Jak zamawiać z HOOKS do Polski?

Ale Hooks jest chyba terminowy mniej więcej, najgorzej jest z pośrednikiem czyli Naską.
Ja na ogłowie czekam od połowy kwietnia.
Nie wiem, czy u innych dziewczyn były aż takie problemy?
Taaaa.... bardzo terminowy, aga na zamówione dla kogoś tam ogłowie czekała ileś miesięcy.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
02 października 2010 15:13
Hihihi- słynne ogłowie dla Misi 🙂
Jak przyszło to Misia już nie miała tego konia, dla którego je zamówiła, hihihi.
Ja przyznam bez bicia że też się zakochałam w tym brązie Artemisa po nasmarowaniu!!! Cudne jest!!! Bije czarną wersje o głowę
ms_konik, dokładnie. Właśnie nie byłam pewna czy to o Misi konia chodziło.
I historia sie powtarza  😵
Misia, coś Ty ?? Co tym razem ?
Zamowilam oglowie juz dawno temu (kwiecien,maj?) no i nadal go nie ma.
A pozatym ze go nie ma to juz mi w sumie nie potrzebne  👿
Siss   Za Króla! Za Ojczyznę! Za ile?
02 października 2010 16:39
poproś o zwrot pieniędzy
Misia, aha. Pecha masz jak nic.

Siss, obawiam się, że jak Hooks zacznie zwracać pieniądze to też potrwa to miesiącami.
Dereczka i napierśnik juz u mnie 😀 Teraz czekam na ogłowie, mam nadzieję ze szybko przyjdzie bo już wysłane niby jest 😀
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
03 października 2010 22:20
pisałam dziś z Naską i powiedziała że paczka powinna dojść pod koniec tygodnia 😀 i że jest już  na pewno wysłana
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
04 października 2010 07:25
xxagaxx zdjecia zdjecia prosimy.
a ja sama zamawiam ze szwedzkiego hoks.... 3 czy 4 paczki dostalam..(tzn z kolezanka, do zamowienia podlaczylo sie te kilka os., ale my wszstko koordynowalysmy)...
i powiem tak - nigdy wiecej!
stracilysmy kupe czasu, szmalu a jeszce wiecej nerwow...

pierwsze zamowienie - bez zarzutu - szybko, sprawnie, to co zamowione (moze jakies male cos tam..)
rzeczy super jakosciowo, dobre promocje...

drugie zamowienie:
burdel tam maja jak wynika niesamowity, wszystko  popieprzyli mimo ze wysylalysmy zawsze zwrotne maile z poprzednia trescia, cala liste aktualna (bo ze trwalo to strasznie dlugo to pododawalysmy kilka rzeczy, cos wypadlo...-bo ile mozna czekac i ktos zrezygnowal itd...ale wszstko dokladnie opisane) przeciagalo sie bo chcielismy oglowie ktorego niby nie bylo na stanie a na necie wisialo...

paczka w koncu przyszla...

90% pomylonych - nie ta ilosc, nie te kolory, nie te rozmiary, nie te modele... (a duzo, za malo,  poprostu jakby towar ladowali na chybil trafil...ale do aplaty spisali dobrze;])

pisali ze przysla dobre rzeczy gratisowo (i paczka i rzeczy) cos mi si enie chcialo wierzyc ze wszystko no ale...w koncu odsylac sie nei oplaca im, wielki sklep wruca sobie w koszta, w straty..., napweno wyraznie pisali ze przysla gratis drogi czaprak ktory zamaist full przyszedl pony... no i domowilismy jeszcze jakies rzeczy, trwalo to znowu kilka tygodni... przyszla paczka...

