Hej 😀 Szukam pomocy. Który z poniższych obozów polecacie naj? Bo gdzieś się wybieram w wakacje, ale nie mam pojęcia gdzie. Dlatego szukam sprawdzonych miejsc, na ktorych się nie zawiodę. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale np. na obóz w skręcie już nie ma miejsc 😲
Chciałabym wiedzieć:
Jaka jest atmosfera?
Ile osób mniej więcej?
Od czego zależy podział na grupy? Co trzeba potrafić,żeby dostać się do danej grupy?
Czy można przychodzić do stajni, do konia kiedy się chce? (w sensie -żeby pogłaskac czy coś 😉 )
I jeszcze jakieś przydatne info.
LKS Stragona
Moszna
Liljówka
Stadnina Gałkowo
Ranczo Hajnos
OJ Ekwador Robson
Kociałkowa Górka
Liczę na was i z góry ogromnie dziękuję 🙂
Mogę przybliżyć obozy w Kociałkowej Górce, bo w tej stajni trzymam konia. Atmosfera jest bardzo sympatyczna, obozowiczów jest z reguły maksymalnie kilkunastu. Zazwyczaj oddziela się osoby nie galopujące od grupy galopującej i skaczącej. Do stajni można przychodzić, żeby pomiziać swojego ulubieńca, oczywiście w godzinach przebywania grupy w stajni, bo nocleg jest około 2km od stajni i na obiad oraz na gry i zabawy wieczorne grupa odjeżdża tam busem (lub rowerami w lecie lub jeśli jest pogoda).
[quote author=szalonakobyła link=topic=14237.msg735882#msg735882 date=1286996569]
Czy zna ktoś obóz gdzie
skoki=ochraniacze
koń podkuty= ochraniacze.
Konie maja czyściutkie czapraki, dopasowane siodła, czyste szczotki, najlepej każdy dla siebie, w razie potrzeby derki, sprawne kantary .
Pewnie głownie to w kameralnych stajniach tak jest.
Znacie?
Bo ja się nie spotkałam ....;/
[/quote]
W Kociałkowej konie mają zakładane ochraniacze/owijki zawsze, jeśli są podkute (co do skoków nie mogę stwierdzić na 100%, czy zawsze). Natomiast: każdy koń ma swoje siodło, ogłowie, zestaw szczotek w woreczku, kantar plus uwiąz - wszystko podpisane i na podpisanym wieszaku. Byłam świadkiem wielokrotnego wałkowania z nowymi obozowiczami, aby kantara z uwiązem za nic w świecie nie rozdzielać, że stanowi jedność przypisaną do danego konia, bo wiadomo - raz odpięty uwiąz zaczyna żyć swoim życiem i szukaj wiatru w polu 😉
Jeśli ktoś ma pytania dotyczące Kociałkowej Górki to zapraszam, a po bardziej wnikliwe wiadomości uderzajcie do
Ewik - jest instruktorką 🙂 A galerię z obozów letnich 2010, która daje jakiśtam obraz ośrodka, oraz opis koni i wiele innych informacji można znaleźć na stronie
www.koniki.org