Hipogryf ok, może i znaleźliście super stajennego (chwała Wam za to), dobrze również, że wasze konie super respektują pastuch- ja znam różnie przypadki. Wybacz tylko, ale pozwolę sobie na zestaw pewnych cytatów - bo bardzo, ale to bardzo denerwuje mnie beztroska i brak wyobraźni przy koniach - co przekłada się później na zdarzenia niestety tragiczne:
Droga 631 to droga z Nieporętu do Marek/Zielonki. Więc trasa bardzo ruchliwa (tam gdzie zawsze stoją hm.... przy drodze). Znajomy widział wypadek w okolicy knajpy "rancho Bena". Koń był osiodłany, więc raczej wersja o ucieczce z pastwiska mało prawdopodobna. Raczej ktoś spadł z konia (co po pijaku jest najprawdopodobniejszą wersją) a koń biegł w kierunku stajni. Koń nie z Hippiki, bo pytałam. Więc od kaskaderów lub z innej miejscowości. Ale jakoś "Andrzej K." sugeruje mi pewną osobę, choć może to zbieżność....
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg245573#msg245573 date=1241514512]
Wpadlo mi w oko w internecie policyjne doniesienie o wypadku w Slupnie.
Zamieszczono tam informacje o koniu, ktory zmarl wpadlszy pod samochod na trasie w okolicy Slupna ???!!!
Wlasciciel/ jezdziec (moze oba ?) byl nietrzezwy.
To z Waszego Slupna (kaskaderzy), ze Stowarzyszsenia czy jakis rolnik ?
[/quote]
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg247461#msg247461 date=1241683005]
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg245573#msg245573 date=1241514512]
Wpadlo mi w oko w internecie policyjne doniesienie o wypadku w Slupnie.
Zamieszczono tam informacje o koniu, ktory zmarl wpadlszy pod samochod na trasie w okolicy Slupna ???!!!
Wlasciciel/ jezdziec (moze oba ?) byl nietrzezwy.
To z Waszego Slupna (kaskaderzy), ze Stowarzyszsenia czy jakis rolnik ?
[/quote]
12.04.2009
Słupno, droga 631. Kierujący samochodem Honda Civic Adam S. zderzył się z przebiegającym przez jezdnię bez nadzoru koniem, który poniósł śmierć na miejscu zdarzenia. Kierujący samochodem, jak i trzej pasażerowie, w tym małoletni Paweł S. (lat 10) doznali urazów głowy. W sprawie zatrzymano Andrzeja K. podejrzewanego o to, że będąc w stanie nietrzeźwym nie zachował ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, czym spowodował wypadek drogowy.http://fakty.wwl.pl/?a=2569swieta, swieta i po swietach
po koniu tez ...
[/quote]
Notatki policyjne i gazetowe wymieniają Andrzeja K. ze Słupna. Właścicielem stajni w Słupnie jest Andrzej Kostrzewa. Więc jakby jasne...