Chciał zabić KAczyńskiego - 1 osoba nie żyje

to po co to pisałaś  🤔wirek:
wracam do pierwszego pytania

a może naprawdę tak myślisz?
jeśli tak, to może powinnaś się spotkać ze specjalistą od obsesji, agresji itp.
jeśli "to tylko taka przenośnia" to po co marnujesz czas Twój i forumowiczów

przeraża mnie używanie języka w ten sposób. co to jest?
dla mnie wybór jest taki...albo PMS albo bardzo spóźniający się okres ...głupotę tak skrajną jestem zmuszony wykluczyć 😁 🤔wirek:
wrotki, ani jedno ani drugie, więc zostaje skrajna głupota - może być i tak.
dempsey, to jest czas na zakończenie dyskusji. Przycisk ignor masz po lewej, skoro aż tak Cię przeraża to i owo 🙂
dempsey, to jest czas na zakończenie dyskusji. Przycisk ignor masz po lewej, skoro aż tak Cię przeraża to i owo 🙂
pozwól że ja też skorzystam.
bye
chcę zrozumieć - próbuję i nijak nie mogę.
po prostu napisz: ok, użyłam pochopnie bezsensownego wyrażenia, nie myślę tak jak napisałam.
a nie brniesz

wrotki, chyba coś gorszego: znak czasów. jesteśmy anonimowi, jesteśmy w internecie, jesteśmy młodzi wolni i bezkarni.
możemy pluć, możemy szczać na twarz naszym wrogom, wszystko wirtualnie
co złego w wirtualnym poderżnięciu gardła.... no co, tylko tak napisałam....
po prostu odcięcie mózgu od palców na klawiaturze - ale to jest niestety zjawisko coraz powszechniejsze
A teraz wracamy do tematu...

Biorąc pod uwagę, że wyczyn jakiegoś wariata spotyka się z akceptacją przeciwników PiS dajesz do zrozumienia, że plotki o tym, jakoby wśród sympatyków PO/SLD ukrywali się przestępcy nie są całkiem bezpodstawne. Plotki mówiły, że chodzi raczej o przestępczość zorganizowaną i gospodarczą - ale życie zweryfikowało ten pogląd - tj. że jest to przestępczość niegospodarcza i spontaniczna.

dempsey to może lepiej zabrzmi - chciałabym ich wszystkich wsadzić do wieeelkiej kapsuły i wykopać ją w kosmos, gdzie ulegnie samospaleniu.
Po co drążyć? Jesteś z Kaczkolandu? nie ma sprawy, powiem Ci to samo wprost. Nie jest to dla mnie problem.
wrotki, chyba coś gorszego: znak czasów. jesteśmy anonimowi, jesteśmy w internecie, jesteśmy młodzi wolni i bezkarni.
pisz za siebie 😉...ja tam bym chętnie naszczał na twarz Michałowi Boni i nawet bym to zrobił mając gwarancję otrzymania kary pozbawienia wolności...co w necie to i w realu...z niejakim lek wet (bo nie dr- jego pracy doktorskiej i miejsca obrony nie można wyguglać) Robertem Millerem tez bym rozmawiał równie prosto.
Po co drążyć?

może po to by uwierzyć że porozumienie z innym przedstawicielem tego samego gatunku jest możliwe - a może po to, by przekonać się że jednak nie.
[ Jesteś z Kaczkolandu?

gorzej! z Wołominolandu!  😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł: uważaj!!

edit:
[quote author=dempsey link=topic=35556.msg741926#msg741926 date=1287525181]
pisz za siebie 😉...ja tam bym chętnie naszczał na twarz Michałowi Boni i nawet bym to zrobił mając gwarancję otrzymania kary pozbawienia wolności...co w necie to i w realu...z niejakim lek wet (bo nie dr- jego pracy doktorskiej i miejsca obrony nie można wyguglać) Robertem Millerem tez bym rozmawiał równie prosto.
[/quote]

nie wierzę, chociaż możliwość sprawdzenia nie istnieje
ale chociaż mogę sobie wyobrazić, a koleżanki Gilian mordującej nożem nie.

