Bryczesy

Przykro mi bardzo ale cavallo będą na 99% małe.

Jeżeli masz 38(76) fairplay to pikeur 40 (80)

Jeżeli pikeur 38 są na ciebie ciasne to cavallo 38(76) odpadają ponieważ wypadają mniejsze niż pikeur.

PS. Cavallo też odpadają dla osób z "brzuszkiem" takich jak ja  😡

Sei Dla ciebie model mondega przedłużany  😎
Znalazłam te bryczesy w rozmiarze 80!!!!!!!!!!!  🏇 🏇 Tylko że za 99 euro ;/
Ale może się skuszę 😀😀

dzięki Dramka  :kwiatek:
400 zł to jeszcze nie tragedia 😉
No ale w Polsce taniej nie?? Ale chyba je zaraz kupię, może się ktoś jeszcze będzie chciał podłączyć ;D
Weź pod uwage że 80 mogą być ciasne. Nie wiem jak bardzo dopasowane sa pikeur 80 na Tobie.
[quote author=Medziiik link=topic=217.msg734700#msg734700 date=1286905234]
http://www.equiversum.pl/usg-usg-bryczesy-damskie-nadine-p-1257.html?osCsid=c2e242a08880918e74f08ae44a35c935
czy ktoś miał to czynienia z tymi bryczesami lub tej firmy? 🙂

Mam te bryczesy i jestem z nich bardzo zadowolona! Bynajmniej nie wyglądam w nich jak raper! Cała rzecz w tym żeby wybrac odpowiedni rozmiar! Materiał i lej pierwsza klasa! Firma USG jest bardzo popularna na całym świecie - w Polsce niestety jest mniej znana.

pozdrawiam
majeczka   Galopem przez życie!
20 października 2010 18:45
A ja dzisiaj zakupiłam kolejne soft shell ki jak ja kocham ten materiał na bryczesach, były też te cavallo zielono-brązowa kratka ale rozmiar 44 więc nie brałam bo duże ale możliwe że będą mniejsze pod koniec miesiąca
Weź pod uwage że 80 mogą być ciasne. Nie wiem jak bardzo dopasowane sa pikeur 80 na Tobie.

raczej takie luźne, dobrze leżą ale nie są jakieś ciasne. Więc w 80 powinnam idealnie wejść 😀
majeczka Szkoda że soft shell pikeur na mnie nie pasuje, pewnie sa cieplejsze niż moje ocieplane Lugana  🙁
20 października 2010 19:48
ja kupiłam te soft shellki

czekoladowe
Dałaś 139 euro?
20 października 2010 19:54
nie no coś Ty z przesyłką to by wyszło kosmos, 300 zł
300zł to przyzwoita cena. Ale jak sie mają jakościowo do pikeur np?
20 października 2010 20:10
"namacalnie" wg mnie super. Grube, cieplutkie, lej też fajny wyglądają na bardzo solidne, zdam relacje jak trochę pojeżdżę czy są warte swojej ceny czy nie. Dzisiaj na teście wypadły fajnie, wygodnie, ciepło, lej trzyma dobrze w siodle.
Potwierdzam to co pisze Dramka - cavallo wypadają mniejsze.
ja, nosze pikeur 38 a cavallo 40.

Wstrzymajcie się z tym kupowaniem z niemiec, ja jutro tam pojadę i sprawdzę jakie mają rozmiary i wam podam. Pzoa tym mi sygnaliowali, że będa mieli dostawę bryczesów.

kotbury a możesz się zapytać czy mogę też ściągnąć jakby co??
No więc tak- z romiarów obecnych na dzis dizeń w sklepie są:
34, 36, 38 i 76 (czyli przedłużane 36).

Inne rozmiary pojechały się sprzedać na targi do niemiec. Jeśli się nie sprzedadzą to będa w sklepie z powrotem w poniedziłek- wtorek- i podam wam wtedy jakie są rozmairy dostępne.

Nie zgodze się z Dramka, że te zielone bryczki z granatowym lejem (identyczne kolory jak kolekcja navy -green) sa jak kupa - sa b. ładne. Tylko dla odważnych.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 października 2010 14:00
ok. poczekam do wtorku 🙂 mam nadzieję że 80 im się nie sprzedadzą  😀iabeł:
kotbury

76 odpowiadaja 38 przedłużane  🤬

36 przedłużane = 72 😉

Widziałam tą kombinacje kolorów na żywo, okropność.  🤔
kotbury

76 odpowiadaja 38 przedłużane  🤬

36 przedłużane = 72 😉

Widziałam tą kombinacje kolorów na żywo, okropność.  🤔

ło Jezu moja wina (czyżbym tak ogłupiała, że mi się podstawowa matematyka gdzieś zapodziała).

Ja tam macałam te zielone i ci powiem, że mnie kuszą. Ale one takie ... wiosenne!
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 października 2010 14:36
Dramka, ale to może i kolekcja navy-green ci się nie podoba?
dla mnie to połączenie kolorów jest szałowe 😉
Dramka, ty napewno będziesz wiedzieć: czy sztruksowe Pikeury są rozciągliwe? Znalazłam w końcu takie jakich szukałam, ale są w rozmiarze mniejszym niż noszę. Wcisnę się?  👀
nie no coś Ty z przesyłką to by wyszło kosmos, 300 zł

a zdradz gdzie?? bo ja wlasnie je kupilam za te euro.. 👿
jeszcze nie wyprobowalam, ale wygladaja super. nie wiedzialam ze mozna je kupic za pol ceny..
Azbuka Sztruksowe bryczesy mniej się rozciągają niż zwykłe letnie. Nie wejdziesz kochana, ale dla pewności sprawdz wymiary bo może wypadaja większe.

Mogłam kupic na wyprzedaży w niemiec bryczesy zielone z granatowym lejem ale były tak okropne że zrezygnowałam  😁 teraz żałuje.
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
21 października 2010 19:12
Powiedzcie mi, czy bryczesy, tudzież jodhpury softshell mają idealnie przylegać, czy powinny mieć trochę luzu?
21 października 2010 19:31
ekwan, pisałam o tym gdzie dwie strony wcześniej
Lanka_Cathar, ja noszę 34 a soft shell mam 36 bo zakładam pod nie zazwyczaj termobielizne
majeczka: o cholercia, nie doczytalam sie..
Lanka_Cathar: podobnie jak majeczka, softshelle wzielam o numer wieksze czyli 38, bo 36 byly bardzo obcisle i krepowaly ruch troche. poza tym pod 38 na pewno zmieszcze barchany jak bedzie naprawde zimno tu.
lanka_cather Bryczesy powinny być dopasowane, jodhpury też. Ale trzeba brac po uwage że porą zimową pod soft shell muszą jeszcze wejść rajstopy. No i soft shell są mniej rozciągliwe.
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
21 października 2010 19:47
Dzięki dziewczyny! Właśnie mierzyłam dziś softshell'e i chyba bardziej przemawiają do mnie jodhpury. I właśnie 40 jest bardzo na styk i trochę ciężko nogę podnieść, a 42 są ciut luźne i miałam zagwozdkę.
To weź 42 😉 Jakiej firmy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się