Bryczesy

Lanka_Cathar   Farewell to the King...
21 października 2010 19:54
Horze. Ja w ogóle chyba ostatnio robię się chodzącą reklamą tej firmy. W ciągu ostatniego miesiąca kupiłam ich podkolanówki, sztruksowe bryczesy, dziś kurtkę zimową, która rozwaliła mnie ilością kombinacji czyniącą z człowieka kosmonautę, a teraz jeszcze te softshell'e.  😁 Ale rękawiczki zamówiłam sobie tym razem Koniga, zdradzając Roeckla.
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=217.msg743777#msg743777 date=1287687294]
Horze. Ja w ogóle chyba ostatnio robię się chodzącą reklamą tej firmy. W ciągu ostatniego miesiąca kupiłam ich podkolanówki, sztruksowe bryczesy, dziś kurtkę zimową, która rozwaliła mnie ilością kombinacji czyniącą z człowieka kosmonautę, a teraz jeszcze te softshell'e.  😁 Ale rękawiczki zamówiłam sobie tym razem Koniga, zdradzając Roeckla.
[/quote]

Ja też sie wypinam na Roeckla i na zimę sobie lajsne Konigi skórzane jakieś.

Lanka_Cathar zdradź jak objeździsz jak się soft shele horze sprawują bo też nad nimi na zimę myślę.
21 października 2010 20:01
Ja też zamówiłam skórzane właśnie. 🙂

Dam znać, na razie muszę po nie pojechać, a zrobię to w ciągu najbliższych dni. 🙂
Ja miałam okazje przymierzyć HORZE. Sztywne. I jak ktoś nie ma mega bioder odstają.

Ja jestem chodząca reklamą FOUGANZA, rekawiczki zimowe i skarpetki rewelacja.
Ja miałam okazje przymierzyć HORZE. Sztywne. I jak ktoś nie ma mega bioder odstają.

Ja jestem chodząca reklamą FOUGANZA, rekawiczki zimowe i skarpetki rewelacja.

O termoskarpety super są!
Powiem wam ciekawostke, dzisiaj wcale nie było mi ciepło w moich ocieplanych lugana, przebrałam sie w kratke i tak samo.  🤔
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
22 października 2010 17:00
LankaPrzygotowujesz się na zimę  👀
A gdzie kupowałaś softshelle?
Zima tuż tuż  👀

Ja w końcu swoje ocieplane Lugany oddam do krafcowej i dopasuje do mojej nie wymiarowej figury  😵
majeczka   Galopem przez życie!
22 października 2010 18:49
Z soft shell mam jodhpury i zwykłe, wole jodhpury
Dlaczego jodhpury?
22 października 2010 20:24
jak mam termobielizne to jakoś mi tak luźniej w jodhpurach i "traperki" mogę założyć na nogi i mi stopy nie marzną jak w sztybletach czy termobutach loesdau (które moim zdaniem nadają się co najwyżej na jesień ale na pewno nie na zimę jak się jest w stajni cały dzień)
22 października 2010 21:36
Szykuję się, szykuję. Dziś przetestowałam kurtkę Horze. Jest genialna. Jak ją wczoraj mierzyłam w sklepie, to rozwaliła mnie możliwościami stworzenia wyglądu kosmonauty. Dziś sprawdziłam, że dzięki temu wiatr może sobie wiuwać, a mnie jest ciepło. Jak stępowałam Rudą, to na polu hulało aż miło, a mnie się gęba cieszyła.  😁 W poniedziałek jadę po softshell'e. Oczywiście do Pasi-Konika. Fortunę tam zostawiam.

A co do rzeczy z Decathlonu, to jestem uzależniona od polarów. Są ciepłe, miękkie i tanie.
Z Decathlonu tez sprawdzają się kurtki FOUGANZA.

Ile te softshell? 200zł? Dobrze że będziesz miała okazje przymierzyć.  😉
23 października 2010 07:02
Jakieś 300 z kawałkiem chyba. Mierzyć już mierzyłam, ale ja zawsze muszę się przespać z tematem.  🤣
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
26 października 2010 18:19
Miałam na tyłku. Cena adekwatna do jakości  😉 Co można spodziewać się po bryczesach za 179zł? Lej się ciągnie..

Ja swoje ocieplane lugany oddałam na przeróbkę do krawcowej  😵
26 października 2010 19:49
Zna ktoś krawcową która wypruje pół leje ze skóry naturalnej i naszyje pełne leje (mam leje) na bryczesy?
majeczka ale operacja nie wiem czy sie uda..lej nie będzie sie układał dobrze..
26 października 2010 20:06
mam tak cudownie ocieplane pikeury (jakieś muszą być mega stare bo mają lej z naturalnej skóry) że chciałabym spróbować je uruchomić
Już rozumiem. Moja krawcowa zwęża mi wszystkie moje pikeury.

Żeby lej pasował to musi być pikeur i z tego samego rozmiaru co bryczesy ocieplane.  Bo pikeur ma konkretnie wykrojony lej i bryczesy, wtedy jest szansa że się uda.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
26 października 2010 20:23
A jakie bryczesy byście poleciły mi do 240zł ?  :kwiatek:
Za tą cene możesz zdobyć eurostar, pikeur
ja chciałam tylko powiedziec, że kocham moje Lugany i już nigdy więcej żadnych fair play lub czegos podobnego🙂 Jak tylko będę miała jakiś przypływ gotówki na pewno ponownie uśmiechnę się do Dramki bo przydałyby mi się jeszcze jakieś fajne białe i jakieś inne. W końcu mam bryczesy nie dość, że łądne to jeszcze wygodne a i po praniu mogę w nich normalnie chodzić i jeździć, pamiętam jak miałam jakieś z Amigo z pełnym lejem to po praniu w nich na konia wsiasc nie mogłam bo były takie sztywne i twarde, a teraz to zupełnie inna bajka🙂
Jak już raz ma się na tyłku pikeur lub inne dobre to ciężko założyć gorsze.

Ja ostatnio miałam taka sytuacje ze jak jechałam mistrzostwa w-wy przez pierwsze 2 dni miałam swoje białe pikeur, trzeciego dnia założyłam z niższej półki bo pikeur już jak święta ziemia były. Nie mogłam w nich na konia wejść  😵 Nigdy więcej  👿
no właśnie ja obecnie przeżywam takie coś na każdych zawodach, bo na treningach lugany z pełnym lejem, a na zawodach jakieś nie dość, że zwykłe to jeszcze z lejem tylko na kolanach i do tego śliskim...
sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 października 2010 22:25
ja mam na zawody pełny lej. ale bryczesy inne niż na treningach jednak. czuć dupą różnicę niestety 😉

kotbury, wiadomo co z tymi cavallo?
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
29 października 2010 18:55
Moze ktoś się orientuje gdzie mozna kupić jakis dobry i w korzystniej cenie matreiał na uszycie bryczesów?
Może ma ktoś te bryczesy fair play ? Jak się sprawują?

Uploaded with ImageShack.us
31 października 2010 16:30
Kropa, ma koleżanka w stajni. Jak dla mnie porażka, lej się rozciąga i wygląda jakby się w gacie narobiło. Nie są warte swojej ceny, są po prostu beznadziejne i na dodatek ten lej się przeciera a wszystko dzieje się w takim tempie że to szok
Dzieki  🙂
Ladne sa jednak sie nie zdecyduje.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się