Kilka dni temu na drodze zginęło 18 osób w busie, nie wiele wcześniej 14 na autostradzie w Niemczech. kilka lat wstecz 60 osób zginęło na wystawie gołębi ale to tylko byli zwykli ludzie, pożywka dla mediów na kilka dni góra 3 w porywach do tygodnia. Ciekawe jak będzie z tym?
nie wierzę, chociaż możliwość sprawdzenia nie istnieje
wszystko możliwe- dopóki nie mogę nasikać na jego grób, nie mogę wykluczyć szansy wysikania się TW boniemu  na twarz.
,
A ja się martwię, że jakaś granica została przekroczona. Zasiali wiatr, zebrali burzę.
Wszyscy bez wyjątku.
Dla mnie jest to wszystko smutne. Raz, że zginęli niewinni ludzie, dwa, że owa sytuacja pokazuje, jak ludzie są sfrustrowani, jak źle musi byc w państwie i w mediach, że ludzie posuwają się do takich czynów. 
A wiecie co najgorsze?
Nikt nie wyciąga z tego żadnej lekcji. Politycy i media używają tego zdarzenia, by przeciągac ludzi na swoją rację, nie pomyślą jednak, że coś się dzieje złego, żę ludzie mają dośc, że trzeba coś zmienic. Jak było, tak jest, po co się przejmowac jakimś morderstwem.
I tak uważam, że polscy politycy mają łatwo, gdyż gdyby jakiś inny kraj miał podobną sytuacje, jak w PL, to byłoby "goręcej" - więcej strajków, zamieszek, morderstw na politykach i nie tylko.
Ech, nic się ci ludzie nie uczą, mam nadzieję, że nie zmusi to ludzi do dania im "wyraźniejszej" nauczki, gdyż wtedy... biada nam wszystkim 🙁
Wczoraj w programach telewizyjnych wszystkich stacji trwała dyskusja.
Wzajemnie się obwiniano. Przy okazji dokonano zebrania wszystki paskudnych wystąpień z każdej strony sceny politycznej.
Szokujące ile złych słów powiedziano .
Gillian ostro pojechalas...
Ja tam mam serce po lewej stronie, i jestem tez dosc mocno anty-pisowa, ale bez przesady...
Nie bede udawac, ze mi przykro, ale tez nie pieje z zachwytu, ze jakis psychol zabil czlowieka...
No i Macierewicz, ktory chce powolac komisje sledcza prowadzona przez pis 🙇 haha....
Julita Macierewicz nie Marcinkiewicz  🙂
Macierewicz

Edit:

Naboo mnie ubiegła
Poprawione😉
Tomek poglądy jak poglądy, na zdrowie. tu chodzi własnie o język
nie widzisz, że ta tragedia jest w jakimś sensie efektem tego, w jaki sposób ludzie używają języka? jeśli używa się krwawych, brutalnych, pełnych agresji przenośni odpowiednio długo, to człowiek obojętnieje na sens słyszanych\czytanych słów. język zmienia się w coś innego - ktoś mówi "powyrzynać idiotów" a myśli "ci idioci powinni być odsunięci od życia publicznego".
to nie jest to samo. to jest niebezpieczne.
bo jak widać jakiemuś człowiekowi wlazło tak głęboko w mózg to gadanie, że zrobił to naprawdę.

dlatego uważam że w tym wątku wpis pt. "powyrzynajmy" jest jakimś nieporozumieniem.
to dziwne zabójstwo jest w jakiejś części spowodowane sposobem wyrażania emocji politycznych - sposobem na który wszyscy się zgadzamy  🤔

a co do obwiniania ofiar - to coś w rodzaju stwierdzenia: szła przez las, to nie dziwne że zgwałcili.