i znowu kopletnie nei to co trzeba - znow zamiast oglowia czarnego full brazowy cob i to jeszcze nei ten model (kilka razy drozszy przyszedl) itd... zadne oglowie nie bylo dobre, zaden z 10 zamowionych czaprakow(jeden model, 2 kolory, super promocja) nie doszedl, zamaist 3 kominiarek - jedna i 3 glinki (a zamowiona 1) itd... a.... a czapraczek przyszedl... ale doliczono jego wartosc do paczki ;] nic gratisowo jak mowili nie bylo ;] a przyszla za to derka z ktorej kolezanaka zrezygnowala (nawet potwirdzili to), nawet wyslala maila z podsumowaniem... no i byla kolejne kilkaset zl w plecy, bo juz kupila wczesniej taka gdzie indziej i duzo taniej...
ja w ogole wymieklam...
fajne rzeczy maja, super promocje... ale zamawianie jakas masakra... utopilam mase kasy, ktorej do dzis nie moge w wiekszosci odzyskac...  koleznaka ma np pol piwwnicy w derkach 145, a zamowilysmy 135 i 155.. i to inne kolory...

chetnie stamdad cos wezme, ale jesli ktos inny bedzie zamawial a ja dam kase jak dostane towar;] albo przejade sie do tego sklepu osobiscie... nawet specjalnie taniej wyjdzie niz droga przesylka plus popmylony sprzet 😉
xxagaxx zdjecia zdjecia prosimy.

dzisiaj zrobię 😀
pisałam dziś z Naską i powiedziała że paczka powinna dojść pod koniec tygodnia 😀 i że jest już  na pewno wysłana

No i  🙄 bo standardowo mamy kolejny tydzień i zero wiadomości.
Wszystkim zainteresowanym ogłaszam że w połowie listopada będę robić zamówienie w hooksie 😉
noen   A story of a fighter of our human race
12 października 2010 15:10
nie lepiej Wam spróbować zamiast zamawiać ze szwedzkiego hooksa, to zamówić z Norweskiego ?  🤔 jak tak oszukują, to lepiej coś zmienić, a asortyment ten sam. Ja jeśli ktoś ma ochotę, będę mogła pomóc w pisaniu maili i tłumaczeniu, jesli jest ktoś zainteresowany(norwesko-polski ; polsko-norweski). Bo z norweskiego hooksa 3 razy coś zamawiałam i przysysyłali od razu, a jeśli nie było na stanie byłam powiadomiona  :kwiatek:

link: http://www.hooks.no/assets/contentpages/startpage/2010-10-11_h06_we/2010-10-11_h06.aspx
aga spadłaś z nieba 🙂 z norweskiego cenowo wychodzi podobnie ? Chodzi mi o przesyłkę np 🙂
12 października 2010 15:21
raczej tak  :kwiatek:
korona norweska 1 NOK 0,4879
korona szwedzka 1 SEK 0,4295

a ceny w koronach takie same  🤔wirek:
chodziło mi bardziej o przesyłkę 🙂 ceny nie wszędzie takie same, jedno ogłowie w szwedzkim kosztuje 659, a w norweskim 699. Różnice jakieś są, ale chyba warto jeśli są terminowi 🙂
12 października 2010 15:29
ja brałam wysyłkę do Norwegii, więc nie wiem  :kwiatek:
chodziło mi bardziej o przesyłkę 🙂 ceny nie wszędzie takie same, jedno ogłowie w szwedzkim kosztuje 659, a w norweskim 699. Różnice jakieś są, ale chyba warto jeśli są terminowi 🙂

ja tak na szybko porównałam 😉 Ja jakby co będę robić w szwedzkim, więc jak wiadomo nic jeśli chodzi o terminy obiecać nie mogę 😉
Norwegia nie jest w UE, w związku z czym trzeba cło zapłacić. Co prawda nie wiem jak jest z tego rodzaju przesyłkami dla osób prywatnych z firmy, ale z firmy do firmy jest cło.
Czy ktoś zamawiał sobie wcześniej to ogłowie?

Jak z jakością?

rozumiemy 🙂 już zaczynam ćwiczyć cierpliwość 😀 na ostatnie zamówienie czekałam prawie pół roku 🙂
to ja zaczynam uczyć się Norweskiego i może jakieś ogłowie zamówię 🙂  😎
12 października 2010 16:23
Norweski jest dość prosty, ale może dlatego, że ja bardzo szybko łapie języki i mieszkam tu, a z tym wiąże sie ich całodobowe słuchanie  😁
Jak ktos bedzie planowal zamowienie to proszę o info, jestem chetna na jedno oglowie, napiersnik i moze derke  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się