Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Misia, ojtam ojtam na pewno masz jakieś ładne zdjęcie z Witkiem 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
17 października 2010 21:47
Atamanka, czyli jednak Mama chce - tj ma w planach hale? gdzie ja postawicie?

Misia, wlasciwie to trener polowicznie mial racje - bo w koncu sie do pedalek (jakby to powiedzial Czesiu) - zaliczasz 😉 szukanie fotek idzie mi ciezko bo musze odnalezc zdjecia sprzed 2 lat ale znajde, obiecuje! tylko juz nie dzis!

efka, dooobra 😉 w takim razie biere sie i zobaczymy co z tego wyniknie

edit: ale byka walnelam! za pozno jest!
wątek zamknięty
ujeżdżenie to tylko histeryczki i pedały jeżdżą  😂

Hahah, dobry tekst na sygnaturkę 😀iabeł:
Na tym etapie, na którym jesteście z Witkiem, to dopiero zaczniecie jeść tą wisienkę na torcie 🙂 Sama przyjemność z jazdy, jak koń jest dobrze ujeżdżony, i tyle rzeczy do robienia na każdym treningu. 😎
Misia, wykadruj z czwartej fotki - tej w galopie - siwą głowę i będzie super awatar

A Skwarunio super. Dziś był bezbłędny, robiliśmy sobie lotne i wreszcie pancia złapała, jak pojechać eleganckie dodanie w galopie i czym się ono różni od hajda, wyścig! 😁 No i nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale uwielbiam Skwarka za jego temperament 😀iabeł:
Złote konisko z tego Kucunia jest. Zamówiłam mu przygotowanie diety z Dodsona, czekamy teraz na badania krwi i ułożone menu.

caroline, ja naprawdę nie wiem, jak Wy to robicie, ale jaką ten Twój gniady ma kondycję! A jakie zadsko  😍 Czy upodobanie do okrągłych końskich pup nie jest przypadkiem jakimś zboczeniem?  👀

wątek zamknięty
kujka bo trenejro ma zawsze racje  😎

quanta
No to mamy awatar.
Kiedy zobaczymy was na czworobokach?
Dodsona bardzo polecam moj na Sales Prep bardzo ladnie przybral  😉
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
17 października 2010 22:18
caroline, ja naprawdę nie wiem, jak Wy to robicie, ale jaką ten Twój gniady ma kondycję! A jakie zadsko  😍 Czy upodobanie do okrągłych końskich pup nie jest przypadkiem jakimś zboczeniem?  👀

aż nie wiem czy to pisać, bo odpowiedź może ci sie nie spodobać... bo my nic nie robimy!
serio, od czasu zdjęć z jazdy, które zrobiła nam abre na poczatku sierpnia, nie jeżdżę. od tamtego czasu Kasz nie jest w zadnym treningu, nie jest jeżdżony ani lonżowany. żadnej pracy, nawet karuzeli! wychodzi tylko codziennie na padok na co najmniej 4 godzinki dziennie. tam upasa się trawą i to wszystko. ja przyjeżdżam do niego co kilka dni obrać go z kleszczy i wydrapac całe gniade cielsko porzadnie i pokarmic go jabłuszkami 😀
zatem kondycji u nas żadnej żadniuteńkiej! to tylko wesoły grubasek padokowy, jedynie - jak to ujęła jedna forumowiczka dzisiaj - równomiernie otłuszczony 😉

co do okrągłych końskich pup - może i zboczenie, ale... trzeba mieć jakieś zboczenia, inaczej w zyciu byłoby nudno 😉

jeszcze jedna fotka moich dzisiejszych chłopców-padokowców

i jeszcze jedną fotkę z niedawnej sesji z abre wygrzebałam 🙂

wątek zamknięty
quanta, Misia - prześliczne chłopaki!  🙂

My dzisiaj tak jak Burza, też terenowo 😉
Nilo dawno w lesie nie był, wszystkiego się bał i w galopie odpalił wrotki  😁
ale fotki mam wczorajsze, bo małe rude ostatnio chodzi baaardzo fajnie  💘

A kobyła może na wiosnę zacznie chodzić...  🙄 właśnie stuknął nam rok od kiedy właściwie stoi.