Tania, jak dobrze że ja nie mam telewizora....

ps żeby oddać sprawiedliwość dodam, że wypowiedzi prezesa PiS po tej tragedii pogarszają tylko sytuację - chodzi mi o formę i ładunek zapalnych emocji.
A ja myślę, że polityka zawsze będzie budzić skrajne emocje i nie da się uniknąć w niej ostrego języka (zawsze tak było i będzie)
A świrów nie brakuje i nie sądzę, żeby wczorajszy "incydent" był nakręcony konkretnymi słowami. Bo jak ktoś chce coś zrobić, a jest psychicznie chory, to sobie dopowie, żeby się zmotywować.
kermit   Horses horses everywhere ..
20 października 2010 12:39
Ja chyba żyję w jakimś Big Brotherze - cytat z Wyborczej:

Obok łódzkiego biura PiS, w którym wczoraj zamordowano działacza PiS, zbierane są podpisy pod listą kandydatów tego ugrupowania do rady miejskiej.
Kobieta krążąca między osobami zgromadzonymi w pobliżu ułożonego ze zniczy krzyża podchodzi do nich i prosi o podpisy. - Taka jest decyzja partii, więc szukam chętnych do udzielenia poparcia - mówi, odmawiając przedstawienia się i odchodząc dalej.
Kobieta krążąca między osobami zgromadzonymi w pobliżu ułożonego ze zniczy krzyża podchodzi do nich i prosi o podpisy. - Taka jest decyzja partii, więc szukam chętnych do udzielenia poparcia - mówi, odmawiając przedstawienia się i odchodząc dalej.

Naboo w pełni popieram Twoja wypowidz. Aż za dobrze pamiętam czasy solidarnosci kiedy to całe rodziny bywały mocno skłócone. Pamietam teks brata mojej matki do wojej siostry "że takich czerwonych jak Wy powinno się na latarniach wieszać" było to w dniu wigilli.
Mowiło się dużo, rodziny się kłóciły no cóz tak było i tak czasem jest, a wystarczy jeden psychicznie niedojrzały lub chory i o tragedię nie trudno.
Najgorsze jednak jest to ,że jest to rozdmuchane do potęgi..... a do tego p Kaczynski na następnej smierci buduje swoją przyszłosc i swoja pozycję. Eh.. szkoda słów, szkoda nerwów. Za godzinke wychodzę z pracy i spiesze się do koni a na co dzien od polityki stronię jak od ognia.
Przyganial kociol garnkowi - wyszydza gilian za chec wyrzniecia kaczek a sam nie umie subtelniej niz nasikac na twarz ==
Gilian, doskonale cie rozumiem - nie zycze smierci nikomu, niemniej w gniewie nie przychodzi mi nic innego do glowy jak wlasnie podobne wyrazenie.
Same wydarzenie tragiczne, jednak przydarzyc sie moglo kazdemu - zyjemy w czasach takiej radykalizacji w pogladach ze z prawdopodobienstwem nastawania na swoje zycie musza liczyc sie wszystkie osoby publiczne. Tak bylo zawsze i bedzie zapewne jeszcze gorzej.
Natomiast obrzydza mnie rozgrywanie tej sprawy przez Kaczynskiego do walki z PO - choc nie dziwi zupelnie, zwazywszy ze nawet swojego brata nie oszczedzil pod tym wzgledem.
Wczoraj w programach telewizyjnych wszystkich stacji trwała dyskusja.
Wzajemnie się obwiniano. Przy okazji dokonano zebrania wszystki paskudnych wystąpień z każdej strony sceny politycznej.
Szokujące ile złych słów powiedziano .

Wszystkich na pewno sie nie udalo zebrac. Jak PiS zlecil taka rozpiske to wyszla mu cala ksiega kalumni tylko ze strony PO  😀
Haha, cały czas czekałam aż ktoś porówna to zabójstwo do śmierci ks. Popiełuszki. I jest - profesor Jaroch, jakże mądry człowiek to zrobił.

