zostaje dłuższy to tak się majta nieładnie. Ale to jest z nim do dogadania. Jak dla mnie bardzo dobry produkt do ciurania - nic się z nim nie dzieje, komfortowy dla konia.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
23 października 2010 10:29
asds, Dramka, mi to wygląda na prześwietlone zdjęcie koloru havana,albo nazywanego przez niektóre firmy (np.equipe) red brown...

na zdjęciach stubennowy havana i equipowy red brown.
co do rymarzy - polecam niezmiennie Bogdana 😉 tylko trzeba wiedzieć co się chce konkretnie,a spełni każde marzenie 🙂
cieciorka   kocioł bałkański
23 października 2010 11:09
e tam, nawet jesli faktynie, to nie efekt lampy, tylko takie czerwone jest, to na ciemnym łbie może ładnie wyglądać.
dla mnie ze względu na nachrapnik właśnie- najładniejsze ogłowie stubbena
Czy do meksykańca pasuje wielokrążek?  :kwiatek:
noen   A story of a fighter of our human race
23 października 2010 11:12
Dramka : mi pasował  :kwiatek:
23 października 2010 11:19
Dramkoa dlaczego nie?😉
tu masz windę,ale działa wygląda przecież podobnie 😉

co do nachrapników,to ten bardzo mi się tez podoba:
przepraszam za  🚫 i za laickie pytanie, ale dlaczego on ma tak zapięty pasek krzyżowy?
23 października 2010 11:28
ententa, wrotki już kiedyś tłumaczył dlaczego...zdjęcie wycięte ze zdjęcia z krosu,chyba chodziło o uderzanie przez kobyłę w rękę,a takie zapięcie nie prowokowało jej 😉 po prostu,kobyła lubiła uderzać w lewą rękę,a przy takim zapięciu było....łatwiej :P
Lovely, dane są w wątku z namiarami.
moim zdaniem skóra jest OK, ale ty masz zwykle wyzsze wymagania niż ja, wiec nie jestem pewna czy tobie też ona bedzie odpowiadała.

kujka, a który namordnik Dzionka ma od niego? (w sensie: ciekawa jestem jak wygląda 🙂😉
nie podawała mu wymiarów? czy mimo wymiarów zrobił "od czapki"?

nie wydaje mi się zeby były wyższe, ale ogłowie od p. Marka- moje- to w porównaniu do tego jak wszyscy zachwalają, to niewypał i trochę sie boję zamawiać kolejne, chociaz zamówiłam hanowera i skóra jest ekstra  🙂
ale chyba zaryzykuje i wezmę od P. marka
caroline   siwek złotogrzywek :)
23 października 2010 18:36
Mi zrobił dokładnie takie wymiary jak chciałam - nie mam się co czepiać akurat tego. Skóra bardzo fajna, mięciutka. Tyle, że moim zdaniem nie jest w stanie zrobić takiego kształtu nachrapnika hanowerskiego jak te robione maszynowo - a od p. Marka takie widziałam (np. Burzy). Nie podoba mi się także jeden szczegół - szlufki są jakby zrobione na stałe - w wyniku tego pasek jak zostaje dłuższy to tak się majta nieładnie. Ale to jest z nim do dogadania. Jak dla mnie bardzo dobry produkt do ciurania - nic się z nim nie dzieje, komfortowy dla konia.

ten mój profilowany nachrapnik szwedzki zrobił rewelacyjnie (w szczególnosci jesli chodzi o profilowanie). za to na tym profilowaniu poległ całkowicie pan Marek.

porównanie:

p. Marek:
profilowany? ano profilowany...

na koniu...

versus pan nowy rymarz:

szukam ogłowia z szerokim nachrapnikiem, dobrego jakościowo i dość niedrogiego, czyli żeby nie kosztował >400 zł.

Co polecają voltopirowe główki?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się