Ciekawie jest. Pamiętaj o dostosowaniu środków wyrazu do treści zdjęcia.
1 Podoba mi się koncepcja uciekania z kadru. Ale brakuje mi odważniejszej decyzji dotyczącej cięcia. Krótko mówiąc jak dla mnie jest za dużo góry, która nic nie wnosi a zaburza klimat.
2 i 3 Zwracaj uwagę na symetrię kadru. Jeśli to ona buduje zdjęcie nie możesz sobie pozwolić na przypadkowość. Uważaj też na pion i poziom. Nie przeostrzaj zdjęć, które w swym wyrazie są lekkie i nie do końca określone. To zabija tajemnicę.
3 Zwróć uwagę na przeszkadzajki w kadrze. Traktor mógłby być dopełnieniem kompozycji ale miejsce w którym się znalazł temu przeczy. Przepał na niebie odwraca uwagę od głównego elementu. Ma się wrażenie rozpadania się kompozycji.
2. bardzo mi się podoba, świetny pomysł, tylko zrobiłabym tam jakby "uciekniętą" ostrość, czyli coś jakby była, ale jej nie było... nie wiem czy zrozumiesz, jakby wszystko było widziane przez mgłę. + BW.
xxflygirlxx,, no właśnie widzę. Także z 'Masks Project' wrzucę teraz jedno, które mam na dysku, kolejna, mam nadzieję, że uda wstawić mi się dziś wieczorem.
Gavi ostatnie bardzo mi się podoba. A ja dzisiaj bawiłam się ze światłem. Oto efekty: I jak? Zdaje sobie sprawę, że mogłoby być o niebo lepiej, ale tak na dobrą sprawę pierwszy raz coś kombinowałam. 😉
Gavi - ostatnie piękne 💘 ale to w lesie pasowało by mi bardziej rozmyte, ono jest za ostre. Na zdjęciu masz trupa, masz tajemnice, ta ostrość mi tam nie pasuje.