😵  ma-sa-kra

Mi jest bardzo przykro, że zginął niewinny człowiek, nie życzę nikomu śmierci, obojętnie czy podzielam jego zdanie czy nie, ale PIS robi w tej chwili z tego zabitego jakiegoś męczennika, a z PO zleceniodawców.  i cała gadka o 'polityce nienawiści PO' - przeniesienie, kurna jakieś zbiorowe?

nie mówię, że druga strona nie ma swojego za uszami, bo ma, ale słuchając obecnie  niektórych polityków PISu mam wrażenie, że to są ludzie z kosmosu...
Noo, a oczywiscie wszystkiemu jest winny rzad na czele z Tuskiem. A kazda krytyka PiS to nawolywanie do mordu. Litosci, tego pieprz***** Kaczynskiego nie da sie sluchac. PiS to najwieksza porazka polityczna w niepodleglej Polsce. Ja jestem bardzo anty-pisowska, a jeszcze bardziej anty-kaczynska i nawet gdzies tam w glebi duszy rozumiem, ze komus naprawde mogly puscic nerwy. Oczywiscie, nikt przy zdrowych zmyslach czegos takiego by nie zrobil, tylko dlatego, ze jakas opcja polityczna wzbudzalaby w nim skrajnie negatywne emocje, ale zakladam, ze napastnik mial jakies problemy psychiczne i sklamalabym, gdybym powiedziala, ze mnie zdziwilo to, co zrobil.
Mnie samej - w calkowicie metaforycznym znaczeniu tego wyrazenia - bardzo czesto noz sie w kieszeni otwiera. I choc realnie z tej kieszeni go wyjmowac nie zamierzam, to nastroj skrajnego wzburzenia sposobem uprawiania polityki w tym kraju nie jest mi obcy.
A jesli szukac tu winnych, to nie w rzadzie, nie w gabinecie premiera, nie u Palikota, nie w TVNie i Wyborczej, ale w samym PiSie, bo to PiS nakreca ten 'przemysl przemocy' (czy jak oni to nazywaja).
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 października 2010 19:12
Zginął faktycznie niewinny człowiek, ale cała sytuacja zaistniała na ich własne życzenie. Szczują ludzi na siebie, zachęcają do agresji, nienawiści. A dziennikarzom w to graj, tylko łapki zacierają. Tak jak Kaczyńskiemu, przecież kolejna śmierć, to możliwość nowych ataków, nowej wojny, to kolejne punkt poparcia. Jak widać, wykorzystał to już na godzinę po zabójstwie. I kolejne parę tygodni mamy zapełnionych. Cieszy się PiS, bo może atakować, jeszcze mocniej nienawidzić i sprawiać, by ludzie nienawidzili. Cieszy się PO, bo  znów nikt nie wspomni nawet słowem o stanie gospodarki, cieszą się dziennikarze, bo kasa będzie wpływała, a tematy same przyszły. Tylko bliscy zmarłego nie bardzo mają się z czego cieszyć.
Strzyga - bardzo trafny komentarz
>A jesli szukac tu winnych, to nie w rzadzie, nie w gabinecie premiera, nie u Palikota, nie w TVNie i Wyborczej, ale w samym PiSie, bo to PiS nakreca ten 'przemysl przemocy' (czy jak oni to nazywaja).
kliniczny przykład dwójmyslenia...i kto tu żyje w matriksie?razwietka doskonale wiedziała, ze wystarczy kontrolować media i edukację, a demokracja sprawi ze rządzić będą sami swoi, z namaszczenia idiotów 🤔wirek:
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 października 2010 19:43
branka, heh, mi to się czasami marzy, że podchodzę do każdego i sprzedaję mu porządnego kopa w cztery litery. Na otrzeźwienie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się