draloniki ESKADRONA to ma 3/4stajni dlatego wolałabym coś innego 😉 gdzie derki Equest można zobaczyć?
ale też w tym wypadku nie pomaga 🙄 znalazłam tylko jedną 🤔
Może jest tylko ta jedna? 😉
Miał ktoś derkę Bucasa Freedom Turnout? 300 zł, to nie dużo, ale opłaca się?
arivle, nie żartuj, stronę wcześniej była rozmowa o niej.............
[quote author=zen link=topic=43.msg730198#msg730198 date=1286478353]
Karutek- bucas turnout, tylko że nie ma rozcięcia na łopatce:
http://www.sotesklep.animavet.pl/go/_info/?user_id=3624&lang=pl
są z różnymi wypełnieniami.
popieram!
nie ma rozcięcia na łopatkach, ale jest tak uszyta, że nie blokuje ruchów konia.
sprawdzone na mojej- bryka, kopie, galopuje i jest ok 😉
[/quote]
Edytka chwali 😉
Burza, o, faktycznie 😲 Nie zauważylam. 🤦
Zen, dzięki za podrzucenie, musiałam przeoczyć 😵
arivle, spoko, z tym wątkiem warto być na bieżąco.
Czy ktoś używał może derek ze stałym kapturem? Czy taka derka bez wyraźnego przeszycia kaptura dobrze leży? nie ciągnie się do tyłu?
http://i.ebayimg.com/19/!BzgZb,w!Wk~$(KGrHqR,!hwEw5!eohRLBMW(euUFBw~~_12.JPG[/img]
niedawno zastanawiałam sie co założyć koniowi golonemu do połowy na noc. Zalożyłam bawelne, dzisiaj mi stajenny mówi, że koń był spocony i że z niej parowało 😵 założyłam dzisiaj, żeby sprawdzić postała z 40min i była spocona!
stoi w stajni goła i wesoła a na padok ma ripstopa z polarem
A ja się zawiodłam na bawełnianym Jarpolu - używany naprawdę krótko, tylko w stajni, a materiał mi się zaczął przerywać w miejscu gdzie są pasy przyszyte 🤔
korsik, taka głupia pogoda... u nas podobnie- w stajni drelich, na zewnątrz drelich plus przeciwdeszczówka na polarze < kombinuję bo dopiero za parę dni bede miała pośrednią derkę>.
korsik mój golas jakiś czas temu też się pocił pod drelichem, za to pod polarkiem nie..jeżeli masz polarówkę z pasami, której nie będzie Ci szkoda pobrudzić może spróbuj 🙂
Koniczka, uu niefajnie, może zareklamuj?
Burza, Twój już ogolony? u nas w stajni jest 13 stopni, myślałam że bawena będzie ok
Disco, pod polarem to moja nawet nie wyschnie tylko dodatkowo się spoci 😵
korsik, nie, jeszcze nie, na dniach ale jeszcze się waham czy przetrzymać.
Korsik ups nie doczytałam!
Burza ja ogoliłam wcześnie i włos odrasta na wysokich obrotach. Zabrałam się, żeby dorobić nogi, bo ogoliłam je niedokładnie i zyskałam efekt odwrotnej skarpetki 😲
Jak to jest, czy włos rośnie do 'zaprogramowanej' długości, a potem zwalnia niezależnie od tego czy koń został ogolony czy nie?
Chyba zależy od konia, rozumiem że masz wyższą część nóg bardziej łysą? 😉
Słuchajcie zastanawiam się- normalnie goli się raczej większość koni padokowanych zostawiając całe nogi. Czy jest sens ogolić aż włącznie ze stawem skokowym i dolną część nogi zostawić owłosioną czy tylko go przewieje i przemrozi?
U nas goliliśmy rok temu razem z nogami - mojemu było zimno, ale on kompletnie nie odrósł aż do kwietnia. Reszta normalnie padokowana była i super - z Twoim nie będzie problemu bo pewnie i tak szybko odrośnie...
Mój koń dzisiaj rozdziwczył derkę od Ivett.
Miały być zdjęcia ale nie będzie... puściłam konia na padok i wróciłam po aparat... jak zaszłam na padok again (trwało to łacznie 7,5 minuty) - to koń zdążył derkę z dwóch stron tak ugnoić, że nie było po co robić zdjęć. Bo po co mam fotografować derkę, której wierzchnia część w danej chwili składa się z gówna 😵
Ale derka egzamin zdaje. Galopy były dzikie, brykanka, walonka z zadku w wygimaginowanych wrogów padokowych - pełnia szczescia na końskiej gębie!
A ja dzisiaj przywiozłam ww derkę bucasa. Kolor mocca 😜
Jest piękna, tylko... Wydaje się dość duża, niby 145, a ma coś koło 150 w górę. 🙄
Pani w sklepie mówiła, że to takie normalne 145, okazuje się większe trochę. No nic, dzisiaj zabieram do stajni zmierzyć 😅
arovle- pisałąm gdzieś tu, ze własnie rozmiarówka jest chyba zwyżona, ja swoją muszę wziąć do domu i srócić..
Derka przymierzona- trafiłam idelanie, rozmiar w porządku- mogłaby być mniejsza, ale jeśłi mam czasem pod nią wrzucić polarek albo coś to lepiej odrobine większą, zresztą gdyby była mniejsza to zrobiłaby się przyciasna w klacie. No a dołem jest idealna, powiedziałabym, że mogłaby być minimalnie większa. Ale ma, strasznie niewymiarowego konia. 🤔wirek:
arivle, gdzie kupowałaś ?
P.S większa 🙂
Fanga, o rany, ale byk 🤦 🤬
Kupiłam ostatnią na przecenie w Końskim Świecie, teraz mają już tylko 300g. i tylko w rozmiarach 145 i 155 chyba.
Korsik, ale ładnie jej w tej plum 😜
Skąd masz i za ile 😁