Pozdrawiamy 😉
wątek zamknięty
kujka, tak, hala oczywiście będzie, ale już nie w tym sezonie. Nie ma jeszcze dokładnego miejsca, ale teren jest duży, więc gdzieś się zmieści 😉
Tu jeszcze my z dziś...

i na koniec jakieś dziwne wygibasy:
wątek zamknięty
kujka, to ja liczę na jakieś spotkanko na halówkach :]
wątek zamknięty
Misia, bardzo, ale to bardzo się cieszę, że się z Witoldem dobrze dogadujecie, a jak czytam, że kochasz swojego konia, to naprawdę serce mi rośnie - nie mógł trafić w lepsze ręce  😍
No, a żeby nie było za dużo słodzenia, to proszę mi tu nie bredzić, że Witold nie jest fotogeniczny - on ma doświadczenie w pozowaniu "od małego", o, tu na przykład dzielnie robi za obstawę na zdjęciu grupowym (po lewej forumowa Doti):
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photo/49489.html
a tu już Witold na pierwszym planie:
http://www.swiatkoni.pl/gallery-photo/49488.html

Wyjaśniało się chłopcu, ale przede wszystkim - zadziszcza dostał teraz konkretnego, aż miło popatrzeć! Gratulacje dla Ciebie, Misiu i dla Waszej Trenerki  👍
wątek zamknięty
Nas już też dawno nie było :

wątek zamknięty
Madźź, ale fajnie Was tu zobaczyc tak niespodziwewanie😉 ;> Ładnie Nilowi w moich byłych owijkach 😀

Atamanka
, robicie postępy 😉
wątek zamknięty
Anaa spotkanko???  👀 Czyżbyś wreszcie zebrała się za robienie odznaki? I ja nic o tym nie wiem  👀
wątek zamknięty
18 października 2010 09:01
Atamanka, na 1 zdjeciu pieknie Argos wyszedl. tylko te Twoje wlosy!! znowu!!  🤬

MonikaT, ale milo Cie tu widziec  :kwiatek: ale ja i tak bede utrzymywac ze Witek jest niefotogeniczny bo na zywo jest 1000 razy ladniejszy, nawet niz na tych Twoich zdjeciach. o! (bo Wicio, coz... jest jednym z najpiekniejszych koni jakie w zyciu widzialam...  😡 )

Anaa, czyzby sie Panna na jakies zawody w koncu miala zamiar wybrac? ho ho powazna sprawa!
wątek zamknięty
a ja konsekwentnie realizuje mój plan, pogoda nam sprzyja (tfu tfu) także ponieważ mam zajęcia dopiero na 16 to zaraz się zbieram i jadę do stajni a to, że będę potem ludziom trochę koniem zajeżdżać to już ich problem 😁
wątek zamknięty
ewuś, ostatnio się ze mnie śmiali na hali i proponowali konie do wyboru :P więc jest jakaś szansa
kujka, dopuszczam taką ewentualność:]
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
18 października 2010 10:12

Zairka oczywiście, że pamiętamy! Ach, nigdy nie zapomnę zdjęcia, które miałaś na avatarze - podczas skoku. Co tam u niego słychać? Pokazywałaś kiedyś, że nowa właścicielka startuje na Zairze, dalej skaczą? Podejrzewam, że jest Ci smutno i ciężko, ale jest w dobrych rękach 😉

U niego ardzo dobrze zmienili teraz stajnie na zime, ma sie swietnie jest mega zadbany, kochany i dopieszczany :kwiatek: Teraz zrobili przerwe w startach ale od wiosny pewnie dalej beda szalec w eLkach :kwiatek:
wątek zamknięty
Anaa wiesz, że miałaś przez prawie 2 lata konia do dyspozycji na odznake  😁 ale mam nadzieję, że tym razem jednak się uda 😉

edit: literówka
wątek zamknięty
ewuś, ale ja dopiero teraz zaczynam się ogarniać :P
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 października 2010 10:51
Madźź: wszystko pieknie ładnie tylko ty odchudź tego kuca.
wątek zamknięty
dawno się tu nie pojawiałam z naszymi kucami, bo zdjęcia rzadko ostatnio mam jakieś 🙂
teraz mam kilka z soboty więc się pokażemy 😀
Siwerek pomału wraca do regularnej pracy

Monty, którego jeżdżę czasami, a teraz jego amazonka zdaje odznakę w sobotę na "moim" Grahamie, więc częściej na łaciata wsiadam, obie przeszkody 85 cm 🙂

i zdjęć Grahamka najaktualniejszych nie mam, więc wrzucę jedno z lata 🙂

wszystkie zdjęcia by Ascaia 🙂
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
18 października 2010 12:50
kujka, Efka-no napiszcie cos wiecej kobiety o tym treningu 🙂 Jakies szczegoly, co robilyscie, nad czym pracujecie-domagam sie ja, Gilofanka 😜 Fotki tez mile widziane 🙂
Misia-przepiekny kon 😜 Cos mnie na siwki od jakiegos czasu bierze 😎 Ile on ma wzrostu?Bo przez te dluuugie nogi wyglada na duzego 🙂
Zygzak-milo sie oglada takie kucyki w akcji 🙂
Fantazja-o fotki kobylastej musisz poprosic dziewczyny, bo ja aktualnie nie mam aparatu.Fantazja ma sie dobrze, chodzi na padok z Gabkiem, ofutrzyla sie, nie przytyla mocno, troszke brzuszka zlapala, ale bez tragedii, jak wroci do pracy to szybko zgubi i nadrobi miesniory, bo troszke opadla z nich, no ale jak to kon bez roboty 😉Tylko nadal kiepsko chodzi po rozkuciu.

Ja dzis za to mialam srednio udana jazde 🤔 Ale i tak uwielbiam tego rudego malpiszona 😜 Nawet jak mu sie wlacza tryb ,,dominator"
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
18 października 2010 13:05
kujka, Efka-no napiszcie cos wiecej kobiety o tym treningu 🙂 Jakies szczegoly, co robilyscie, nad czym pracujecie-domagam sie ja, Gilofanka 😜 Fotki tez mile widziane 🙂

Normalna robota, staram się przekonać kujkę że nie urwie Gilowi głowy i nie zrobi krzywdy jak zacznie wymagać i przestanie jeździć aż tak ekonomicznie 😉 normalną rzeczą jest że czasem taka praca prowadzi do chwilowego pogorszenia, ale Gil pokazał wczoraj że mamy światełko w tunelu. Fotek brak. 😉
wątek zamknięty
18 października 2010 13:16
milusia, dokladnie tak jak napisala efka - dla wiekszosci forumowiczow to ta jazda bylaby kompletnym bezszalem. ale jak na nas to bylo super bosko 🙂
niu gilofotek brak, jak w weekend chlop zostanie w Warszawie to mu wcisne aparat w lapy, moze uda sie powtorzyc efekt sprzed tygodnia 🙂
poki co moge wstawic takie rozgrzewajace, jeszcze sprzed mojego wyjazdu... czyli z poczatu lipca:

oczywiscie autorstwa MsCarmen
wątek zamknięty
18 października 2010 13:20
milusia, dokladnie tak jak napisala efka - dla wiekszosci forumowiczow to ta jazda bylaby kompletnym bezszalem. ale jak na nas to bylo super bosko 🙂

To taka skromność z kujki strony ale on chodził naprawdę dobrze 😉 fajnie zaczął się nieść i nigdy go nie widziałam jeszcze tak krótkiego że aż wciągnął brzuch 😉 a on jest naprawdę dłuuuuugiiii... 😉
wątek zamknięty
efka, postaraj się i next time bierz aparat :-P
wątek zamknięty
18 października 2010 13:47
efka, postaraj się i next time bierz aparat :-P

nie mam 😉
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
18 października 2010 13:57
efka, kujka-bo wszystko co fajne zaczyna sie od normalnej, dobrej pracy.Milo sie czyta, ze tak fajnie sie wspolpracuje waszej trojce 🙂
efka-nie masz ochoty sie czasami przejechac do Białej i pomeczyc nas 🙂?
wątek zamknięty
efka, ale kujka ma 😉
wątek zamknięty
Madźź: wszystko pieknie ładnie tylko ty odchudź tego kuca.

to może być dość ciężkie do realizacji 😉 Z tego co wiem (jak było) Rudzielec nie dostaje prawie wcale paszy treściwej, ma do jedzenia tylko objętościówkę 😉 A praktycznie non stop stoi na dworzu i dożywia się trawką.
wątek zamknięty
18 października 2010 15:14
efka, ale kujka ma 😉

to męczcie kujkę żeby zaprosiła drugą połowę 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.